Over ons » De stichting

De stichting

Stichting Greyhounds in Nood Nederland, kortweg GINN, helpt al 18 jaar verwaarloosde en mishandelde Galgo’s en Greyhounds in binnen- en buitenland. Ons GINN-team bestaat uit ongeveer 25 zeer gemotiveerde vrijwilligers die zich allemaal onbetaald en met veel enthousiasme inzetten voor het welzijn van de windhond in nood. De afgelopen 18 jaar heeft GINN er voor gezorgd dat er al meer dan 2100 windhonden hun gouden mandje hebben gevonden hier in Nederland. Een hartstikke goed resultaat, wij gaan zo door.

De meeste van onze windhonden komen uit Spanje: de Spaanse Galgo‘s. In Spanje worden de Galgo’s gebruikt voor de jacht en na het jachtseizoen veelvuldig achtergelaten op straat, in putten gegooid, met accuzuur overgoten, geschopt, geslagen en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

De gelukkigen worden afgegeven bij een shelter of gevonden op straat en krijgen een kans op adoptie. We horen de laatste tijd gelukkig wel positieve geluiden van onze collega-stichtingen in Spanje. Beetje bij beetje is de mentaliteit ten goede aan het veranderen, vooral onder de jongeren. We zijn er nog lang niet, maar er is dus hoop. 

Wij werken nauw samen met Spaanse dierenasielen Scooby in Medina del Campo, BaasGalgo in Madrid en Fundación Benjamin Mehnert in Sevilla. Daarnaast werken we ook samen met 2 Ierse asielen: PAWS Animal Rescue en Irish Retired Greyhound Trust om de Ierse Greyhounds een nieuwe kans te geven. Ook herplaatsen wij Nederlandse stropershondjes, Ierse of Nederlandse greyhounds en natuurlijk staan onze deuren ook open voor windhonden uit andere delen van de wereld. 

GINN vindt het erg belangrijk dat de juiste hond bij de juiste familie terechtkomt. Er is daarom een vrij uitgebreide adoptieprocedure. We plaatsen liever goed dan veel. Door allerlei omstandigheden kan het zijn dat een geplaatste windhond toch niet meer bij zijn baasje kan blijven. De windhond komt dan altijd terug naar de stichting, zodat wij opnieuw op zoek kunnen gaan naar een liefdevol thuis. Zo voorkomen wij dat de honden in de Nederlandse asielen terechtkomen en houden wij zelf de regie over waar de honden geplaatst worden.

Uiteraard is onze stichting er niet alleen om honden te plaatsen in Nederlandse gezinnen. Integendeel, ons doel is juist ook om ter plekke en waar nodig hulp te bieden. Wij helpen ook door:

- Buitenlandse asielen financieel bij te staan waar nodig.
- Educatie te geven of mensen te stimuleren in het land van herkomst en in Nederland.
- Een goede samenwerking te bevorderen en contacten te onderhouden met asielen in binnen- en buitenland.
- Zoveel mogelijk geld in te zamelen om voer, medische zaken, transport en andere benodigdheden te bekostigen, voor zowel onze eigen stichting als andere (buitenlandse) stichtingen.
- Ons sterk te maken voor bewustwording van het windhondenprobleem wereldwijd en we streven ernaar een mentaliteitsverandering teweeg te brengen, bijvoorbeeld door organisaties te steunen die zich daar hard voor maken in het desbetreffende land.
- Aankaarten van de problematiek bij overheden.
- Door te zorgen voor opvanggezinnen die bijvoorbeeld angstige honden kunnen voorbereiden op hun nieuwe leven door ze met veel geduld te laten wennen aan de dagelijkse gang van zaken.
- Het organiseren van allerlei acties en activiteiten, zoals veilingen, de Winterwandeling en de Zomerreünie.

Zo proberen we geld in te zamelen en bekendheid te geven aan ons werk. 

Bent u na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraakt in ons werk of in onze honden, dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met één van onze adoptieconsulenten. 
Wij vertellen u graag meer over het ras en over onze stichting.

Hopelijk tot ziens!