Däna Bernaards

Mijn naam is Däna Bernaards 24 jaar oud. Ik woon in Woensdrecht met mijn vriend Thomas en onze 2 galgo’s Elmo en Amira, 2 (geredde) katten Pino en Truffel en 2 konijnen uit het asiel Vicky en Wooly.

Ik ben van kleins af aan opgegroeid met honden, vanaf mijn 5e kregen wij een ruwharige Jack Russell Bram, de liefste Jack Russell die je maar kan wensen. Een aantal jaren later kwam Mindy, een Spaanse schoonheid in ons gezinnetj, wat een dankbaarheid toonde zij ons. Alsof het niet genoeg was had mijn moeder via via ook nog een herder in huis gehaald die was gedumpt en zo hadden wij ineens 3 honden, ook hebben we bij mijn ouders verschillende katten uit het asiel gehaald. Ondertussen zijn helaas alle 3 de hondjes van ons heengegaan, maar dankzij hen weet ik zeker dat ik de rest van mijn leven honden zal hebben.

Nu sinds 5 jaar woon ik samen met mijn vriend en nog voordat wij de sleutel van ons huis kregen adopteerden wij onze eerste eigen hond, een prachtige zwarte galgo Elmo. Samen met mijn ouders die adopteerden Max, een mix uit Spanje. Vanaf die dag wist ik pas van het bestaan van de windhond en de achtergrond van de windhond. Een jaar later adopteerden wij Amira... een mooi brindle meisje. Wij adopteerden haar via GINN, een geweldige stichting met geweldige vrijwilligers.

Amira haar komst was niet gemakkelijk, Amira bleek niet helemaal goed met katten te kunnen, maar we hebben met een hoop geduld en doorzettingsvermogen gezorgd dat dit wel kan. En nu? Ze slapen samen, ze eten samen, ze kroelen samen.

Een tijdje hebben wij ook honden opgevangen voor GINN, maar wegens medische redenen werd dat wat teveel. Ik baalde enorm niets meer te kunnen betekenen voor GINN.

Wij zouden ons geen leven meer zonder onze galgo’s kunnen voorstellen, wetende dat we door te adopteren een hond helpen doet ons goed. Om die reden heb ik besloten als adoptieconsulente aan de slag te gaan, toen Carin mij dit vroeg was ik meteen enthousiast. Ik wil dolgraag mijn kennis delen met adoptanten en ondersteunen bij het adopteren en ondersteunen binnen het GINN-team om samen zoveel mogelijk hondjes te helpen.

Ik hoop op vele mooie jaren samenwerking en dat we maar veel honden een warm thuis kunnen gaan geven!

Warme groet, Däna Bernaards

M
M
M
M
M

Enkele van onze honden

S S S S S S