Rocco

Laatste update 24 oktober 2018 11:46

24-10-2018 Lieve Rocco heeft best een tijd in Scooby gezeten en leek onzichtbaar. We hebben hem naar hier laten komen zodat hij alvast kan wennen aan een normaal hondenleven en om hem beter te leren kennen. Zijn opvanggezin heeft natuurlijk wel wat te delen over hem.

"Rocco is 3 weken bij ons en hij heeft nu helemaal zijn draai gevonden. Hij is een lieve, rustige, intelligente hond, zonder baknijd en vanaf dag 1 zindelijk, ’s nachts kan hij gewoon in de huiskamer en komt nergens aan. Overdag verblijft regelmatig een aantal uur samen met onze 2 honden alleen en dat gaat prima.
Zolang we geen visite hebben is hij nu helemaal op zijn gemak in huis, maar vreemden in huis moeten hem negeren en dan wint zijn nieuwsgierigheid het na een uurtje en komt hij een aai halen. Wij hebben onze 2 kleinkinderen (8 en 10 jaar) 2x per week op bezoek en daar begint hij nu langzaam aan te wennen. Hij kruipt dan wel graag in de open bench en voelt zich dan veilig.

Buiten ging het al snel heel goed... hij is dol op wandelen en schrikt niet gauw, alleen als er kinderen rennen en schreeuwen wil hij weg of bevriest hij.  Hij kan nu zonder problemen op veilig omheind gebied los, luistert goed en is sociaal met alle andere honden. Hij heeft een oude breuk in zijn rechter achterbeen waardoor zijn onderbeen een beetje naar buiten staat. We hebben het buiten lopen uit voorzorg rustig opgebouwd en hij kan met veel plezier een ommetje van 2.5 uur maken, zonder dat hij ergens last van heeft. Hij heeft nu de mogelijkheid om spierkracht op te bouwen en dat helpt duidelijk zichtbaar.

We weten nog niet of hij als enige hond geplaatst kan worden en of hij bij katten kan. Buiten is hij niet blafferig tegen katten, (terwijl mijn honden dat helaas wel doen) als een kat rustig blijft zitten kijkt hij niet eens naar ze. Maar we hebben geen idee hoe zich dat verder ontwikkeld.

We hopen dat er ergens een Gouden Mandje voor Rocco klaar staat, hij heeft het echt verdiend!!

 

11-09-2018 Rocco is geboren op 16 mei 2013. In het begin is hij ietsje verlegen maar niet voor lang. Hij is niet bang of getraumatiseerd en hij zal zich snel aanpassen wanneer hij zijn gezin gevonden heeft. Rocco is ontzettend lief voor mensen en kan ook goed omgaan met honden. Hij is niet dominant. Rocco is kalm, rustig en loopt netjes mee aan de riem. Momenteel zit Rocco nog in het asiel van Scooby maar binnenkort mag hij naar een opvanggezin gaan in Nederland. 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M