Over ons » Media » Janette Mooi

Janette Mooi

Beste lezer,

Al verschillende keren is mij door de secretaris gevraagd om een stukje over mijzelf te schrijven. Elke keer kwam er wel iets tussen en dan vergaten we het, maar nu ontkom ik er niet meer aan.

Voor mijn gevoel ben ik al best een tijdje verbonden aan GINN als vrijwilliger met diverse bezigheden maar daarover later meer. Eerst zal ik mij even netjes voorstellen; mijn naam is Janette Mooi, 51 jaar en getrouwd met Berry. Samen hebben we twee pubers van bijna 15 jaar oud en twee honden en een kat. Daarnaast vervul ik part-time een administratieve functie in het Hoger Onderwijs in Zwolle.

Met GINN ben ik in aanraking gekomen toen ik in 2007 een burn-out kreeg en een tijdje thuis kwam te zitten. Langzamerhand knapte ik op en werd mij het advies gegeven om te gaan wandelen om het herstel te bevorderen.

Dit was voor mij een aanleiding om mijn lang en diep gekoesterde wens in vervulling te laten gaan om een hond in ons gezin op te nemen (wandelen op zich heb ik niets mee maar met een hond vind ik dit zinvol). Door omstandigheden (werk e.d.) kon dat namelijk eerst niet. Omdat ik altijd al affiniteit heb gehad met dieren in het algemeen en dierenwelzijn in het bijzonder en iets wezenlijks wilde doen op dat gebied, was ik al jaren eerder vrijwilliger bij de Dierenbescherming Overgelder (notuleren bestuursvergaderingen).

Na mijn burn-out ben ik minder uren gaan werken en kon er dus eindelijk een hond komen. In 2008 was het zover; na ons grondig te hebben verdiept in diverse rassen viel ons oog op het windhondenras. Natuurlijk moest dat een hond zijn die uit een asiel kwam. Al onze dieren (katten/honden) kwamen namelijk uit het asiel. Na lang zoeken vonden wij Diego – GINN was toen nog niet in beeld bij ons. Diego kwam uit dierenasiel De Doornakker – Eindhoven. Wij waren (en zijn nog steeds) op slag verliefd op dit ras, wat een gratie, kracht en mooi zacht karakter! Op zoek naar nog meer informatie over dit ras stuitte ik op de websites van diverse stichtingen die goed werk doen in o.a. Spanje. Wat ik toen zag deed mij de adem stokken zoals zovelen van jullie. Het dierenleed in mediterane landen was niet in woorden te vatten.

Zo kwam ik op de site van Greyhoundsinnood terecht en heb dat een tijdje in de gaten gehouden met in mijn achterhoofd natuurlijk een maatje voor Diego.

In de periode dat GINN een tijdje gebruik heeft kunnen maken van het asiel in Balkbrug heb ik daar ook even korte tijd gewerkt als vrijwilliger (schoonmaak / uitlaten) om zodoende de honden goed te leren kennen en op die manier een maatje voor Diego te vinden. Mijn oog viel vrijwel gelijk op Guus! Wat een clown en wat een lieve schat is dat! Guus is in 2010 uiteindelijk bij ons gekomen en het klikte wonderwel met Diego. Nu is het dubbel genieten als die twee los mogen op de heide van de Heerder Schaapskooi. 

In die periode maakte ik ook kennis met de toenmalige voorzitter (Roy) die toen ook het beheer van de webwinkel onder zich had. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in mei van dat jaar werd mij gevraagd of ik interesse had om de webwinkel over te nemen met alle spullen die daarbij hoorden. Nu had ik er een “baantje” bij! Ik heb dat een tijdje gedaan en heb ook met een GINN kraam op diverse evenementen gestaan in o.a. Oss. Na dit een tijdje te hebben gedaan heb ik het stokje overgedragen aan nieuwe vrijwilligers. Later heeft Thalassa dit op zich genomen en heeft er een zeer professionele en mooie GINN-kraam van gemaakt.

Omdat ik toch wel graag verbonden wilde blijven aan GINN op wat voor manier dan ook ben ik veilingen gaan organiseren. Geen echte fysieke veilingen maar Facebook-veilingen. Deze hebben elke keer leuke bedragen opgeleverd die goed besteed worden aan noodlijdende asielen waar GINN haar honden van betrekt. Op dit moment loopt er een 4e GINN-Dierendag-veiling die op vrijdag 6 november 2015 eindigt. Het bedrag staat op dit moment op ruim 1000 euro (record). Het is vooral de administratieve organisatie achteraf die veel werk genereert maar ik doe het graag en vind dat nog steeds een van de leukste dingen om te doen.

Wat doe ik naast veilingen organiseren nog meer?
Wat ik het meest enerverend vond tot nu toe was de vangactie destijds van opvanghond Iris die bij haar opvanggezin in Zwolle was ontsnapt. Deze heb ik toen op verzoek van het bestuur gecoördineerd en gelukkig hebben we haar na 2 dagen met behulp van een vangkooi kunnen vangen. Geweldig om te mogen samenwerken met gemotiveerde en bevlogen mede-vrijwilligers en organisaties. Het verhaal met foto's hierover is vast nog wel ergens na te lezen op facebook.

Verder wordt ik wel eens gevraagd om – als het bij mij in de buurt is – een huisbezoek af te leggen om te kijken of een opvanglocatie geschikt is voor het opvangen van een (getraumatiseerde) galgo.

Verder heb ik natuurlijk nog hobby's! Ik maak met liefde en passie sieraden! Hiermee sta ik af en toe op evenementen die door GINN of door collega-stichtingen worden georganiseerd. De opbrengst hiervan is na aftrek van noodzakelijke kosten volledig voor GINN. Dus wie weet komen wij elkaar binnenkort tegen op een GINN-evenement of een ander evenement van een collega-stichting!

Groetjes, Janette Mooi

 

M
M
M
M
M

Enkele van onze honden

S S S S S S