Rosi

Laatste update 27 mei 2017 14:48

27-05-2017 "Lieve Rosi is nu bijna 4 maanden bij ons en elke dag is voor Rosi weer een nieuwe dag met nieuwe uitdagingen. Toch is dat best nog moeilijk voor Rosi maar soms gaat ze de uitdaging aan, zoals ’s morgens als ze opstaat...

Eerst komt ze een knuffel halen en toont ze haar blijdschap. Hierna is het leuk om door de kamer te crossen en te spelen met een balletje. Wat is dit toch bijzonder als je altijd in angst hebt geleefd!

Voor Rosi is dit nieuw, ze voelt zich nu helemaal vertrouwd in haar nieuwe woonomgeving, waardoor  ze zich vrij voelt en zich goed ontwikkelt.

Wat nog moeilijk is, is op straat lopen langs huizen waarbij soms een deur open kan gaan en dat ze niet weet wie eruit komt. Een spelend kind, een man die ze niet kent, brrr, wat eng! Maar elke dag gaan we oefenen!

Wat leuk is, is lopen aan een lange lijn. Raar dat zo’n lijn steeds langer kan worden en dat de afstand naar het baasje steeds verder wordt. Nou, snel weer terug! Keurig doet ze dat! En het tuigje hoeft ze bij ons niet meer om, een halsband is voldoende. Bij angst blijven we gewoon even stilstaan, dan lijkt het minder eng.

Wat Rosi nu ook kan is luisteren naar haar naam. Dit heeft een tijdje geduurd omdat ze vooral bezig was met haar omgeving en alles waar ze bang voor is.

Ze is makkelijk in de omgang, je hoeft haar maar op iets te wijzen en ze doet het. Net als de meeste Galgos is ze heel makkelijk en lief. Ze kan heel goed omgaan met andere honden en bij het zien van een kat is ze alert maar laat zich makkelijk leiden, ook daar zijn we achter gekomen.

Lieve Rosi, mocht je het nog niet weten, wij zijn allemaal al verliefd op je!!

Nu hopen dat er nog iemand anders ook die kriebels krijgt en je je Gouden Mandje wil geven.

 

13-04-2017 Het is weer tijd voor een update over deze mooie zwarte parel...

“Inmiddels is Rosi alweer bijna 2 maanden bij ons en maakt zij goede vorderingen.

In huis wordt ze al een vrolijk meisje, kwispelt graag en staat ook graag vooraan als er iets te eten valt en of als ze samen met de andere honden uitgaat. Ook merk ik dat ze nu goed haar neus gebruikt, zowel binnenshuis als erbuiten, alles is nieuw voor haar en er moet even aan gesnuffeld worden. Dat is toch een goed teken!

Ook laat ze het merken als haar iets niet aan staat, als er eentje haar plaatsje in de mand inpikt of als een van de andere honden haar botje wil afpakken. Duidelijk een dame met een eigen willetje.

In huis gedraagt ze zich als een voorbeeldige Galgo, is zindelijk, maakt niks stuk en kan samen met een andere hond al een tijdje alleen thuis blijven.

Haar wilskracht is enorm, je merkt dat ze door haar verleden heeft geleerd voor zich zelf te zorgen. Ze heeft niet zoveel nodig, ze schikt zich gauw. Voor haar is het nieuw om omgeven te worden door mensen die haar lief hebben, ze liet zich in het begin knuffelen in de wegloopstand maar nu weet ze dat het fijn is en dat ze ons kan vertrouwen.

Dit zal haar helpen haar traumatische ervaringen te vergeten, leven in het nu. Want dat dat voor haar nog steeds moeilijk is, merken we vooral buiten. De enge mannen in pakken durft ze nu voorbij te lopen, en anders staan we even stil. Rosi bekijkt dan de situatie en loopt dan door. Dit is al een enorme vooruitgang! Met de komst van het mooie weer komt ze steeds meer mensen tegen en dan wil ze zich toch wel het liefst verschuilen, haar angst betreft vooral ook de mens en plotselinge harde geluiden. Ondanks dit vindt ze het buiten zijn erg fijn, loopt keurig aan de riem mee. Alles gaat met kleine stapjes en is voor ons een hele prettige ervaring. We genieten elke dag van haar, vooral als ze ineens blij kwispelend op ons afkomt!

Katten: of Rosi met katten is nog niet te zeggen, ze kijkt er nieuwsgierig naar en gaat wel mee als ik dan wegloop. Ze blijft er wel naar kijken. “

 

21-02-2017 Rosi alweer iets meer dan 3 weken bij haar opvanggezin. We hebben bewust Rosi even de tijd te geven om een beetje te wennen aan de totaal andere omgeving voor haar, na geruime tijd in Scooby te hebben geleefd.

Het opvanggezin vertelt hoe het met Rosi gaat…..” Rosi leeft bij ons samen met onze 3 Galgo’s Finn, Mila en Lotje.

Rosi staat aan het begin van haar nieuwe leven, voorheen heeft ze 5 jaar in Spanje doorgebracht. Toen Rosi aankwam in Ospel was ze wat angstig, maar liet ze zich goed leiden, ging makkelijk mee de auto in en thuis aangekomen heeft ze samen met de aanwezige Galgos een wandeling gemaakt. Het was gelijk duidelijk dat ze dit erg op prijs stelt. Alles wat de andere honden doen, doet Rosi ook. Aan ons moest ze wel wennen, ook haar angst voor bepaalde mannen kwam gelijk naar voren. Hoeden, petten, werklui, uniformen, alles is eng. Dit zegt wel iets over haar verleden. Inmiddels laat ze zich door mij wel aaien en ik merk dat ze dit erg prettig vindt.

Eten en drinken doet ze erg goed. Ze is nog wat aan de lichte kant, maar dat gaat ze zeker inhalen. Ze stuitert gewoon haar etensbak in! Haar behoeften doen gaat zonder problemen, alleen ’s avonds in het donker vindt ze dit wel eng, maar als onze honden erbij zijn valt het mee. Rosi loopt goed mee aan de lijn en kijkt goed om zich heen, is heel sociaal met andere honden maar laat het wel merken als ze iets niet leuk vindt. Soms speelt ze al met een van de andere honden en kwispelt dan met haar staart. Ik zie dan een blije hond en voel dat het allemaal goed met haar gaat komen!

De baas die voor haar kiest zal in het begin geduld, inlevingsvermogen en ervaring moeten hebben, de komende maanden zal ze zich heel goed ontwikkelen en een prima huishond worden. Ik denk wel dat het een must is als er al een hond aanwezig is. Ze kan ook al een tijdje alleen zijn in bijzijn van een andere hond, ook ’s nachts hoor je haar niet. Ze is heel rustig van aard en houdt niet van veel drukte. Kinderen vindt ze nog eng.

Katten?? Ze is hier nog te kort, haar jachtinstinct is door de nieuwe omgeving nog in rust.”

Het opvanggezin vindt haar een prachtig meisje en wij delen die mening, want kijk toch eens naar dat lieve koppie met die prachtige oogjes!!

28-01-2017 Rosi is vandaag naar haar opvanggezin in Nederland gegaan. Binnenkort volgt een update!

18-11-2016 Rosi (01-01-2012), nog één van de onzichtbare honden van Scooby, Ze is zo lief, een beetje verlegen in het begin maar wél nieuwsgierig. Ze moet gewoon haar vertrouwen in de mens weer terugwinnen. Perfect met andere honden.

Wie geeft dit mooie zwarte meisje een kans? Ze zit al vanaf januari 2016 in Scooby.

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M