Informatie » Medisch » Giftig voor uw hond

Giftig voor uw hond

De meeste mensen weten wel dat chocola giftig is voor een hond en dat dit bij grote hoeveelheden zelfs tot de dood kan leiden. Maar weet u ook dat bijvoorbeeld uien, rauw varkensvlees en rauwe aardappelen erg slecht of giftig zijn voor een hond. En wat dacht u van noten, rozijnen, melk en tomaten?

Als je je er in gaat verdiepen zijn er eigenlijk heel veel (menselijke) voedingsmiddelen en andere stoffen die levensbedreigend voor een hond kunnen zijn. Domweg omdat het spijsverteringskanaal van een hond hier niet voor gebouwd is en deze stoffen niet naar behoren verwerkt kunnen worden, met alle gevolgen van dien. Wij wilden voor onze website eens een lijst samenstellen van alle stoffen die slecht en giftig zijn voor een hond, totdat wij terechtkwamen op de site van Hond InZicht. Hier staat een redelijk compleet verhaal over dit onderwerp.

Met vriendelijke toestemming van Marleen van Baal mogen wij een link plaatsen naar haar website http://www.hondinzicht.nl/van-slecht-tot-giftig daar kunt u duidelijk en overzichtelijk vinden welke stoffen giftig zijn en wat voor gevolgen deze hebben voor de hond. Kijk dan meteen eens op de daar vermelde link van dierendokters.com, daar staat nog veel meer informatie en ook wat te doen als uw hond iets verkeerds heeft gegeten.

Dit artikel kwam tot stand met medewerking van Marleen van Baal, waarvoor hartelijk dank!

 

 

Enkele van onze honden

S S S S S S