Ria

Laatste update 26 november 2018 11:27

26-11-2018 Ria is een Podenco Portugues van slechts 2,5 jaar, maar ze heeft al een hoop meegemaakt in haar jonge leven. Ze is vorig jaar gevonden op straat met 4 gebroken pootjes. Het vermoeden is dat ze van een balkon is gevallen, gesprongen of ..... Ze heeft ongeveer een week of 3 rondgelopen en daardoor waren de botjes al aan elkaar gegroeid in verkeerde stand. Gelukkig werd ze gered door Baas Galgo en kreeg ze diverse operaties in Spanje. En nog fijner was dat ze een tijd daarna naar Nederland mocht komen voor opvang.

Ze verblijft al vanaf maart in een opvanggezin en helaas heeft ze ook hier al een paar operaties achter de rug vanwege gebroken pinnen in haar achterpootjes. Maar nu na de 2e operatie en zwemtherapie loopt ze een stuk beter en heeft ze goede spierkracht op kunnen bouwen. Het was voor zowel Ria als haar opvangmama af en toe niet makkelijk gedurende de revalidatie, maar we hebben daardoor nu wel een heel goed beeld van wat dit meisje nodig heeft.

Ria is van nature een heel lief meisje, maar heeft ook wel pit in zich. Die pit maakt dat ze bescherming nodig heeft om niet over lichamelijke grenzen te gaan en daarom zoeken we voor Ria een thuis waar ze als enige hond kan leven. Ze is niet bang voor mensen en heeft wel 1 op 1 aandacht verdiend na alles. Ria mag en moet zeker nog wel wandelen, maar korte rondes. Ze is gewend veel mee te mogen in een karretje en geniet daar ook van. Zo krijgt ze toch de prikkels van alles wat ze ziet en wordt ze moe in haar hoofdje. In haar karretje kan ze ook mee boodschappen doen en op visite....Ria vindt het allemaal gezellig.

Een tuin is ook heel fijn voor haar, maar zeker geen grote tuin en er moet een goede veilige omheining zijn. Ze is klein en nieuwsgierig, dus ze past door een kleine opening en loopt dan zeker de wijde wereld in om op onderzoek te gaan.

Hieronder even opvangmama aan het woord:
"Kleine Ria

Mag kleine Ria bij jullie in de opvang? Nou daar kwam ze de kleine Ria, zo’n 25 cm hoog en vliegensvlug….
Al gauw bleek dat Ria last had van een van haar gebroken pootjes. Er werd een foto gemaakt en toen zagen we dat al haar pinnen in de vier gebroken pootjes stuk waren. Een operatie volgde, na voor Ria een zware rustperiode ging ze het hydro-bad in en zo vlak voor de eindstreep sloeg het noodlot toe…er ontstond een zwelling aan het andere kniegewricht. Ria onderging wederom een operatie. Inmiddels zitten we op het eind van de revalidatie, maar ook aan een nieuw begin van een nieuwe fase.... Ria is zover dat ze gewoon opzoek mag en kan naar een lief baasje die haar situatie, waar ze ongewild in terecht is gekomen, gewoon voor lief neemt.

Ria heeft haar handicap geaccepteerd. We nemen haar overal mee naar toe in haar eigen buggy, het dorp in, gezellig uit eten. Ook een terrasje pakken vind ze geweldig. Je hoort Ria niet, ze kijkt belangstellend de wereld in of ze vermaakt zich met haar bot. We denken dat Ria er bij gebaat is als enig hondje bij iemand te plaatsen, geen gladde vloeren. Een huis met een tuintje waar ze lekker kan rondscharrelen. We hopen dat dit dappere meisje nog een lang en gelukkig leven mag hebben."

Wie wordt er nu niet verliefd op deze dappere dodo?! Denkt u Ria te kunnen bieden wat zij nodig heeft en wilt u samen met Ria van het leven genieten, neem dan snel contact op.

Hier is een filmpje van Ria:

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M