Ingrid Holterman

In 2015 ben ik toegetreden tot de GINN-“club”. Ik ben geboren en getogen in Twente en in mijn jeugdjaren al besmet geraakt met het windhondenvirus. Ik had destijds een baantje in een dierenartsenpraktijk en wist al snel dat als er ooit een eigen hond zou komen, dit een windhond zou zijn. Hun zeer aanhankelijke en intelligente karakter, hun slanke elegante uiterlijk, de combinatie van een rustige hond in huis en sportief en aktief buiten (eigenlijk twee honden in één velletje), maakt dat ik dit geweldige honden vind.

Mijn grote wens ging pas jaren later in vervulling (ik was inmiddels een dierenspeciaalzaak begonnen en kon nu dus een hond meenemen naar mijn werk) met de komst van mijn eerste whippet. Na 7 geweldige jaren samen moesten we met veel verdriet alweer afscheid van hem nemen vanwege een ernstige nierziekte. Gelukkig kreeg hij snel weer een opvolger, deze tweede whippet is inmiddels alweer ruim 12 jaar bij me. Verder bestaat mijn beestenboeltje uit katten, konijnen en cavia's.

Na de verkoop van mijn winkel dacht ik wel eens na over vrijwilligerswerk en kwam ik in contact met Carin van GINN. Ze waren toevallig net op zoek naar een nieuwe adoptieconsulente en ik begon als consulente voor Flevoland en Utrecht. Daar is in de afgelopen jaren een aantal provincies bijgekomen en onlangs heb ik ook weer meerdere regio’s overgedragen aan nieuwe enthousiaste collega’s!

De contacten met de gemotiveerde adoptanten gedurende het traject, vanaf het moment dat ze interesse hebben in een hond tot en met de nazorg (en vaak ook daarna), zijn erg leuk en iedere geslaagde match geeft heel veel voldoening.

Regelmatig ben ik ook aanwezig de aankomst van de honden, dat blijft erg indrukwekkend. Ook is het altijd erg leuk om dan de collega’s weer eens te zien en gezellig bij te praten.

Het is geweldig om te horen hoe snel de honden zich vaak al aanpassen en foto's te ontvangen van blije honden, heerlijk slapend op de bank, rennend in het bos of op het strand, of spelend in de tuin, die heel veel aandacht, zorg en liefde aan het inhalen zijn. Soms is er wat meer nazorg/begeleiding nodig en ook dan is het erg mooi om te zien hoe er met veel geduld toch steeds meer kleine stapjes voorwaarts worden gezet.

Ik hoop nog heel lang mijn piepkleine steentje te mogen bijdragen voor deze lieve langneuzen die het zoveel beter verdienen!

Ingrid Holterman

 

M
M
M
M

Enkele van onze honden

S S S S S S