Informatie » Chipregistratie

Chipregistratie

Zoals u weet is het in Nederland wettelijk bepaald dat honden gechipt moeten zijn en dat de chip aangemeld moet zijn bij een databank, waarvan er verschillende zijn. We vinden het binnen GINN zeer belangrijk dat de chip snel en goed geregistreerd wordt, zodat bij het uitlezen van de chip bekend is waar de hond hoort of vandaan komt. Soms zijn er situaties waarin bijvoorbeeld een hond van GINN in het asiel belandt en het asiel bij het uitlezen van de chip de naam van GINN tegenkomt. Als dat het geval is, dan neemt GINN met alle liefde de verantwoording van de hond weer op zich door deze binnen de stichting onder te brengen en een nieuw thuis voor hem/haar te zoeken.

De honden die via GINN worden geadopteerd, worden door ons in Nederland geregistreerd bij Stichting CHIP op naam van de adoptanten. De aanmelding doen wij zelf omdat wij dan zichtbaar zijn als achterliggende stichting. De adoptant krijgt een mail ter bevestiging dat hun nieuwe metgezel is geregistreerd op hun naam en zij dus gebeld kunnen worden als dat nodig is bij bijvoorbeeld ontsnapping.

In het verleden werd de chip geregistreerd bij de NDG op naam van GINN. We willen adoptanten de mogelijkheid bieden om hun hond(en) die vóór september 2014 geadopteerd zijn, over te laten schrijven op hun naam en dat kan door een mail te sturen naar chipregistratieginn@gmail.com met daarin de gegevens van de hond en gegevens van de adoptant (indien bekend tevens het GINN-registratienummer). De kosten voor deze overschrijving à € 4,95 kunt u aan GINN overmaken o.v.v. “overschrijving chip + naam van de hond”. GINN zal er dan zorg voor dragen dat de registratie bij Stichting CHIP gedaan zal worden en bij de NDG wordt afgemeld. U krijgt dan bericht van de overschrijving per mail met daarbij de inloggegevens om eventueel bij bijvoorbeeld verhuizing zelf het adres aan te kunnen passen.

Ook de honden geadopteerd in België, die in het verleden bij ABIEC op naam van GINN zijn geregistreerd, moeten worden overgezet op naam van de adoptant. U kunt hiervoor een mail sturen naar chipregistratieginn@gmail.com. U als adoptant dient zichzelf wel bij ABIEC te registreren.

Verder vragen wij u vriendelijk om verhuizingen of overlijden van een hond bij ons te melden, zodat wij onze database en de chipregistratie kunnen aanpassen en up to date houden.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking,
het bestuur

 

M

Enkele van onze honden

S S S S S S