Over ons » Algemeen » Margriet Hartman

Margriet Hartman

Hallo allemaal,

Er is mij verzocht om een stukje te schrijven en als er iets is wat ik moeilijk vind, is over mij zelf schrijven.

Een paar jaar geleden werd ik gevraagd door iemand om mee te gaan naar Balkbrug, om daar gezellig met windhonden (galgo's) te wandelen. Daar aangekomen viel ik, buiten het geblaf, in een heerlijk warm bad. De mensen waren allemaal even aardig en belangstellend. Omdat ik het zo enorm leuk vond en ze mij met het kleine beetje wat ik doe, goed konden gebruiken, ben ik daar blijven hangen voor de windhondjes, die mijn hart in beroering zetten.

Omdat ik in de buurt van Balkbrug woon, werd ik gevraagd om honden aan de mensen te laten zien die al een goedgekeurde intake hadden gehad, onder het genot van een kopje koffie en daarna de wandeling met ze te doen, vaak met hun eigen hond, om te kijken of er een klik was. Na een aantal dingen doorgesproken te hebben, werden dan meestal de adoptiepapieren ingevuld en na nog wat voer en allerlei instructies gegeven te hebben en een foto (die u regelmatig op de site bij het verslag heeft zien staan), werden ze naar de auto gebracht en na installatie van de hond, kon zijn nieuwe leventje beginnen. Dit gaf mij een geweldig goed gevoel. Dan zat ik de terugreis met een enorme smile op mijn gezicht. De verhalen die ik dan later kreeg, daar doe je het dan voor, geweldig!

Momenteel ben ik consulente voor Overijssel, wat me heel goed bevalt, omdat er natuurlijk veel over honden wordt gepraat, en dat is mijn lust en mijn leven. Verder speur ik nog voor een paar stichtingen de sites af naar honden die er niet op horen en geef die dan door aan bepaalde stichtingen. Tot slot ben ik nog heel erg druk om te proberen de kas van GINN te spekken door hondenjassen te maken en deze op evenementen en op de Marktplaats te verkopen en dit geld te doneren aan GINN.

Ikzelf heb via een stichting een Afghaanse windhond, de vierde. Die was al aanwezig voor ik de Galgo leerde kennen. Mijn Afghaan is Oosters en ook af en toe Oost-Indisch doof. Op de foto staat de prachtige, lieve Bamba, die zich gedraagt als een echt fotomodel, met een jasje aan om te laten zien, dat ze erg graag een gouden mandje wil.

Ik hoop dit werk nog heel lang te mogen blijven doen.

Met vriendelijke groet,
Margriet Hartman

M
M

Enkele van onze honden

S S S S S S