Nora

Laatste update 18 augustus 2018 19:30

18-08-2018 Mooie Nora is nu 2 weken in haar opvanggezin, dus hoogste tijd om te lezen hoe het met haar gaat.

 

"Inmiddels is Nora 2 weken bij ons (vrouw, kat, Galgo's en Whippets) en ze is een gezellige hond. Ze moest even de kat uit de boom kijken, maar heeft er nu al vertrouwen in dat het  allemaal wel goed zit. Als ze eens even schrikt herstelt ze zich ook heel snel, ze is te nieuwsgierig om echt onder de indruk te zijn of te blijven van harde geluiden of onverwachte gebeurtenissen.

De kat uit de boom kijken doet Nora ook letterlijk! Nora is een nieuwsgierig en slim meisje en heeft hier door dat de oude kat er bij hoort. Maar eigenlijk wil ze ook wel graag spelen met de kat. Alleen omdat spelen makkelijk kan overgaan in jagen mag ze dit niet en dat accepteert ze ook. De kat waar ze nu bij woont is oud en gewend aan allerlei honden en haar gedrag is rustig en zelfverzekerd. Met minder zelfverzekerde of met jonge, veel spelende en rennende katten zou ik haar niet vertrouwen! Omdat Nora ook buiten katten wel heel erg interessant vindt is het beter om geen risico te nemen en beter dat er in haar toekomstige huisje geen kat woont.

Nora heeft geen ochtendhumeur en begroet je 's morgens heel vrolijk. Ze kan zich zelf goed bezig houden met een kluifje of speelgoed en een paar uur alleen zijn met de andere honden gaat tot nu toe prima. Ze heeft al goed door dat het tuigje aandoen het sein is dat ze mee mag. Ze wandelt graag en is ook hier nieuwsgierig naar mens en dier en loopt al heel netjes aan de lijn. Ze reageert op haar naam en amuseert zich goed op het hoog omheinde uitlaatterrein: sprintjes trekken met andere honden en lekker snuffelen vindt zij zalig. Nora is ook een lieverd naar andere honden. Ze is speels, gaat niet te ver in haar gedrag, maar wil ook dat een ander niet te ver gaat, dan trekt ze zich terug. Ze is ook niet opdringerig naar andere honden. 

Naar vreemde  mensen die haar aandacht geven is ze nog wel afwachtend, maar ook hier helpt haar nieuwsgierigheid goed om al snel haar afwachtende houding te laten varen en dan zie je haar genieten van een aai en een vriendelijk woord.

Noortje Nora is gewoon een lief galgomeisje dat heel hard haar best doet om haar eigen plekje te vinden in een voor haar nieuw en ander leven."

U leest het....Nora is een leuk, lief en gezellig dametje. Bij wie mag ze verder gaan ontdekken hoe een hondenleven hoort te zijn?

 

05-08-2018 Nora is ook gezellig naar Nederland gekomen om hier alvast te wennen aan een ander leven in een opvanggezin. Ze leeft met meerdere honden samen, dus die overgang is niet zo groot voor haar vanuit Scooby.  Als ze over een week of 2 gewend is zullen we een update over haar schrijven.

26-07-2018 Nora is een stille en iets verlegen Galga. Als ze je kent is ze heel aanhankelijk. Ze is afgegeven bij Scooby door haar eigenaar op 23 mei 2018. Nora is geboren op 8 september 2013 en ze komt uit Aldearrubia (Salamanca). Ze is sociaal met andere honden en niet getraumatiseerd. Ze mag binnenkort naar een opvanggezin gaan in Nederland.

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M