Polvora de Brax

Laatste update 11 maart 2018 13:59

11-03-2018 Polvora woont nu zo’n 3 maanden in haar Nederlandse opvanggezin dus we kunnen inmiddels alles wel in 1 verhaal vertellen over deze dame. Als we Poppie (het troetelnaampje in het opvanggezin) met 9 kernwoorden omschrijven? Lief. Makkelijk. Meegaand. Braaf. Vlot. Tevreden. Trouw. Stabiel. Zelfverzekerd. 

Want zowel naar mens als naar andere honden gedraagt Poppie zich sociaal en gemakkelijk. Ze is en blijft een geboren jagershondje en vindt alle geuren en bewegingen in bos of hei razend interessant. Zo staat ze weleens heel enthousiast door de omheining het spannende bos in te turen, maar ze zal geen poging doen om eroverheen te springen/klimmen of door het gaas te wurmen. Een Galga zoals zij zou dat gemakkelijk kunnen. Poppie kan namelijk heel snel rennen, uitgestrekt draven en ze springt lenig over obstakels zoals boomstammen. Ze is buiten vooral erg actief en speels. Naar mensen toe is ze bijzonder trouw. Dat merk je tijdens de onaangelijnde wandelingen in omheind gebied. Zet er de klok maar op gelijk, want zonder roepen en geheel uit eigen beweging maakt Poppie zich los van alle spannende geurtjes en komt ze om de paar minuten heel blij even naar de mens toe. Om even een duwtje in de knieholte te geven, even oogcontact te maken of geduldig aan de voet te lopen…...om er na een aaitje meteen weer flink de pas in te zetten. Op zoek naar een nieuw geurspoor of een andere hond uit de groep (onaangelijnd, omheind en tracker om). Ze is wel heel slim,want een open poort of hek merkt zij als eerste op en ze maakt daar dan ook direct gebruik van. Gelukkig komt ze binnen een paar minuutjes terug naar de groep. Jachtinstinct is dus haar eerste ding.


Kort daarna komt het gevoel dat ze de groep niet kwijt wil lopen. Aangelijnd volgt ze je aan de voet, waar dan ook, ze trekt nooit. Omdat ze in een roedel woont gedraagt ze zich als een volwaardig lid van de groep. Dus blaft de groep tegen een onbekende vierpoter? Dan blaft Poppie lekker enthousiast mee. Andere honden die meelopen accepteert ze meteen (we lopen enkel met grotere honden en meestal rescues). Zodra de honden waar ze vaak mee loopt tijdens het wandelen met elkaar spelen dan is Poppie er al gauw bij. Ze is erg betrokken. Wanneer Poppie in een grote groep windhonden rond rent draagt ze een muilkorfje. Dit na een klein incident waarbij Poppie in botsing kwam met een andere teef (oh oh. dat kan hard gaan) en in het heetst van de strijd heeft Poppie wat kleine gaatjes in andermans oor geprikt. Het muilkorfje is dus om eventuele herhaling te voorkomen want in een grote groep rennende windhonden gebeurt vanalles. Met haar eigen groepje rent ze gewoon zonder muilkorfje om en ze heeft na dat ene kleine incidentje geen bijt- of snep gedrag meer laten zien. 


Binnenshuis is Poppie een heel ander hondje. Ze zet de knop om, rolt zich ergens op en slaapt veel en lang. Een heel tevreden Galga. Geen speels type in huis. Totale rust. Waar ze dan ligt? Waar dan ook, mand of op de bank, waar een plekje vrij is, soms tegen een andere hond aan en soms niet. Het maakt haar niet zoveel uit. Ze wil altijd echt heel heel heel braaf en gehoorzaam zijn. Doe je haar een jasje aan of uit dan laat ze zich compleet slap en als een pierot in elke vorm “vouwen”. Roep of wenk je haar dan springt ze gelijk op van haar ligplekje en komt ze heel braaf bij je staan. Wat voor leuks gaat er gebeuren? Lijkt ze te vragen. Pak maar eens een riem in je hand: Dan heb je gelijk een enthousiaste Poppie aan je been geplakt.


Verdere kenmerken van Poppie: Ze is zelfverzekerd naar andere honden toe. Bij het eten bijvoorbeeld laat ze zich niet afleiden door een grommetje van de buurman. Ze gromt ook niet terug. Ze blijft  gewoon haar gang gaan. Deze slimme dame is geen ruziemaakster, maar als ze een dominante hond voor zich krijgt zal ze zich ook niet op de kop laten zitten. Bij gebrek aan kleinere hondjes kunnen we daarover alleen zeggen dat ze iets meer interesse in ze toont. Ze zou volgens het asiel niet sociaal zijn met katten. Uiteraard is Poppie zindelijk. Ze is een goede en gemakkelijke eter en oogt/is gezond. Ze gedraagt zich zowel binnenshuis als buiten als een heel fijn en sociaal hondje en het is genieten om haar zo gelukkig en tevreden te zien. Als enige hond in huis zou het voor Poppie wel heel belangrijk zijn om regelmatig met andere honden onaangelijnd te rennen en spelen. Kortom, Poppie is een leuke, niet ingewikkelde, vrolijke, zwart/witte noot die heeft laten zien dat ze zich heel gemakkelijk aan een nieuw gezin zal kunnen aanpassen. 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M