Xena

Laatste update 14 augustus 2018 12:24

12-08-2018 Xena zoekt een nieuw thuis en GINN is gevraagd om haar te helpen herplaatsen. Leest u hieronder het verhaal van Xena.

 

"Xena is een kruising Whippet/Greyhound die 8 jaar geleden bij ons is gekomen uit het asiel in Waalwijk. Zij is destijds gevonden met een gebroken linker voorpoot en is hoogstwaarschijnlijk gebruikt om te stropen. Het duurde niet lang om verliefd te worden op deze prachtige blonde windhond met haar reebruine ogen en fluweelzachte vacht. Haar speelsheid is zij, nu ze inmiddels 10 jaar oud is, nog niet verloren...maar het fijnste vindt ze om lekker languit op de bank of op een zacht kleedje te liggen. 

Helaas hebben wij moeten constateren dat nu wij een dochter hebben van iets meer dan een jaar oud, dat Xena niet gediend is van een kleine tweevoeter die in haar huis rond springt en speelt. Ze is nu meerdere malen uitgevallen naar onze dochter. Gelukkig is er niks gebeurd, maar dat heeft ons helaas moeten doen besluiten een andere plek voor Xena te vinden. 

Xena is een knuffelige hond die graag veel aandacht krijgt. Door haar gebroken poot die nooit helemaal goed genezen is (ze heeft er mee rondgelopen voordat ze gevonden is), is Xena niet meer in staat om grote afstanden te wandelen of om lang achter elkaar te rennen. Maar een lekker stukje wandelen of even een sprintje trekken op het losloopveld vindt ze nog heerlijk. Niet als het regent overigens, dan blijft ze liever in haar mandje. Xena is zindelijk en loopt netjes mee aan de riem. Naar andere honden is ze over het algemeen vriendelijk, alleen boxers en border collies vindt ze minder leuk. Het blijft dan bij blaffen en ze laat zich dan goed corrigeren. Met katten heeft ze nooit samengeleefd, maar we zijn er zeker van dat ze daar niet mee samen kan.

Xena kan prima alleen thuis blijven, lekker in de mand of op een zacht kleed of kussen. In een bench liggen is haar nooit aangeleerd en vindt ze ook niet prettig. Ze heeft in al die jaren nog nooit iets gesloopt in huis. Ze eet goed, in het bijzijn van andere honden zal ze haar portie in een keer op eten. Als ze alleen is wil ze nog wel eens wat brokjes laten liggen om er later nog naar terug te gaan. Met een mergpijpje op z'n tijd of een schapenhoefje maak je haar extra blij. Xena is vlak nadat ze bij ons kwam gesteriliseerd en in 2016 zijn er 3 tandjes verwijderd omdat die toch wel slechter werden. Verder hebben we nooit gekke dingen meegemaakt op medisch vlak met haar. 

 

Hopelijk is uw interesse gewekt naar deze statige maar toch speelse dame van 10 jaar oud en bent u misschien geïnteresseerd om haar een fijn en rustig thuis te geven zonder hele kleine kinderen. Kinderen die weten wat ze en wel niet mogen doen bij de hond kan Xena goed mee overweg.”

 

Hier is een filmpje van Xena:Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M