Bini Hondema

Mijn naam is Bini Hondema-Bakker, echtgenote en moeder en mede-baasje van een aantal honden en poes. Sinds half mei 2020 vrijwilliger, consulente voor Gelderland, bij GINN. Woon in Hattem en hou veel van bomen, het bos, de natuur, uiterwaarden, de IJssel en… ik hou van windhonden!

We begonnen in ons huwelijk, in 1984,met een golden retriever, uit een nestje bij, achteraf, een fokker die geen oog had voor het sociale deel voor de pups. Onwetend zoals we waren. Later zijn er in de loop van de jaren, samen en afzonderlijk, nog 4 Cairn terriërs, tóen een oersterk ras, gekomen, met stamboom. Maar de laatste Cairn mankeerde van alles. En zo zijn we van gefokte honden afgestapt. We wilden een asielhond een huisje bieden. Door onze, nog thuiswonende, dochter kwamen we in 2009, via het internet, bij een Nederlands asiel waar we voor Tony vielen, een galgo-mix, die net 2 weken in Nederland bleek te zijn… vanuit Scooby, Spanje. Iets waar we toen nooit aan gedacht hadden. We hadden dus een Spaanse hond.

En zo kwamen we in contact met kookvrienden die ook Spaanse honden hadden. Wat een eldorado was het bij hen! 6 Galgo’s en nog wat aanlopers/krijgertjes, een heerlijk hondenhuishouden. Ze kregen hun galgo’s steeds via GINN en wat waren ze enthousiast over deze organisatie! Door hen werden wij besmet met het windhonden-virus. Via GINN hebben we, in 2018, Jana in onze familie gekregen, een bang galgo meisje, en in 2019 kwam de stabiele Shayla bij ons, want Floris (de Spaanse Tony) begon al wel erg oud te worden. En aangezien Jana het soms nog wel erg spannend vindt, wilde we een stabiele hond erbij hebben. Onze vraag neergelegd bij de consulente, nadat we enkele honden zagen die al in Nederland in de opvang zaten.  En zo zijn we tot een super goede match gekomen! Shayla kwam in ons leven. Een goede match voor Jana en ook voor onszelf! Wat een heerlijkheid en een clown is ze!
Van hard rennende mensen moet Floris nog steeds niks hebben, zelfs na ruim 10 jaar bij ons, maar oh, wat is hij gegroeid, de held. Jana, zat 2 jaar in het asiel toen ze bij ons kwam en oh wat groeit ook zij. Een kattentest werd in het asiel gedaan: ja, was hoogstwaarschijnlijk wel oké. Ik heb onnodige angst gehad, wat een leuk stel: Jana met Saartje de poes. Het is een lust om met het hondenstel te lopen. We zijn gezegend met o.a. een mooie hondenren hier vlak bij, 2 meter hoog afgezet, waar ze veilig even los kunnen snuffelen en rennen.

Mij inzetten voor GINN is eigenlijk logisch. Onze dochter zet zich al een aantal jaren in voor Carf, rescue honden op Curaçao. Zij heeft n.a.v. onze Floris, die uiterst bang was, haar passie gevonden in haar Hondema-Dogcare, een uitlaatservice-plus, gespecialiseerd in bange honden, hoe kan het ook anders. Ze is een heuse Hondema-mama, met haar 4 Carfjes.

En zo wil ik ook anderen helpen om, waar nodig is, een goede match te zoeken. Welke hond past het beste bij de mensen, het gezin, de situatie? Waar moet en kan je allemaal rekening mee houden als je een hond uit het asiel, met een licht of zwaar verleden in huis krijgt? Om teleurstellingen te voorkomen bij de adoptanten en ook zeker voor de hond.

Het geluk, de smeltmomenten, die wij hier in het gezin hebben door onze heerlijke Spanjaarden gun ik elke hondenliefhebber!

 

M
M
M
M
M
M

Enkele van onze honden

S S S S S S