Sunny

Laatste update 21 oktober 2020 13:35

17-10-2020 Sunny is nu een paar weken in zijn opvanggezin en ze willen graag vertellen hoe het met hem gaat...

"Eigenlijk staan we versteld hoe snel Sunny zich heeft aangepast aan ons gezinsritme, hij is er pas twee weken en doet het supergoed! Hij kwam uit een roedel van 4 honden met twee volwassen baasjes en dan is het een hele overgang om in je eentje te verhuizen naar een gezin met kinderen. Sunny pakt deze verandering supergoed op!

Sunny is een ex-racer uit Engeland en heeft in het verleden prijzen binnen gehaald op de baan. Aan zijn bouw is dit goed te zien; hij is stevig gebouwd. Een prachtige Greyhound die mooi grijs tekent.
In huis is hij een hele gemakkelijke en gezeglijke jongen. Hij kan goed overweg met mensen, zowel met de grote als de kleine! Er kunnen rustig 4 kinderen door de kamer springen zonder dat hij van zijn luie plekje komt. Hij is niet druk aanwezig; ligt meestal te luieren op zijn donut. Hij is een beetje op zichzelf, maar toch laat hij zeker op zijn manier zijn aanhankelijkheid blijken, dan komt hij bij je staan en geeft je een bescheiden lik. Ook ligt hij het liefste in de zithoek, waar zijn mensen zijn. Het grootste enthousiasme laat hij zien als de riem gepakt wordt voor een wandelingetje, die voor hem niet eens perse lang hoeft te zijn.

Sunny is zindelijk en kan goed even alleen zijn. Hij meldt zich als hij naar buiten wil. Hij leert snel! Toen hij bij ons kwam stak hij letterlijk en figuurlijk overal zijn neus in, van koffiekop, bakje yoghurt tot een hete pan! Omdat Sunny een echte lekkerbek blijkt te zijn (en in het begin overal bij stond te kwijlen) hebben we hem geleerd wanneer hij eet en wanneer wij eten: en dat is niet op hetzelfde moment. Bewonderingswaardig hoe snel hij dit oppakt! Uiteraard blijft voedsel zijn aandacht houden, maar hij blijft nu rustig liggen als er iets bij ons op tafel staat. Uiteraard alleen als wij erbij zijn, loop je de kamer uit dan kun je er zeker van zijn dat het bord netjes leeg zal zijn :-)

Wat tevens zijn specifieke aandacht heeft zijn kleine hondjes…als ex-renner blijft het verleidelijk om achter zo’n kleine pluizenbol aan te gaan! Sunny kan dus niet samen met kleine hondjes en ook niet met katten. Op grotere honden reageert hij wisselend. We gaan dit nog verder met hem oefenen. Sunny was in zijn voormalige roedel een beetje de ‘underdog’. De onzekerheid naar andere honden is bij Sunny goed voelbaar. Hij wandelt rustig aan de lijn totdat hij een andere hond ziet. Deze spanning uit zich meestal in blaffen, maar we merken ook dat hoe vaker hij honden tegenkomt hoe beter dit telkens gaat. Dus met een beetje geduld en liefde zijn we ervan overtuigd dat hij ook op dit vlak nog stappen kan zetten.

Onze inschatting is dat hij goed te plaatsen is als hond alleen. Met een andere hond zou dit alleen kunnen als het een rustig teefje is. Dit weten we omdat hij samen met een teefje leefde in zijn voormalige roedel.

We hebben Sunny nu een paar keer losgelaten op een omheind terrein, dit vindt hij heerlijk! Hij trekt nog een heuse sprint! En snel dat hij is…! Dit is superleuk om te zien! Toch merken wij dat het hem ook niet stoort als hij dit niet op ieder moment kan, de sprint duurt even en daarna is meneer toch vooral druk met snuffelen, gras eten en als je niet oplet het verorberen van paddenstoelen! Als we Sunny loslaten om te rennen in combinatie met andere honden, dan is het raadzaam om Sunny zijn muilkorf om te doen. Omdat hij toch echt graag de winnaar wil zijn wil hij anderen namelijk (net als veel windhonden) dan ‘sneppen’. Hij vindt het dragen van een muilkorf geen probleem, hij is dit gewend.

Sunny is zoals gezegd een hele gemakkelijke hond. Van zijn vorige eigenaren heeft hij een aantal commando’s geleerd; zoals aan de voet en zit. Hoewel wij dit niet vaak gebruiken reageert hij hier altijd trouw op. Sunny vindt het geen probleem om mee te gaan in de auto en op visite. Ook bij onbekenden in huis is hij na wat snuffelen rustig en gaat liggen. Leven en laten leven zou zijn motto kunnen zijn!

Is er in jouw leven ruimte voor deze heerlijke rustige gepensioneerde huisgenoot met zijn
aandoenlijke kop?

 

03-10-2020 Sunny is een lieve Greyhound van 8 jaar die in Essex, Engeland, op de renbaan heeft gelopen. Door persoonlijke omstandigheden moet Sunny op zoek naar een nieuw eigen thuis. Hij is jaren geleden geadopteerd via een organisatie die niet meer bestaat en daarom loopt zijn herplaatsing via GINN. Omdat hij al jaren in een huiselijke situatie heeft gewoond, is alles over hem bekend en zo weten we dat Sunny zeker niet met katten kan samenleven. 

Sunny is een lieve hond en in huis is heel braaf, rustig en eigenlijk zelfs wel lui te noemen. Hij ligt graag languit op de bank. Hij zou prima als enige hond geplaatst kunnen worden of bij een rustig teefje. 

Sunny is gewend vrijwel alleen maar aan de riem te lopen en af en toe eens veilig omheind los. In het loslopen met andere honden is hij, net als vele windhonden, een "snepper" en moet hij dus een muilkorfje om. Dat is hij gewend, dus niks nieuws voor hem. Aan de riem loopt Sunny over het algemeen netjes mee, maar op straat wil hij wel reageren op andere honden. Even een beetje stoer doen met blaffen en wil dan ook wel in de riem gaan hangen. Hij is in het verleden zelfs mee op cursus gegaan en als je Sunny de opdracht "voet" geeft dan komt hij weer naast je lopen en tot rust in zijn reactie op andere honden buiten. Met kleine hondjes is Sunny helaas ook geen goede combinatie. Sunny is helemaal zindelijk en kan prima een paar uur alleen blijven. 

Vorig jaar is Sunny onder narcose geweest voor zijn gebit en toen zijn er een 5 tanden getrokken... 4 kleintjes vooraan en een grote tand achteraan. Hij springt netjes in de auto en gaat meteen liggen, tijdens het autorijden hoor je hem niet. Aan zijn carrière op de renbaan heeft Sunny gelukkig geen lichamelijk blijvend letsel opgelopen en is verder helemaal gezond. Qua eten is hij gewend een beetje blikvoer en een flinke scheut water door zijn brokken te krijgen. Iets dat de honden van de renbaan vaak gewend zijn en wat zijn adoptanten hebben overgenomen. 

Sunny meet zo'n 68 cm schouderhoogte en weegt 30 kilo. Als een echte Greyhound... lekker gespierd. Verder mooi grijzend gezien zijn leeftijd en kijk toch eens naar die lieve ogen..?! Wie wil Sunny zijn nieuwe Gouden Mandje geven??

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M