Nora (res)

Laatste update 09 juni 2020 19:03

Gereserveerd. Deze hond is gereserveerd.

30-01-2020 Nora is geboren op 8 september 2013 en ze komt uit Aldearrubia (Salamanca). Zij is afgegeven bij Scooby door haar eigenaar op 23 mei 2018 en op 4 augustus 2018 is ze naar Nederland gekomen. Tot op heden verblijft Nora in een opvanggezin. Mag 2020 haar jaar worden….. het jaar dat deze lieve dame haar eigen thuis krijgt??


"Nora is een lief, vrolijk, blij hondje dat bij mij in de opvang kwam als een nerveus/schichtig meisje wat erg aan de riem trok. Ze kwam nieuwsgierig binnen, maar raakte toch in shock. Zij koos een mand in het hoekje van de hal uit en heeft daar 3 dagen roerloos gelegen met een blik van onbegrip in haar ogen en niets en niemand vertrouwend.  Zij liet zich wel aanlijnen om naar buiten te gaan, maar durfde haar behoeften niet te doen, ook niet in de tuin. Uiteindelijk heeft zij het pas op de 4e dag in de tuin gedaan, pfff…. wat een opluchting moet dat geweest zijn! (dit om aan te geven hoe Nora op grote veranderingen in haar leven reageert, de kans is dus aanwezig dat zij weer zo zou kunnen reageren).

Haar vertrouwen heb ik gewonnen door structuur aan te bieden, zodat zij wist wat te verwachten..…. en mijn stabiele Galga van 10 jaar haar voorbeeld te laten zijn. Na 2 weken had ze het ritme te pakken en genoot van de dagelijkse wandelingen. Zij kon al vrij snel los lopen op veilig terrein en liet steeds meer zien wat voor energiek en vrolijk hondje zij was. De losloop wandelingen en haar eten zijn voor Nora echt het hoogtepunt van de dag, dus…… haar toekomstige familie moet wel van wandelen houden en lekker eten kunnen maken, want voor droge brokken haalt zij haar neus op……

Nora is rustig in huis, ligt graag in haar mandje of op haar kussen, speelt met knuffels en kauwt graag op een touw. Ze kan zichzelf goed amuseren, zowel binnen als buiten. Wanneer zij tijdens de wandeling een bal vindt, is zij zo blij dat ze springt en rent als een lammetje in de wei (zie filmpje).

Nora komt ook regelmatig met katten in contact wanneer wij op visite gaan. Dat gaat heel goed, zij heeft groot respect voor deze katten. Samen op visite gaan is geen probleem, wanneer zij lekker zacht naast haar vertrouwde mens mag liggen. Ze is ook helemaal zindelijk en geeft aan wanneer zij (tussen de wandelingen door) een plas wil/moet doen.

Nora is absoluut geen “schoothond”, maar ’s avonds ligt ze graag naast je op de bank en vindt het heerlijk om aangehaald en gefriemeld te worden. Zodra je daarmee ophoudt, vraagt zij om meer door je aan te stoten met haar neus en je smekend aan te kijken. Na haar avondplas en een snackje verdwijnt ze in haar mand in de hal om te gaan slapen voor de nacht en hoor je haar niet meer tot de volgende ochtend. Nora heeft absoluut geen ochtendhumeur en begroet je 's morgens al pratend, zij heeft altijd zin in de nieuwe dag. Nora is echt een "prater" en geeft heel goed aan wanneer zij iets wil, iets leuk, spannend of vervelend vindt.

Vanaf het begin is het geen probleem geweest om een paar uurtjes alleen te zijn samen met haar maatje. Zij weet dat wanneer er op het huis gepast moet worden, er iets lekkers aan vast zit en springt als eerste in haar mand om heerlijk te kunnen kluiven. Daarna gaat zij lekker slapen tot haar mens weer thuis komt en vertoont geen sloopgedrag.

Nora blaft wanneer er visite komt... ze is naar onbekende mensen heel verlegen/gereserveerd, maar wanneer het bezoek binnen is gaat zij in haar mand of op haar kussen liggen. Zij is het liefst met haar vertrouwde mensen in herkenbare situaties en dan ook op haar gemak. Eigenlijk heeft zij alleen maar angst voor het “onbekende”, maar is hier goed in te begeleiden en ook hierin maakt zij nog steeds kleine stapjes. Wanneer mensen haar “negeren” en niet aankijken of benaderen, kan zij hier heel goed mee omgaan. Hoe vaker zij ze ziet hoe beter het gaat.

Nora gaat graag op stap met de auto, zij gaat rustig liggen tijdens de rit en wacht netjes totdat ze uitgenodigd wordt om de auto uit te mogen springen (zie filmpje). Wat komen gaat is meestal een heerlijke lange losloop wandeling met bevriende roedel, die zij uitdaagt tot spel en als de roedel hier op in gaat, is Nora in haar element. Ze heeft nog wel een beetje angst voor grote (vreemde) honden, maar wanneer zij los is en haar ruimte kan nemen is het geen enkel probleem en ook dit gaat steeds beter. Nora luistert goed wanneer zij losloopt, houdt haar mens goed in de gaten en komt wanneer je haar fluit om aangelijnd te worden, zelfs in het donker! (zie filmpje).

Zij geniet ze van haar nieuwe leventje.... (los)lopen/rennen tijdens de wandelingen, sjezen door de duinen, spelen op het strand, zonnen in de tuin, knuffelen met haar mens, eten en slapen..... Nora vindt het wel jammer dat haar Galga maatje van 10 jaar niet meer zo graag rent/speelt, zij zou het super vinden een maatje te hebben die dit wel graag doet. Nora is gewoon een heerlijk, vrolijk, blij, heel trouw en gehoorzaam hondje dat wel van regelmaat en rust houdt. Wel heeft zij behoefte aan een dagelijkse lange losloop wandeling waar zij haar energie in kwijt kan (alleen een omheind terrein vindt ze saai). Een hondenvriend(innet)je of roedel om dit samen mee te doen, zou Nora geweldig vinden.


Wie o wie wordt er verliefd op knappe Nora en kan haar geven wat haar zo gelukkig maakt: een (Galgo)-maatje of roedel, een zachte mand, een knuffelspeeltje, een lekkere maaltijd en (heel belangrijk) een dagelijkse losloop wandeling….. en ik beloof dat zij dan elke dag een grote glim-/schaterlach op uw gezicht zal toveren!"

Hier wat filmpjes van Nora:

 

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M