Velho (res)

Laatste update 27 januari 2020 21:41

Gereserveerd. Deze hond is gereserveerd.

24-12-2019 Velho is een prachtige Galga van 10 jaar oud (in juni wordt ze 11) en ze is echt een schat. Ze is een timide meisje, echt heel zachtaardig. Tot groot verdriet van haar huidige adoptanten moet ze herplaatst worden.

"Velho is superlief, komt graag knuffels halen en geeft het met haar snoet duidelijk aan wanneer er nog niet lang genoeg geknuffeld is.Wat ze het allerliefste doet is op de bank slapen en als het zo uitkomt ook naast of bovenop je... 

Ze mag nog wel eens een sprintje trekken, maar het liefst schuimt ze met haar neus vlak boven de grond alle geurtjes af. Alleen als ze iets ziet bewegen dan neemt haar jachtinstinct het direct volledig over. Ze kan dan ook absoluut niet los lopen, want wegen of prikkeldraad worden door haar in dat geval niet meer gezien. En op dat moment luistert ze ook niet meer naar haar naam. Wij laten haar dan ook altijd lekker rennen in een omheind gebied waar ze niet weg kan.

Ze loopt goed aan de riem. Maar mocht ze een kat (of ander leuk beest om op te jagen) tegenkomen, dan kan ze opeens van enthousiasme in haar halsband gaan hangen. Wanneer je haar uitlaat vindt ze het fijn om andere bazen te begroeten, maar lang niet altijd hun honden. Bij enkele (vooral rustige honden) toont ze soms wel wat interesse, maar ze mijdt ze ook vaak. We denken dan ook dat Velho geen hond is voor een grote roedel. Alleen of met een andere oudere en rustige hond zou ze volgens ons beter tot haar recht komen.

Ze kan prima met kinderen. Ze zal er niet mee spelen (dit vindt ze nog steeds best heel spannend al daagt ze ons regelmatig uit), maar gaat haar eigen weg of negeert ze. Tenzij ze haar gaan aaien of knuffelen, dan blijft ze maar al te gewillig bij ze in de buurt.

Je moet ook niet verwachten dat Velho uitgelaten blij is als je thuiskomt, vaak kijkt ze even op en vervolgens slaapt ze gewoon weer verder. Ook op bezoek reageert ze heel relaxed. Ze kan heel goed een tijd alleen zijn en mee in de auto vindt ze ook prima. Meestal betekend dit namelijk iets leuks…

We hebben ontdekt dat we voorzichtig moeten zijn met wat we haar te eten geven, ze reageert gevoelig.Vaste brokken en snacks maken dat ze het prima doet. Als ze nog meer wil, dan geeft ze spontaan een poot.

Ook hebben we gemerkt dat deze Spaanse dame erg gevoelig is voor kou. Ze heeft een paar keer een blaasontsteking gehad en we trekken dan ook wat sneller een warme jas aan.

Waar ze absoluut niet van houdt is onweer of vuurwerk. Het liefst zoekt ze dan een veilig beschut plekje hogerop in huis. En bij regen mag voor haar de wandeling weer heel snel voorbij zijn.Verder kletst (knort en bromt) ze wat af en blaft ze regelmatig in haar dromen, wat dan behoorlijk schattig klinkt.

Velho ziet er gehavend uit, ze heeft flink wat littekens uit haar oude leventje, maar gelukkig heeft dit haar in- en in lieve karakter weinig aangetast. Ze heeft zich de afgelopen jaren bij ons ontwikkeld van een wat stille teruggetrokken hond tot een ontspannen en tevreden meisje."


Wie o wie wil Velho haar forever home geven??

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M