Natalie

Laatste update 04 juni 2018 11:20

04-06-2018 EEN ONTMOETING...

Natalie is vanaf november in Nederland. Zij heeft inmiddels veel sprongen gemaakt en is veel gegroeid. Om dit ook vast te leggen en haar ontspannen en blij op de foto te krijgen was wel een uitdaging dus hier is een speciale hulptroep voor ingeschakeld. Opvangmama is samen gaan wandelen met wandelvriendin Svintha, bewapend met een camera, speelse Galgo's en wat koekjes. Het was een prachtige zonnige dag en er zijn foto's gemaakt van Natalie zoals ze is als ze haar onzekerheid vergeet en geniet. Svintha heeft een stukje geschreven over de eerste ontmoeting met Natalie en door dit te delen willen we jullie een nog betere indruk geven van dit prachtige maar kwetsbare meisje. 

"Deze week hadden mijn Galgo's en ik een afspraak met Galga Natalie en haar pleegmoeder. Lekker wandelen met de honden en foto's maken. 

Natalie is een prachtige kleine Galga. Nog erg verlegen bij de ontmoeting met vreemde mensen maar nieuwe Galgo's zijn gelijk vertrouwd.

Tijdens het wandelen zie je dat ze haar pleegmoeder volledig vertrouwt. Ze loopt keurig mee aan de riem en trekt niet. Af en toe schrikt ze van iets onverwachts maar ze herstelt dan weer snel en probeert niet te vluchten.

En dan mag ze met de andere honden los. Natalie blijft in de buurt, snuffelt lekker rond en loopt met ons mee. Daarna ontmoeten we ook een aantal andere honden. Alle Galgo's rennen met hen mee. Natalie ook. Ze heeft er duidelijk plezier in om lekker te hollen. Ze houdt wel afstand tot de andere honden.

Als we gaan zitten blijft ze nog net wat bij me vandaan. Als ik iets lekkers geef neemt ze dat toch liever van haar pleegmoeder aan. Tot ze het geproefd heeft! Dan zet ze zich over haar schroom heen en komt ze bij mij halen en laat zich ook aanhalen. 

Als er een man tussen haar en ons in komt staan is ze even besluiteloos. Ze wil naar ons toe maar durft niet zo goed. Met een beetje aanmoediging durft ze toch met een boogje om de man heen te lopen.

Degene die het geluk heeft dit dametje te adopteren krijgt hier een geweldig maatje aan dat haar hartje in je handen zal leggen als je een beetje geduld met haar zal hebben. In mijn roedel met reu en jonge teef zou ze prima passen. Als ze een plekje zou krijgen bij een Galgo die niet bang is voor mensen zal ze de laatste angst vast ook kunnen overwinnen."

 

13-02-2018 "Mag ik dan bij jou?"

Een veel gehoord zinnetje maar zo toepasselijk voor Natalie. Zij is in Spanje gered door mensen die haar in de buurt zagen rondlopen. Ze hebben haar weten te vangen en naar FBM gebracht. Ze is 6 jaar oud.

Natalie is sinds 11 november in Nederland in een opvanggezin.  Ze is een mooie, lieve en aanhankelijke Galga die dol is op knuffelen, zowel met mensen als met de honden in het opvanggezin.  Haar behoefte aan contact maakte dat we haar onlangs hebben verhuisd naar een ander opvanggezin, waar Natalie meer op haar plek is.  Ze wil heel graag tegen een andere hond aan liggen (of gestapeld….) en ook spelen in huis doet ze graag. De honden in haar huidige opvanggezin doen beide en het is nu duidelijk dat Natalie echt kan genieten van andere honden waar ze lekker tegenaan kan kruipen en die haar betrekken in het spel.

Ze wordt hier steeds iets losser in en je ziet haar opbloeien in huis. Je ziet dit aan haar ontspannen lijfje en kwispelende staart. Ook haar oren gaan steeds grappiger zijwaarts en omhoog staan in plaats van plat op haar kop. Kortom, ze leert steeds meer te ontspannen, spelen en ze krijgt meer zelfvertrouwen. Verder is Natalie is een rustige hond. Ze ligt graag lekker op de bank te luieren en treedt niet snel op de voorgrond. Toch houdt ze erg van aandacht en is ze aanhankelijk. Ze kan echt genieten van een aai over haar bol. Nieuwe mensen begroet ze wat verlegen maar ze stapt er wel zelf op af.  Zeker als ze ziet dat de andere honden dit ook doen. Natalie is erg mensgericht. Ze is soms nog een beetje onzeker maar ze wil zo ontzettend graag alles goed doen.

Buiten volgt ze je op de voet, ze trekt niet aan de riem. Ze kan nog wel wat schrikkerig reageren op vreemde geluiden of mensen. Met wat geduld is ze hier prima in te sturen en ook buiten krijgt ze al iets meer vertrouwen. Toch zal zij nog wel tijd nodig hebben om aan alle nieuwe dingen in haar omgeving te wennen.

Er moet op gelet worden dat het baasje niet hele dagen gaat zitten knuffelen. Dat zou Natalie het liefste doen maar ze gaat dan steeds meer aandacht vragen en dit komt voort uit onzekerheid. Ze moet nog een beetje leren op eigen pootjes te staan daarin. Natalie is helemaal zindelijk en een paar uur alleen zijn met de andere honden samen gaat goed.

Wij zijn op zoek naar adoptanten die dit zachtaardige meisje begrijpen en haar niet overvragen maar op de juiste momenten net even dat duwtje in haar rug geven om toch de wereld te ontdekken. De verwachting is dat Natalie zich met een stabiele en vrolijke hond naast zich snel zal ontpoppen tot een ontzettend vrolijk en speels meisje. Eerder dachten wij dat Natalie niet gebaat was bij een grote roedel maar in het nieuwe opvanggezin blijkt dat dit bij de juiste samenstelling van honden geen probleem is....het kan haar juist helpen. Belangrijk is dat de andere honden in huis ook wel van wat intimiteit onderling houden. Ook weten we nu dat Natalie prima met katten kan samenleven want die zijn er ook in haar nieuwe opvanggezin.

Natalie heeft Leishmania, die pech heeft ze ook nog. Het schrikt veel mensen af maar de Leishmania is bij haar nu onder controle. Ze krijgt 2x dgs Allopurinol. Dat wil niet zeggen dat het niets voorstelt maar met de juiste voorlichting en begeleiding is er prima mee te leven.

 

Wil jij samen met Natalie van het leven gaan genieten? Neem dan contact op met GINN, bij de juiste match neemt Natalie haar "meter" (die heel veel van Natalie houdt) de adoptiekosten voor haar rekening. Van dat bedrag kan de adoptant ruim een jaar lang de benodigde Allopurinol betalen.

 

 

Hier zijn wat filmpjes van Natalie:

 

 

 

 

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M