Moiro

Laatste update 27 november 2017 12:17

27-11-2017 Mooie Moiro maakt het goed in zijn opvanggezin en hieronder kunt u lezen hoe goed....


"Moiro is 2 weken geleden samen met Centina bij ons in de pleeg gekomen. Hij is geselecteerd omdat hij als onzekere en erg onderdanige hond ondergesneeuwd werd in de shelter.

Moiro is een droom van een hond; lief en prachtig, 100% zindelijk, erg rustig, even alleen zijn (met de groep) is geen probleem,. Blaft niet en houdt van knuffeltjes krijgen. Hij is echt liever dan lief!!!  Hij is nog wel in sommige gevallen bang en onzeker. Binnenshuis valt dit nog mee…hij laat zich aaien, ook door de visite. Moiro geniet overduidelijk van de warmte, zachtheid en veiligheid die hij heel zijn leven heeft gemist. Het is een genot om te zien hoezeer hij geniet van een lekkere bank of warme mand. Hij is een goedsul, totaal niet dominant en gaat confrontaties het liefst uit de weg.

Moiro wordt bij ons 3 a 4 keer per dag uitgelaten aan een dubbele riem (tuig en halsband) hij loopt op zich netjes mee, zij het door zijn onzekerheid wat tegen je aangeleund. Mensen op straat vind hij nog eng, dat uit zich door steeds om te kijken en soms met ingetrokken kont voor je langs te schieten ver weg bij die “enge wezens” vandaan! Naast dat, loopt hij rustig aan de riem en heeft  geen angst voor verkeer, zelfs een knal (verderop) bracht hem niet van zijn stuk.

We hebben hem onlangs even los gelaten op een veilig hoog omheind terrein en zijn onzekerheid zorgde ervoor dat hij liever zo dicht mogelijk bij mij in de buurt bleef, voor spelen is de tijd nog niet rijp.  Echter in de shelter hebben wij hem zien spelen en rennen op de speelweide wat voor hem bekend terrein was. Hij kan heel hard rennen! Een jachtinstinct heb ik vooralsnog niet kunnen ontdekken maar hij is nu natuurlijk nog niet compleet zichzelf…dus de tijd zal het leren. Nog een voordeel; hij plast buiten in 1 x uit…..zonder zijn poot op te tillen…hij markeert dus niet! Een echte avonturier is hij volgens mij niet, hij is altijd weer blij om veilig ‘thuis’ te zijn.

Hij houd van lekker eten, maar door zijn angst schrokt hij het naar binnen en is steeds bang dat er iemand achter hem staat. Wij zorgen dan ook dat hij rustig de tijd heeft om ongestoord te kunnen eten. Onze eigen honden eten in een andere ruimte. Baknijd kent hij niet, hij is zo lief en naïef. Spelen met de andere honden doet hij ook nog niet. Ik vind zijn aanpassingsvermogen echt grandioos! Na alles wat hij heeft meegemaakt geeft hij toch zo gauw zijn vertrouwen.

Ik hoop dat hij snel echt zijn definitieve mandje vindt want hij is echt een type dat niet van veranderingen houdt en 100% trouw is aan zijn familie. Moiro zou het best tot zijn recht komen bij een ervaren Galgo gezin, met het liefst 1 of meer zekere hond(en). Met Moiro haal je echt liefde in huis <3.

 

19-10-2017 Moiro is een lieve Galgo die nog wat onzeker is. Hij is geboren op 21 februari 2014. Moiro heeft tijd nodig om aan je te wennen maar zodra hij je kent wil hij niets liever dan je beste vriend zijn. Hij kan goed omgaan met andere honden en gaat dominante honden uit de weg. Moiro kan met katten en kinderen samen. Hij loopt netjes mee aan de lijn. Binnenkort komt Moiro naar Nederland en mag dan verblijven bij een lief opvanggezin. Moiro is positief getest op Ehrlichia.

Hij heeft een schouderhoogte van 67 cm en weegt 28,5 kg.

Hier is een filmpje van Moiro:

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M