Linda van Opdorp

Ik ben geboren in Noord-Holland maar ik woon al vele jaren in het mooie Drenthe. Mijn liefde voor windhonden is al in mijn kinderjaren ontstaan. Bij ons thuis hoorde een windhond. Dat begon met 1 whippet en al gauw volgden er meer. Een kruising whippet/greyhound, een greyhound en op een dag was er een puppy. Wat geweldig was dat. Zoveel liefde, gezelligheid en plezier. De hondjes zijn allemaal uit Nederlandse asielen gehaald en we hebben een heel mooie tijd gehad samen.

Het karakter van de windhonden vind ik iets speciaals. Zo rustig, gevoelig en aanhankelijk, maar tegelijk ook zoveel energie en kracht. En wat zijn ze mooi. Toen mijn kinderen werden geboren waren de windhonden van ouderdom al overleden en moest er na een paar jaar weer een nieuwe hond komen. De kinderen mochten kiezen tussen een whippet, greyhound, borsoi of... een labrador. Het werd een labrador. Daar moest ik wel even aan wennen want het was in huis een behoorlijke druktemaker, maar voor de kinderen en al hun vriendjes was het heel gezellig. De labrador is oud geworden. Dan gaan de kinderen uit huis en daar zit je dan... en ook nog zonder hond. Maar een tijd van veel werken en vaak van huis was even beter zonder hond.

Toen er weer ruimte en tijd kwam ben ik gaan zoeken naar een nieuwe windhond. Ik zocht op internet en verdiepte me in het gruwelijke leven van de honden in Spanje. De verhalen, de feiten  en de beelden grepen mij zo aan dat ik wist: ik wil en moet mijn steentje bijdragen. En zo is het gegaan. Op de site van GINN zocht ik een galgo uit waarvan ik het gevoel had dat het hem was. Het plaatje en het bijbehorende verhaal voelde zo goed. Het hele adoptieproces werd doorlopen en snel kwam de grote dag. Toen alle gereserveerde honden op de dag van aankomst uit de bus sprongen zag ik hem gelijk en mijn keel werd dik van emotie. Gelijk verliefd. Inmiddels heeft de eerste galgo er 2 galgo-vrienden bij gekregen en het lijkt compleet. Met 3 verschillende karakters is er een mooie mix ontstaan.

Ik wil graag dat mensen zich bewust worden van de ellende en gruwelijkheden waarin de honden in Spanje leven en zich gaan verdiepen in dit geweldige ras zodat nog veel meer galgo’s en andere windhonden het geluk vinden in een warm thuis.

Hartelijke groet,
Linda van Opdorp

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M

Enkele van onze honden

S S S S S S