Informatie » Medisch » Bloedend oor

Bloedend oor

Een ongeluk zit in een klein hoekje, het oor van je hond zou eens beschadigd kunnen raken door een beet, of door te wild stoeien en ergens tegenaan rennen. Het oor zit vol met adertjes, dus het bloedt vaak hevig, terwijl het wondje vaak maar klein is. En zeker als een hond dan met zijn kop gaat schudden, dan lijkt het vaak een waar bloedbad.

Een goed middel om het bloeden te stelpen, is om er wat meel, maizena of babypoeder tegen aan te drukken. (Nooit bakpoeder gebruiken!)

Mocht het toch blijven bloeden, leg er dan wat hydrofiel (niet klevend aan de wond) gaas tegen en vouw het oor naar boven, op het hoofd. Doe er wat rekverband omheen, of vetwrap, als je dat in huis hebt. Een stukje afgeknipte pijp van een panty, maillot, legging etc. wil ook goed helpen om het oor-in-gaas op zijn pek te houden. Laat dat zo een tijdje zitten. Het op het hoofd fixeren van het oor, voorkomt dat de wond steeds weer open gaat als de hond met zijn kop schudt. Blijkt na een poosje dat het nog steeds bloedt, overleg dan even met de dierenarts.

Zorg dat het niet te strak zit, het oor mag niet knel zitten.

 

 

Enkele van onze honden

S S S S S S