Roa

Laatste update 19 augustus 2018 11:28

18-08-2018 Roa (door haar opvanggezin Djezzy genoemd) is nu 5 maanden in Nederland en haar opvanggezin wil vertellen hoe het Roa vergaan is tot nu toe.

 

“ Toen ik Roa in Scooby zag was ze heel bang en ik dacht dat ze heel veel tijd nodig zou hebben om een beetje uit die schulp te komen. Gedeeltelijk klopt dat, want ze kan nog enorm schrikken van mensen of onverwachte bewegingen. Maar ze is ook al enorm gegroeid in vertrouwen.

Ik heb Roa alle tijd en ruimte gegeven om haar eigen tempo aan te houden en ben gewoon met maar gaan wandelen. Wandelen is iets wat ze heel graag doet en dan voelt en gedraagt ze zich een stuk vrijer. Met Roa wandelen maakt dat er sneller een band is met haar. Ze is dol op snuffelen, langs de waterkant lopen, beetje wortels trekken, beetje graven en gewoon maar lekker “struinen”.  Ze loopt ook heel graag met stokjes rond. Op omheind terrein kan ze los (na wennen en voor de zekerheid heeft ze nog een riem aan haar tuigje) en dan vindt ze het leuk als je een stokje gooit. Ze komt het niet brengen, maar loopt er trots mee en gaat er op liggen kluiven. Ze eet het gelukkig niet op. Andere honden die het stokje ook willen, komen een kant tegen van Roa die zegt “mijn stokje”, want dan maakt ze een waarschuwend geluid. Dat is wel alleen met het gaan halen, niet als ze er mee in het gras ligt.

Roa kent haar naam best goed buiten en komt hard aangerend als ik haar roep. Ze weet dat ze dan wat krijgt en ook als ik haar niet roep komt ze soms een koekje halen. Uiteraard kan het zijn dat ze met andere dingen bezig is en dan komt ze niet meteen. Komen we tijdens het wandelen mensen tegen die ze niet kent, dan wil ze weg. Als ze mensen vaker tegenkomt, dan zie je na een paar keer de herkenning en ontspant ze al meer. Bij echte bekenden wordt ze blij en pakt ze graag van hun ook wat lekkers aan.

In huis loopt ze inmiddels ook vaker rond. Ze loopt mee en komt in de keuken kijken als ik het eten voor de honden klaar maak. Voorheen moest ik haar in haar bench “drijven”, tegenwoordig loopt ze er vlot in of komt als ik haar roep. Ze krijgt dan eten of iets lekkers. Het deurtje kan nu open blijven tijdens eten en ze eet ook gewoon verder als ik in de buurt ben.

Ook komt ze sinds een paar weken regelmatig naast me op de bank liggen. Zodra ik in huis rondloop zoekt ze haar bench of een plekje onder de eettafel, maar als ik weer ga zitten plopt ze weer gezellig naast me. Ook speelt ze regelmatig naast me op de bank met één van mijn Galgos. Dat is zo leuk om naar te kijken. Ze is echt grappig.

Ze kan prima met mijn katten, eet goed, is zindelijk en bij alleen zijn verblijft ze zonder problemen in de bench.

Ik zie in Roa een blij, stoer meisje dat er wel gaat komen en waar nog veel groei in zit in de juiste situatie. Ze is een pienter meisje, dat zie je aan haar blik en hoe ze reageert. Ze heeft mensen nodig die ook graag in bossen en natuurgebieden wandelen, die een veilige tuin hebben zodat ze ook lekker los kan spelen en een andere speelse hond van haar formaat (of wat groter) die ook wel in is voor wat wilder doen. Mensen die snappen wat een Podenco voor soort hond is en beseffen dat dit meisje nog wat tijd en begrip nodig heeft."

 

Wiens hart gaat er sneller kloppen van leuke, lieve, grappige Roa??

Hier is een filmpje van Roa:

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M