Over ons » Media » Kiki van Kampen

Kiki van Kampen

Mijn naam is Kiki van Kampen-Gronau, van origine Limburgse, geboren in 1965 en woon in Nijmegen. Opgegroeid met honden, onze eerste hond was een ruwharige teckel Mopsie, daarna kwam Vlok, een foxterriër.

Mijn liefde voor de windhond is ontstaan in 1985. Wij gingen samenwonen en wilden graag een eigen hond. In het asiel zat daar Odi, een bruin gestroomde kruising whippet/greyhound, 3 maandjes oud... Terwijl alle andere honden blaften voor onze aandacht keek Odi ons aan met haar trieste oogjes, smelt, de keuze was dus gemaakt!  Hele gesprekken heb ik met haar gevoerd en ze keek je dan aan alsof ze alles begreep. Je kon haar in alle standen op de bank neerzetten en kon daar dan met haar slungelige poten een hele tijd blijven zitten. 14,5 jaar hebben we van haar mogen genieten.

Inmiddels getrouwd en wetende dat er weer een greyhound zou komen, het virus had toegeslagen, zijn wij een halfjaar later bij een Belgische fokker onze zwarte Zola gaan halen. 9 Weekjes oud, dus weer helemaal opnieuw beginnen. Veel werk, maar natuurlijk hartstikke leuk. Een heerlijke hond, mijn vriendin, mijn schat. Zij was er ook in een heel moeilijke periode in mijn leven, aan haar had ik veel steun en afleiding. Al die mooie wandelingen die ik met haar gemaakt heb, die koester ik tot de dag van vandaag!

Mijn huwelijk strandde, maar in 2013 leerde ik mijn grote liefde Willem kennen en heb in 2014 het Limburgse verruild voor het Nijmeegse. Na een paar maanden moesten we afscheid nemen van haar, 2 dagen voor haar 14de verjaardag. Intens verdrietig, maar ook zeer dankbaar dat ik haar ook zo lang heb mogen hebben.

Geen hond in huis, nee niks voor mij. Dus weer kijken op alle sites en daar was Hermès, nu Zappa, een wit galgo pupje van ongeveer 3-4 maanden. Er brak dus weer een spannende tijd aan en 2 weken later hadden we weer een pup in huis!

In 2015 getrouwd en omdat ik regelmatig voor mijn werk naar het zuiden moet, gaat de Zappa dan naar het Royal Dog Resort, het geweldige (wind)hondenhotel in Geleen, waar ook de nodige adoptiehonden van GINN wachten op een nieuw baasje. Heerlijk spelen met z'n vriendjes!

Het was wel duidelijk, Zappa had een maatje nodig en aangezien het klikte met Pilo, een knappe bruine galgo van 2,5 jaar met prachtige ogen, destijds ter adoptie bij GINN, is hij bij ons gekomen in januari 2016. Ze zijn inmiddels helemaal aan elkaar gewend en hebben bij ons hun gouden mandje gevonden!

Met een losloopgebied in de buurt is het elke dag feest en kunnen ze hun energie kwijt. Prachtig om te zien hoe snel en gracieus ze zijn, dan thuiskomen, happie krijgen en heerlijk op de bank de rest van de middag lui zijn, want dat kunnen ze! Dat is het mooie aan een greyhound/galgo, buiten de snelheid en binnen een rustige hond, een couchpotato…

Het dierenleed in Spanje grijpt me, natuurlijk, het is frustrerend, maar elk gered dier is er één en zolang je de mentaliteit niet krijgt veranderd, moet er verder gestreden worden. Omdat ik vind dat GINN (en alle andere stichtingen natuurlijk) geweldig werk verricht, bood ik aan om te helpen. Maakte niet uit wat, heb een hondje naar een oudere dame gebracht en inmiddels mijn eerste huisbezoek gedaan, geweldig om te doen.

Toen mij werd gevraagd om webshopbeheerder te worden zei ik natuurlijk meteen JA, heel graag, een leuke nieuwe uitdaging, heb er heel veel zin in!

Mijn motto:
A house is not a home without a greyhound/galgo!

Groetjes, Kiki

 

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M

Enkele van onze honden

S S S S S S