Vaneta

Laatste update 11 februari 2019 15:50

24-12-2018 Kijk eens naar de mooie nieuwe foto's van Vaneta!

30-09-2018 We hebben weer een update ontvangen over Vaneta...

"Vaneta leert genieten… zij leert vertrouwen en haar rust vinden. Ze heeft ondertussen mogen ervaren dat zij “mag zijn". Ze is vertrouwd met haar huidige thuis en je kan haar dus al geregeld zien liggen met haar pootjes ontspannen in de lucht. Lekker relaxed, alleen of naast de andere honden. Vrij recent heeft ze ons doen verbazen toen zij in staat bleek om haar rust te vinden tijdens een aantal uurtjes visite. Niet verwacht, want er was ook een ”plan B” en deze bestond uit rechtsomkeert maken.

Achter de soms nog wat zenuwachtige en voorzichtige Galga schuilt een vrolijke, speelse en aanhankelijke dame die je stilletjes naar voren ziet komen. Geaaid worden vindt ze héérlijk! Zij geniet zo immens van deze aandacht dat zij hierbij soms onbeholpen op de andere hondjes gaat staan of zitten. Dat doet al eens een wenkbrauw hijsen of een grom weerklinken. Gelukkig zijn haar broer en zus zeer geduldig met dit soms wat onhandige meisje. Wanneer het aaien gestaakt wordt gaat zij met haar neusje zetjes geven en met haar pootjes tikken. Als het ware om baasje te laten weten vooral door te gaan.

Vaneta is er achter dat het eten hier erg lekker is. Zij wordt helemaal blij wanneer zij door heeft dat baasje het eten gaat voorbereiden. Zij gaat dan huppelen en "praten" … alsof zij duidelijk wil maken dat het allemaal wel veel sneller kan.

Ze houdt ervan om te gaan wandelen en zij geniet van het struinen en sprintjes trekken met andere windhonden. Met kleine en /of jonge hondjes gaat zij voorzichtig spelen. Zo aandoenlijk!
Wanneer zij bekenden ziet neemt zij het initiatief om deze gedag te gaan zeggen, daarna rent zij terug. Zij zal haar roedel niet snel uit het oog verliezen. Bij onbekende mensen blijft ze op afstand. Tijdens het wandelen gaat zij haar neus achterna. Als zij iets op het spoor is drukt zij haar neus stevig tegen de grond en zal zij de wandeling flink snuffelend verder zetten. Zij trekt hierbij aan de riem, zij zal steeds de baas volgen.

Vaneta heeft graag contact met andere honden, imiteert soms hun gedrag. Wij vermoeden dat zij zich zowel bij oudere, als bij jongere honden kan voegen.
Verder rent zij ongelofelijk graag en is bijzonder snel. We vinden dan ook een must dat zij in haar nieuwe thuis dit ook regelmatig kan doen."

 

18-08-2018 Vaneta is 4 augustus meegekomen vanuit Scooby en verblijft nu in een opvanggezin.

“Vaneta heeft bij aankomst bij ons instinctief "haar plekje" in huis maar al te snel gekozen. Namelijk vóór de buitendeur. De vluchtroute haar "safe haven"! Na wat aandringen werd deze plaats ingeruild tegen een plekje achter de woonkamerdeur. Het binnenshuis vertoeven is voor Vaneta een stressfactor, maar 2 weken later kan ze zich toch ook enigszins ontspannen. Iedere beweging merkt ze op, maar “ze laat ook sneller los”.

Bij de allereerste begroeting ‘s morgens komt zij zeer voorzichtig naar je toe om je “gedag” te zeggen. En tevens wanneer er signalen van een aankomende wandeling gegeven worden komt zij naar ons toe om aangelijnd te worden. Want wandelen, dat vindt ze héérlijk! En het is tijdens deze momenten dat je al een glimp kan opvangen van een andere dame. Een ontspannen, blije dame die graag deel uit maakt van haar groepje.

Tijdens de wandelingen is zij veel zelfzekerder en minder snel uit evenwicht te brengen. Ook komt zij meermaals haar roedelleden eventjes opzoeken. Bij de mensen haalt zij haar aaitjes en de honden geeft zij "een neusje" . Vreemde mensen begroeten vindt ze nog eng en dus kiest Vaneta ervoor om dit alles even vanaf de zijlijn te bekijken. Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar géén enkel accidentje in huis. Zij doet haar behoeften dus perfect aangelijnd tijdens de wandelingen, want een tuin hebben we niet. Ze springt vlot in én uit de auto. En mee in de lift is ook geen probleem.

Vaneta is geen “kant en klaar “ hondje, maar een meisje met een rugzakje. Toch heeft zij wel het nodige potentieel om op korte tijd een mooie en positieve groei in te zetten. Met wat wij zien vinden we Vaneta geen hond om als enige hond te plaatsen”.

Vaneta is een zeer mooie, maar voorzichtige black beauty. Wie geeft haar de tijd, de rust en het vertrouwen zodat zij kan ontluiken ?


19-03-2018 Vaneta is een verlegen Galga waarvoor wij met spoed een gouden mand zoeken. Ze is geboren op13 februari 2015 en heeft een kalm en lief karakter. Sinds 5 januari 2018 zit zij in het asiel van Scooby waar ze in een grote groep leeft, dit maakt haar erg nerveus. Ze slaapt zelfs buiten het hok omdat ze niet bij de andere honden durft te slapen. Wij zoeken daarom met spoed een rustig gezin waar Vaneta lekker mag relaxen. 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M