Over ons » Adoptieconsulentes » Jurgen Rogiers en Dolorez Jacobs

Jurgen Rogiers en Dolorez Jacobs

Wij zijn Rogiers Jurgen en Jacobs Dolorez uit Lokeren.

Onze eerste ervaring met windhonden was toen we onze whippet pup Torres in huis haalden in 2014. We ondervinden dat het een heel lief ras is en informeren ons verder over windhonden. Als er wandelingen in de buurt waren van windhondorganisatie's proberen we steeds mee te wandelen en spraken met veel mensen over hun ervaringen met windhonden en over de inzet dat de organisatie's doen om deze dieren een goede thuis te geven. Zelf raken we verliefd op de galgo's en overwegen dan toch om zo een schatje te redden.

In 2016 besluiten we om een speelvriendje te zoeken voor onze whippet. Na het rondneuzen op verschillende sites komen we terecht op de site van Greyhounds in nood Nederland. Mijn oog valt op een mooi prinsesje genaamd Tigresa (wat past deze naam mooi bij onze Torres), de beschrijving die erbij staat en het feit dat ze om kan gaan met poezen en haar mooie bleke brindle vacht zorgt ervoor dat we een adoptie aanvraag indienen.  En een drie maand later mogen we ons Tigresa ophalen. Het klikt van de eerste moment en zijn op slag verliefd op dit mooi meisje.

Ze heeft in het begin wat tijd nodig om te wennen aan andere mensen, geluiden enz. maar we zien haar dag na dag openbloeien en beseffen dat dit de juiste keuze was. Onze Torres is blij met zijn Spaans vriendinnetje.

Stilaan geraken we besmet met het bekende galgovirus en besluiten om nog een galgo te adopteren. Mijn vrouw Dolorez laat haar oog vallen op een brindle meisje met de naam Esquiva en in november 2017 mogen we deze dappere meid in ons gezin opnemen.

Hoe timide en onzeker ons Tigresa was, zo sociaal en zot is ons Esquiva. Dit is voor ons leuk om te merken dat Tigresa veel overneemt van Esquiva en ons Tigresa nog meer en meer openbloeit. Nog dagelijks zijn we blij met onze beslissing en wandelen dan steeds trots over straat of aan de kust met onze drie beauty's en vertellen dan ook vol lof over de windhonden en de organisaties die zich daar voor inzetten.

Nadat we eens de vraag kregen of we interesse hadden om een huisbezoek te doen waren we heel blij en deden dit met veel plezier. Dit deed ons nadenken en we besloten om ons in te zetten voor deze lieve honden.

 

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M

Enkele van onze honden

S S S S S S