Zipi

Laatste update 09 juni 2019 17:55

09-06-2019 Zipi is helaas moeten verhuizen naar een ander opvanggezin, omdat bleek dat hij niet met katten kan en die er wel waren in zijn eerste opvanggezin. Hij is nu 4 weken bij zijn nieuwe opvanggezin en zij wil vertellen hoe het met Zipi gaat natuurlijk.

"Zipi is nu 4 weken bij mij in de opvang en heeft zich heel snel en goed aangepast. Hij kan dus niet samen met katten en ook buiten gaat hij achter katten en reeën aan als hij de kans krijgt. Hij kan alleen los in een goed omheind gebied.

Zipi is het liefst de hele dag bij je in de buurt en erg gericht op mensen, maar zou ook heel graag een ander hondenmaatje hebben om mee te spelen en te ravotten. Hij kan goed met teven en/of niet dominante reuen, en doet het het beste in een niet te grote roedel. Hij vindt het heerlijk om geaaid te worden, maar kan handen soms ook wel eng vinden, wat wel tekenend is voor wat hij in Spanje zal hebben meegemaakt. Maar als je hem eenmaal aan het aaien bent dan geniet hij er volop van.

Samen met een andere hond kan Zipi prima zo'n 4 uur alleen thuis zijn. Hij zit dan bij mij wel in een bench omdat hij anders het huis onveilig maakt. Maar hij heeft geen problemen met de bench. Of hij als enige hond ook alleen thuis zou kunnen blijven is een grote vraag. Als je op de bank zit of ligt komt hij graag een knuffel halen, maar als je staat vindt hij dat soms nog eng. Fysiek met hem spelen vindt hij bijvoorbeeld ook eng, dat maakt hem onzeker, dus daarin moet hij nog groeien. Zijn knuffel gebruikt hij dan regelmatig als een opzetje om lekker in de tuin te gaan rennen. Zipi luistert goed naar zijn naam en hij loopt goed mee aan de riem. Je kunt zien dat hij daar in Spanje les in heeft gehad, want als je stopt komt hij direct naar je toe en loopt om je heen en komt naast je staan. Op verkeer en andere mensen reageert hij nauwelijks, hij blijft erg mensgericht en is vooral bezig met degene met wie hij wandelt. 

Zipi is wel een haantje de voorste en bepaalt graag de gang van zaken, maar is daarin ook goed te corrigeren. Helaas blijkt hij wagenziek te zijn en zou het voor hem en zijn toekomstige adoptanten fijn zijn als alle dingen waar Zipi happy van wordt binnen loopafstand zijn en hij niet te veel in de auto hoeft. Wanneer hij lekker los kan op een omheind veld, dan gaat hij graag op muizenjacht en springt met 4 poten in de lucht om er bovenop te duiken.

Zipi is een vrolijke, lieve en actieve hond met een aandoenlijke uitdrukking die op zoek is naar een adoptant die hem begrijpt, grenzen aan kan geven en hem zo verder kan helpen in zijn ontwikkeling.

 

20-03-2019 Zipi (geboren in 2014) is nu bijna een week bij zijn opvanggezin. Een uitgebreide update volgt nog, maar wij willen hem toch vast even aan jullie voorstellen. Wat al duidelijk is geworden in deze korte periode is dat Zipi een hele lieve en aanhankelijke jongen is. Hij houdt erg van aandacht en komt graag even een knuffel halen of tegen je aan liggen op de bank. Soms is hij wat onzeker en heeft dan iemand nodig die de leiding neemt en hem het vertrouwen geeft. In het contact met mannen heeft hij nog wel stappen te maken.

Aan de andere honden in huis moest hij even wennen, maar hij heeft het concept van op de bank liggen en tegen elkaar aan kruipen snel door. Ook het samen spelen begint te komen! Vandaag heeft Zipi zijn eerste rondjes los gerend (op omheind terrein). Na wat aanmoediging kwam er een heel vrolijk en blij mannetje tevoorschijn. Toen hij geroepen werd kwam hij weer vrolijk aangerend om een aai te halen. 

Aan de lijn loopt hij in principe keurig mee en maakt veel oogcontact om bevestiging te krijgen dat hij het goed doet. Soms ziet hij iets wat spannend is en dan kan hij wel in paniek rondjes rennen. Tot nu toe was hij dan wel snel weer gekalmeerd. 

28-04-2019 Hier zijn twee filmpjes van Zipi. Hij luistert erg goed naar zijn naam en is superlief!

 

 

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M