Luperca

Laatste update 08 mei 2017 21:32

08-05-2017 Luperca (hier Lupi) is vanaf 29-4 in een opvanggezin in Nederland. Zij woont hier samen met 3 honden en 2 katten. 

Lupi is baasgericht en makkelijk in de omgang. Het is een hond die bijna iedereen die lief voor haar is open benaderd en ze knuffelt graag. Het is een aandoenlijke dame die vanzelfsprekend nog moet wennen aan de voor ons zo normale dingen in het dagelijks leven maar vol vertrouwen haar nieuwe leven is ingestapt. Buiten is zij soms nog wat onzeker en kan dan blaffen. Zij vertrouwt er wel snel op dat het oké is als je haar het vertrouwen geeft en is dan goed te corrigeren. Ze leert erg snel. Zo blafte ze de eerste dag constant mee als het hondje van de buren aansloeg maar na een dag was dit gelukkig over. Zij kan wel wat waaks (of onzeker?) zijn in de tuin en blaft dan. Het is na een week nog lastig in te schatten waar dit vandaan komt. Ook hier is zij goed in te corrigeren. 

De eerste dagen was Lupi erg rustig en timide maar zij wordt iedere dag vrijer en meer ontspannen. Lichamelijk moet zij wel nog wat aansterken. Om wat kilo's aan te komen doet ze regelmatig aan zelfbediening! 

Vanaf dag 2 zoekt zij de andere honden veel op. Zij ligt het liefst tegen honden of mensen aan. De katten in huis negeert ze maar buiten wil ze er wel erg graag achteraan rennen. En zoals het een echte Galgo betaamt ligt zij graag op de bank of languit buiten in de zon. 

Lupi loopt netjes mee aan de riem. Als ze iets spannend vindt gaat ze iets langzamer lopen en kan dan even blaffen. Zij laat zich wel makkelijk gerust stellen en corrigeren. Loslopen in een omheind gebied vindt zij fantastisch. In het begin tast ze even af maar huppelt vervolgens rond als een paradepaardje. Zij wordt steeds losser en heeft af en toe een paar dolle minuten. Ze houdt je wel goed in de gaten en komt terug wanneer zij geroepen wordt. Andere honden vindt ze leuk zolang ze haar op een rustige manier benaderen, anders wordt zij onzeker en wil ze weg uit de situatie. 

Zij kan een aantal uur alleen blijven met de andere honden zonder te slopen of te blaffen. Zij trekt zich erg op aan de andere honden en doet veel na. Als de andere honden een bekende vrolijk begroeten springt zij enthousiast mee alsof ze die persoon al jaren kent. Het is een makkelijke hond die zich snel aanpast en mee draait in de roedel. Met een rustig en geduldig baasje die haar de tijd geeft om overal aan te wennen en een stabiel hondenmaatje zou dit weleens de perfecte hond kunnen worden!

 

26-03-2017 Luperca is inmiddels getest op katten en het blijkt dat ze prima met katten om kan gaan.

21-03-2017 Luperca is een ontzettende lieve en rustige galga. Ze is geboren op 08-02-2013. Luperca is volgzaam en sociaal. Ze gedraagt zich verstandig tussen de anderen honden in haar groep. Ze maakt zich nergens druk om. Als je haar los laat lopen zoekt ze haar eigen weg, snuffelt wat en besluit binnen enkele minuten om weer terug te gaan naar de persoon die haar riem vast heeft. Ze gaat niet heel ver weg. Luperca kan goed omgaan met alle honden, vreemd of bekend ze laat het allemaal op zich afkomen. Waar je ook met haar heen loopt ze volgt je altijd braaf en er is niets dat een probleem voor haar lijkt te zijn. Wanneer ze in haar hok is tussen haar vrienden zoekt ze altijd haar favoriete ligplekje op in de zon. Luperca is een heerlijk gemakkelijk meisje!

Ze weegt 23,7 kg en heeft een schouderhoogte van 62 cm.

Hier is een filmpje van Luperca:

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M