Maria

Laatste update 09 januari 2021 20:52

09-01-2021 Maria is een mooi grijs teefje van ruim 2 jaar en komt van BaasGalgo. Ze is half december 2020 naar Nederland gekomen en verblijft sindsdien in een opvanggezin. Volgens haar paspoort is ze geboren in november 2018, maar de vrijwilligers in het Spaanse asiel zeiden dat het ze niet zou verbazen als ze toch al 3 of 4 jaar was.

"Maria is een dame die weet wat ze wil, vol zelfvertrouwen en zonder angsten. In haar opvanggezin woont ze samen met drie wat oudere Galgas en Maria maakte haar entree, kwam, zag en overwon. Zonder enige reuring in de roedel of onvertogen woord waren de beste ligplekjes voor Maria en schikte iedereen zich vlot in de nieuwe hiërarchie. We kunnen dan ook gerust Maria omschrijven als een zelfverzekerde hond met duidelijke uitstraling en leiderskwaliteiten in een roedel.

Naar mensen is ze vriendelijk, ze wordt graag aangehaald, is dol op knuffels en komt daar ook regelmatig om vragen door bijvoorbeeld haar kop op je knie te leggen en je aan te kijken met ogen die boekdelen spreken “aai me”. Ze kan hier zelfs wat opdringerig in zijn, maar door haar te negeren of haar weg te duwen  begrijpt ze de boodschap en gaat in een mandje liggen. Ook als ik het eten maak staat ze graag vooraan, het liefst tussen mij en het aanrecht in, maar inmiddels heb ik haar geleerd dat ze buiten de keuken moet wachten tot de etensbakken klaar zijn. Zij heeft duidelijke grenzen nodig en die moeten haar aangeleerd worden, een adoptant zal zich hier bewust van moeten zijn.

In huis is ze rustig, ze rent niet, ze speelt niet, ze sloopt niet, ze ligt graag bij je in de buurt. Het alleen zijn is vanaf de eerste dag geoefend en nu na 3 weken kan ze al probleemloos een paar uur alleen thuis blijven met de andere Galgos samen. Via een cameraatje zie ik dat ze rustig gaat liggen, net als de anderen. Ze sloopt niets in huis, niet als ik thuis ben, en niet als ik weg ben. Maria is in huis zindelijk en gaat een paar keer per dag vrolijk mee wandelen.

Maria loopt keurig mee aan de lijn zonder te trekken, loopt met een korte lijn vlak naast haar baasje en doet wat ze doen moet. Ze geniet van de dagelijkse lange wandelingen door het bos en loopt als een lammetje “naast”. Echter….van vreemde honden is ze niet gediend als die te dichtbij komen. Die horen niet bij haar en bij haar roedel. Indien Maria haar opgetrokken lip en grom niet direct door haar baasje wordt gecorrigeerd kan ze een uitval doen naar (in haar ogen) de indringer in haar personal space. Dit is zeker een aandachtspunt voor degene die met haar wandelt. Honden die wij dagelijks tegenkomen leert ze kennen en dan neemt dit gedrag af. Vreemde mensen die we tegenkomen vindt ze ok en die mogen haar aaien.

Wij zijn met Maria een paar keer naar een omheind losloopterrein geweest. Daar laat zij ook duidelijk zien dat ze een pittige tante is. Een muilkorf is dan ook zeker sterk aan te raden. Ze rent en speelt vol overgave met de andere honden, maar haar grens tussen spelen en opjagen is dun. Ze heeft een dominante rol in het spel en ziet er geen probleem in om een andere hond de rol van “het haasje” toe te bedelen. Maria blijft op het omheinde terrein wel goed in de buurt van haar baasje en laat zich ook makkelijk weer aanlijnen.

Maria is een hond met een sterk karakter en daarom denken wij dat ze het beste geplaatst kan worden bij mensen die voldoende ervaring hebben. Binnen is ze erg rustig, buiten heeft ze duidelijk leiding en grenzen nodig. Wie haar dat kan geven heeft een geweldige hond aan haar, zij hecht zich sterk aan haar baasje(s) en heeft veel liefde te geven. Maria is negatief getest voor de Mediterrane ziektes."

Filmpje: vrij spel op omheind terrein met Maria in rode jas.

 

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M