Informatie » Medisch » Onrust bij Dementie

Onrust bij Dementie

Indy is inmiddels 16 jaar. Nog maar 5 tandjes, slechtziend, maar lichamelijk kerngezond.

Eind vorig jaar merkte ik dat haar gedrag begon te veranderen, buiten werd ze onzeker en kleefde tegen mijn been. In huis werd ze onrustig. De gedachte aan dementie kwam bij mij op en heb een afspraak bij de dierenarts gemaakt.

De conclusie bleek juist, de arts schreef Selgian voor om 30 dagen uit te proberen. Deze 30 dagen moest ik de Selgian blijven gebruiken omdat het weleens langere tijd nodig had om aan te slaan. Na 3 dagen merkte ik al verschil, dus wist ik zeker dit medicijn helpt.

Er zijn twee medicijnen tegen dementie: Selgian en Clomicalm. De arts zal de keuze bepalen welke voor een hond geschikt is, maar ik kan zeggen dat Selgian voor Indy perfect werkt. De innerlijke rust is terug en ze voelt zich weer de oude Indy buiten, zoals voorheen.

Mieke van Erp.

* * *

Mieke, dankjewel voor je verhaal.

Dementie, tja, dat kan ook voorkomen bij honden. De beide genoemde middelen Selgian en Clomicalm zijn kalmerende middelen, die niet de dementie genezen, maar wel de innerlijke onrust die dementie met zich mee kan brengen, kan wegnemen. Het kan enkele weken tot een maand duren voordat je resultaat ziet, dus geef niet te snel op.

Let op: Zowel Clomicalm als Selgian, zijn diergeneeskundige medicijnen en die moeten altijd door een dierenarts worden voorgeschreven.

 

 

Enkele van onze honden

S S S S S S