Over ons » Donateurbeheer

Donateurbeheer

Beste lezer, 

Mijn liefde voor windhonden was al geboren voor ik 10 jaar oud was. Toen maakte ik al een ‘rendek’ met een grote witte 1 op de naaimachine van een oude pyjama van mijn pa. Die deed ik aan bij onze Duitse Staander en ging dan hard met haar fietsen. Het was voor mij net echt.

Mijn eerste eigen hond was dan ook een windhond en binnen een jaar had ik er twee (één windhond is géén windhond). Toen had ik dus een Saluki en een Italiaantje (en een blauwe Italiaanse Windpoes met groene ogen maar dat terzijde).

Inmiddels leef ik al bijna 25 jaar met windhonden en vele jaren geleden wist ik al van het leed van de Spaanse Windhonden. Ik had mij toen al voorgenomen om ooit zo’n Spanjaard te adopteren. Die wens kwam uit in november 2012 toen Novio bij ons kwam wonen. Novio vormde samen met onze mini Italiaan Stiekje een mooi en opvallend setje. Helaas hebben Stiekje en Novio maar een half jaar samen geleefd toen we haar (wegens hartfalen) moesten laten gaan (13 jaar oud). Novio was 2 weken lang ontroostbaar en uit zijn doen. En wij niet minder...

In de zomer van 2013 kwam pleeghondje Bonita een mooi en lief brindle meisje via de GRH op ons pad. Bonita is te bewonderen op de site van Greyhounds Rescue Holland. Novio heeft weer een maatje maar dat is als het goed is tijdelijk. 

In november 2013 rolde ik per “toeval” in het donateurbeheer van GINN. Door de invoering van SEPA (IBAN nummers) in de EU en een aantal andere eisen en regelgevingen, moeten er binnen GINN aardig wat aanpassingen worden gedaan om aan de nieuwe normen te voldoen. Het is een mooie uitdaging om het donateurbeheer en het innen van de donatiegelden EU-proof te hebben voor de zomer van 2014. Er moet tenslotte heel wat geld binnen worden gehaald om het hondenleed in Spanje iets te verzachten. Iedere hond die we daar weg kunnen halen is er weer een die het geluk gevonden heeft. Ik ben blij dat ik op deze manier mijn steentje bij kan dragen.

Groet en hopelijk tot ziens bij een van de wandelingen,
Andrea Philippi

M
M
M
M

Enkele van onze honden

S S S S S S