Mieke van Erp

Ik ben Mieke van Erp woonachtig in Eindhoven en al jarenlang betrokken bij het dierenleed zowel in binnen- als in het buitenland.

Ik ben vanaf 2004 betrokken geweest bij diverse organisaties en vanaf september 2013 als bestuurslid van de Nederlandse Vereniging Asielwindhonden. Deze functie heb ik met ingang van 1 januari 2016 neergelegd omdat deze te zwaar werd met mijn gezondheidsbeperking.

Ik zal altijd blijven helpen daar waar nodig is, omdat daar mijn hart ligt. Maar ik kan mij nu ook toeleggen op mijn hobby’s, waaronder keramiek.

Een korte uitleg over het maken van de sculptures

Uiteraard worden ze eerst met de hand gevormd om vervolgens langzaam te drogen aan de lucht. Deze fase is de meest moeilijke omdat dan het sculpture heel kwetsbaar is. Na droging kan het sculpture 'bisquit' gebakken worden in de keramiekoven. 

Als de eerste bak gedaan is, kan de koper kiezen voor een tweede keer in de oven met een glazuur, welke te verkrijgen is in mat of glanzend in de kleur die men wil. Of men kiest voor een sculpture met de stippelmethode waarna deze 3 keer gevernist wordt. Kiest u voor glazuren, dan vindt er een tweede bak plaats op een temperatuur tussen de 1100 en 1200 graden: op deze temperatuur smelt de glazuur. Uiteraard ook hier de keuze in welke kleur. Beide manieren hebben ongeveer 6 weken nodig als de wachtlijst dit toelaat. De beelden zijn tussen de 30 en 35 cm, zowel liggend als zittend. 
 
Mocht u besluiten tot aankoop via de site van Greyhounds in Nood Nederland, dan zal ik 25% doneren aan betreffende stichting. Geef dit duidelijk aan alstublieft.

Het maken van urnen is ook mogelijk zoals op een foto te zien is. Uiteraard zijn de kleuren hiervan door de koper zelf uit te kiezen. 

De prijzen voor de beelden zijn € 75 excl. verzendkosten.
De prijzen voor urnen zijn € 125 excl. verzendkosten.
Ook bestaat de mogelijkheid om in de omtrek van plus minus 100 kilometer van Eindhoven het beeld thuis te laten brengen voor een bedrag van 15 euro.

Voor meer info kunt u mij mailen op miekevanerp55@gmail.com of via een persoonlijk bericht op Facebook ‘’Miekes Keramiek’’. 

 

M
M
M
M
M
M
M

Enkele van onze honden

S S S S S S