Natalie

Laatste update 28 november 2017 21:11

28-11-2017 Hier is een filmpje van Natalie:

 

20-11-2017 Natalie is nu iets meer dan een week in haar opvanggezin en hoogste tijd om te lezen hoe ze het hier vindt. Haar opvanggezin vertelt.....

 

" Natalie doet het goed! Eten, drinken en ontlasting is in orde. Slaapt 's nachts lekker door. Verder is ze een fitte, actieve dame. Ik verbaas me over haar veerkracht en uithoudingsvermogen en snelheid tijdens het wandelen.

Ze kan bij mij veel de tuin in en daar maakt ze ook netjes gebruik van als ze moet plassen of poepen. We hebben 1 plasje binnenshuis gehad en dat kwam omdat de Labrador van de achterburen plotseling vanachter de poort tekeer ging en haar de stuipen op het lijf joeg. Het arme ding vloog naar binnen, gleed over de tegelvloer, botste tegen de keukenkastjes aan en ging prompt binnen staan plassen. "De Labrador" is voor haar nu een heel gevaarlijk groot monster dat ineens vanachter de poort tekeer kan gaan maar gelukkig is die niet zo vaak buiten. Nu we een paar dagen verder zijn durft ze dan ook weer zelf de tuin in te gaan, weliswaar heeeeeeel voorzichtig en stilletjes, want als "het monster" er is dan wil ze gauw terug naar binnen. Maar ze doet het toch maar mooi. 

In huis is ze erg speels en zeer aanhankelijk. Soms heeft ze een onrustig uurtje, loopt wat door het huis en jankt een beetje, alsof ze wil zeggen "ik voel me nog niet helemaal op mijn gemak hoor". Uiteindelijk gaat ze dan - aangemoedigd door een groep luierende Galgo's en ontmoedigd door een negerende tweebener - ook maar ergens liggen slapen. Ze is gek op fluffy dingen en dekens.  Ze is heel sociaal en aanhankelijk in de groep. Soms is ze zelfs iets te vrij want ze gaat vlot bovenop de anderen staan of liggen en dat wordt niet altijd op prijs gesteld. Als ze op dat moment een grom krijgt of een voorzichtige knauw dan is ze daarvan dus helemaal niet zo van slag. Ik ga ervan uit dat ze nu zoooooo blij is met alle aandacht en warmte dat ze iets te gretig is nog. Ze moet gewoon nog wat meer rust in haar lijfje krijgen.

Buitenshuis in de tuin, het bos of op straat is Natalie (nog) gespannen. Ze loopt erg stijfjes mee. Als ze losloopt (omheind en met tracker om) hangt ze letterlijk aan de groep. Ze haalt het niet in haar hoofd om ver van de groep vandaan te lopen. Ze houdt mij ook in de gaten als ze wat verder afgedwaald is. Ze komt regelmatig bij mij lopen of staan, even een bevestigende aai nodig. De ene keer loopt ze vlot naar me toe en het andere moment blijft ze ietwat angstig een meter bij me vandaan:"Ik hoor nu geloof ik bij jou maar ik ben toch wel erg zenuwachtig met dit alles".  Als ik iets in mijn handen heb bijvoorbeeld zoals een poepschepje dan vindt ze dat eng. Ik heb nog geen echt jachtinstinct in haar kunnen ontdekken. Heeft ze denk ik ook helemaal nog geen tijd voor gehad. Wel reageert ze op "jacht"bewegingen in de groep, als er eentje een struik induikt dan is ze erg betrokken. Wanneer de groep plotseling ergens naartoe rent dan rent ze mee. Wat ik dan zo heel erg knap vindt is dat ze op een gegeven moment zelf, onafhankelijk van de groep, toch weer alleen terugkomt en aansluit bij "haar mens". Ze vindt het prettig om dan lekker aan de voet mee te stappen. Een metertje of twee van je af. 

Ze reageert nu best al goed op fluiten en "kom maar". Ik laat haar eigenlijk het meeste haar eigen wegje kiezen en zelf haar beslissingen nemen, ik denk dat dat het beste is voor haar zelfvertrouwen. Ik ga ervan uit de groep haar ook leert dat ze binnenshuis wat rekening moet gaan houden met de slaapschikking en de mandverdeling etc. Het meiske is nog maar pas in deze wereld.

Qua adoptie en wentijd vind ik dat Natalie heel snel leert en zich goed kan aanpassen. Ze zoekt een thuis waar al een andere stabiele hond is om zich aan op te trekken en steun bij te vinden. Ook een gezin dat ziet dat Natalie nog tijd en ruimte nodig heeft om te wennen aan haar nieuwe leven en die zich beseffen dat ze misschien altijd wel wat voorzichtig zal blijven gezien haar verleden.

 

24-10-2017 Hier is nog een filmpje van Natalie:

 

 

28-09-2017 Natalie is een hele lieve en rustige Galgo. Zij is geboren op 04-01-2012. Natalie is zeer sociaal en aanhankelijk naar mensen toe. Ze is in het begin wat timide in een vreemde omgeving maar past zich snel aan want ze is dol op knuffelen. Natalie kan mogelijk met katten samen leven. Ze weegt 20,1 kg en heeft een schouderhoogte van 60,5 cm.

Natalie is positief getest op Leishmania en Ehrlichia hiervoor wordt ze momenteel behandeld.

Hier is een filmpje van Natalie:

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M