Horror foto's


GINN horror foto's

Foto's van Fermin van februari 2005
(Opgehangen honden, gevonden op een vuilnisbelt, ca. 15 km van Scooby)

bron: http://www.scoobymedina.com/Actualizacion-2005/updatescooby2005_02c_nl.htm

Juni 2005 - vermoord galgo teef gevonden

Het meest recente geval is er één uit Parla. Het gaat om een 2-jarig galgoteefje, Paloma genaamd.
Nadat ze genadeloos was neergeschoten, werd ze in een put gegooid. Door de politie werd ze eruit gehaald omdat men, door het vele bloed, dacht dat het om een mens ging. Ze was toen al dood en kon aan de hand van haar microchip geïdentificeerd worden.
AMNISTIA ANIMAL COMUNIDAD DE MADRID heeft een aanklacht ingediend en zal een rechtzaak aanspannen om de schuldigen zo zwaar mogelijk gestrafd te krijgen.

We vinden het verdrietig u de schokkende foto's te moeten sturen, maar wij vinden dat u het recht heeft deze te zien.

Massagraf

PRO-GALGO - Onze medewerkers in Toledo hebben deze verschrikkelijke vondst gedaan in het dorpje Burguillos. Deze honden zijn overduidelijk neergeschoten, de lege patroonhulzen lagen nog naast de kadavers. Het terrein is van een "Coto de Caza" = jachtgebied en is gelegen bij een olijfboomgaard. De buren vertelden dat er altijd zo met de (jacht)honden werd omgegaan...
We hebben een aanklacht ingediend tegen de grondbezitter. De politie was niet erg behulpzaam en we moesten er op aandringen dat er een proces verbaal werd gemaakt, wat geen garantie gaf dat de aangifte niet in de prullenmand zou belanden. Helaas maken we ons zorgen dat de zinloze dood van deze honden (1 herdershond, 1 jachthond en minstens 1 of 2 Galgo's) niet zal leiden tot vervolging. Zeker niet in een klein dorp, waar iedereen elkaar kent.

(C) Copyright PRO-GALGO, deze foto's mogen enkel met onze toestemming worden gebruikt.

(C) Copyright Mo Swatek, Fermin Perez en John Mottern
Deze foto's mogen enkel met onze toestemming worden gebruikt. 

Jack (Podenco door GINN geplaatst)
Jack is als jonge hond enorm tegen zijn poot aan geschopt waardoor de ene poot helemaal krom gegroeid is. Tot overmaat van ramp zijn ze hem als schietschijf gaan gebruiken en is er in zijn goede poot een kogel gekomen. (foto Spanje)

Tonnie (foto Albert Schweizer Tierheim, Kleve)
Tonnie is vreselijk bewerkt met we vermoeden accuzuur. Zijn halve lip is verdwenen en hij heeft vreselijke plekken op zijn kop. Dagelijks wordt hij ingesmeerd met vaseline anders barst de huid weer open.
Ondanks deze mishandelingen is Tonnie een van de liefste honden die we kennen. Op verzoek van dit Duitse asiel hebben we hem overgenomen en woont hij heel gelukkig bij een van onze vrijwilligers.

Suena, brood en broodmager en doodziek achtergelaten bij SCOOBY (foto Anita Pennings)
Helaas heeft deze kanjer het ondanks de goede zorgen van Fermin in SCOOBY niet gered. Het was al te laat.

Doorgesneden keel (foto Fermin Perez)

Toledo honden (foto's Fermin Perez)
Deze honden zaten allemaal in een asiel in Toledo. Dat asiel krijgt een bepaalde subsidie voor honden gedurende een korte periode. De honden moeten in leven blijven gedurende die periode maar krijgen geen verzorging of voer.
Na die periode mogen ze allemaal worden geëuthaniseerd. Dus waarom voer geven, is alleen maar zonde.
Gelukkig is Fermin naar dit asiel gegaan om deze grote groep galgo's daar weg te halen.
Ze hebben het allemaal gered. De meeste hondjes van deze groep leven nu gelukkig in Nederlandse families, dankzij een extra actie op onze site.

Zonder neus
Dit is Luna. Bij Luna hebben ze de neus afgesneden. Op de vraag van Fermin waarom men dit heeft gedaan zei de vorige eigenaar: " Wij doen dit allemaal in ons dorp, omdat we ervan overtuigd zijn, dat de honden dan meer zuurstof binnen krijgen, waardoor ze harder kunnen rennen". Luna is via GINN geadopteerd en leeft heel gelukkig tussen Ierse Wolfshonden. (foto Anita Pennings)

2de foto: (foto Marianne Bode)
Commentaar (met dank) van adoptant M. Bode:
Ik denk dat dit wel een "mooie" foto is van haar. En ik hoop dat Luna nog wat kan betekenen voor haar lotgenoten, zij heeft het nu goed, dat durf ik te zeggen, mijn dochters zijn helemaal gek van haar, een kussentje zus en een kussen zo, nee deze meid heeft een goede gok gedaan om ons uit te zoeken als nieuwe ouders ;-)
Marianne

Brandmerk Gipsy (foto Anita Pennings)
Bij Gipsy hebben ze op beide kanten een brandmerk gemaakt. Waarschijnlijk heeft elke zigeunergroep een eigen merk.
Walgelijk, dit heeft enorm veel pijn moeten doen.
Gipsy was ook enorm bang toen ze in Nederland aankwam, maar heeft via GINN de rust en liefde gevonden, die ze hoog nodig had.

Chica broodmager na aankomst bij GINN (foto Anita Pennings). Chica is de 250e hond van GINN en ziet er nu helemaal toppie uit.

Twee pups " Left to die "en" Close to death " zijn in Spanje bij een vuilnisbelt achtergelaten.  Bijna dood zijn ze gevonden. Ze zijn beide via GINN geadopteerd en uitgegroeid tot mooie vrolijke honden
Left to die (foto Spanje, pupje via GINN geadopteerd)

Kikki (foto Anita Pennings), ook zij vond een liefdevol tehuis via GINN

Melle (foto Resy Haanen).
Melle is het slachtoffer van vreselijke brandwonden. Ontstaan door een of andere malloot die hem in brand heeft gestoken of heeft overgoten met accuzuur. Ongelooflijk dat Melle nog vertrouwen heeft in de mens... Melle heeft het perfect getroffen en is door een adoptie-consulente van GINN geadopteerd.
Melle wordt regelmatig ingesmeerd met speciale olie en heeft geen pijn meer. Hij is uitgegroeid tot een vrolijke hond die trots door het leven gaat.

"Nekje" (foto Anita Pennings) Slachtoffer van een vreselijke mishandeling.
Ook dit manneke is via GINN geadopteerd. De wond is helemaal genezen, echter een litteken is gebleven.

Rug mager (foto Anita Pennings) Slachtoffer van ernstige verwaarlozing.
Dit is Lola (Skinny) januari 2003 met een noodtransport naar Nederland gekomen met 8 andere hondjes.
Ze waren in zo' n slechte conditie, dat ze de te komen winter waarschijnlijk niet zouden overleven.
Lola leeft nu gelukkig samen met 3 hondjes van GINN en een mopshond-reutje, die de dames in toom moet houden.
Lola is geen Skinny meer, die naam zou nu absoluut niet meer bij haar passen.M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M

Enkele van onze honden

S S S S S S