Informatie » Rasinformatie Greyhound vs Galgo

Rasinformatie Greyhound vs Galgo

De Greyhound
De Greyhound is een zeer oud ras waarvan men afbeeldingen heeft gevonden in de Egyptische en Assyrische culturen van 4000-3000 v.C., die overeenkomen met het hedendaagse type Greyhound. Met de Romeinen is dit ras van Hellas naar Groot Brittannië meegekomen. Het is een van de weinig zuivere rassen, een ras die niet tot stand is gekomen door kruisingen van andere rassen. De hond werd vroeger gebruikt voor de lange jacht, thans vooral als wedrenhond en gezinshond. Het is een gevoelige hond die snel zal reageren op intonatie van de stem. De Greyhound kan snelheden bereiken van 60 km per uur.

Gebruik
Voornamelijk gezinshond en vaak gebruikt als wedrenhond.

Activiteit
De Greyhound is een snelle hond die vaak gebruikt wordt voor renwedstrijden. De Greyhound is echter van nature eigenlijk vrij lui en zal zich aanpassen aan een leven zonder wedrennen. Let er echter op bij het uitlaten dat de hond niet achter snel bewegende (kleine) dingen of dieren aangaat.

Verschijning
Algemeen: De Greyhound is een krachtige en uit de kluiten gewassen hond, veel spierkracht bezittend en met edele uitstraling. Het lichaam is lang met een diepe, ruime borst. Goed gewelfde ribben. De lendenen zijn licht gebogen. Tamelijk brede rug en opgetrokken buik. Lange sterke botten. De hals is lang en gespierd.

Kleur: Zwart, wit, rood, blauw, reekleurig, vaalrood, gestroomd; al dan niet met wit.
Hoofd en schedel: lange, tamelijk brede schedel met een lange krachtige snuit met een lichte stop.
Kaken krachtig en goed gesneden.
De ogen zijn matig groot en iets ovaal met een intelligente uitdrukking.
De rozen-oren zijn klein, dun en beweeglijk.
Schaargebit.
Staart: Lang, licht gebogen en laag gedragen. In rust tussen de benen. Sterk bij de wortel en spits toelopend.
Voeten: Tamelijk lange voeten met stevige goed gebogen tenen en sterke voetzolen.
Beharing: Fijn, kort, dicht en vlak aanliggend.
Schofthoogte: Reu 71 - 76 cm, Teef: 68.5 - 71 cm.
Gewicht: Aangezien er kleine, grote, ranke en robuuste honden zijn, spreken we niet over een ideaal gewicht in cijfers. Indien uw hond ontspannen recht staat, dient u de laatste 2 tot 3 ribben te kunnen zien. Dan is uw hond op zijn/ haar ideale gewicht.

Aard
Zacht
Aanhankelijk
Terughoudend voor vreemden
Past zich gemakkelijk aan
Lief voor kinderen
Gaat graag achter bewegende dingen aan.

 

De Galgo Español
De Galgo Español is een windhond die de meeste overeenkomst vertoont met de Greyhound en de Sloughi. Vooral de Engels/Spaanse variëteit wordt gemakkelijk voor een Greyhound aan gezien.

Gebruik
Gezinshond, wedrenhond en jachthond.

Activiteit
Het is in feite een heel gemakkelijke hond. Krijgt hij veel beweging, dan maakt hij hier dankbaar gebruik van, maar hij neemt ook genoegen met alleen maar een dagelijkse wandeling. Vooral voor jonge honden brengt voldoende beweging wel veel voldoening, ze willen graag hun energie kwijt.

Verschijning
Algemeen: De borst is diep en ruim, met goed gewelfde, diepe ribben die ver naar achteren doorlopen. De rug is lang en nagenoeg recht. De buik is opgetrokken. Het kruis ligt iets hoger dan de schoft, maar dit is bijna niet zichtbaar. Een elegante en goed gespierde, lange nek die goed in de schouders is geplaatst. Krachtige lendenen die goed gewelfd zijn. De schouders staan schuin en de benen zijn kaarsrecht. De smalle schouderpunten zijn goed afgetekend.

De ellebogen zijn goed onder de schouders geplaatst zonder belemmering bij de beweging. De achterhand heeft brede dijen en scherpe hoekingen. De sprong is laag en recht.

Kleur: Geelbruin met zwart masker of zwart. Vrijwel altijd gestroomd op een lichte ondervacht met witte snuit, buik en voeten.
Hoofd en schedel: Het hoofd is smal en lang en doet denken aan een afgeknotte kegel. Sterke kaken met fijne, dunne lippen. De neus steekt naar voren tot voorbij de onderkaak. De schedel is vlak en breed. De achterhoofdsknobbel duidelijk zichtbaar. De neus heeft tamelijk open neusgaten en de neuskleur is afhankelijk van de vachtkleur. Een stop is vrijwel niet aanwezig.
Gebit: een schaargebit met witte, sterke tanden.
Oren: rozen-oren die achterover vallen.
Ogen: een donker oog, met een heldere en levendige expressie.
Staart: een zeer lange sabelstaart, die laag wordt gedragen.
Voeten: middellang met stevige, goed gebogen tenen. De voetzolen zijn zeer sterk.
Beharing: een korte, dichte beharing die op de schouders niet langer is dan 1,5 cm. De vacht is glanzend en ligt goed aangesloten tegen het lichaam.
Schofthoogte: Reu: 65 - 70 cm en teef 60 - 65 cm.
Gewicht: Aangezien er kleine, grote, ranke en robuuste honden zijn, spreken we niet over een ideaal gewicht in cijfers.
Indien uw hond ontspannen recht staat, dient u de laatste 2 tot 3 ribben te kunnen zien. Dan is uw hond op zijn/ haar ideale gewicht.

Aard
Levendig
Aanhankelijk
Zachtaardig
Lief voor kinderen
Past zich gemakkelijk aan
Gaat graag achter bewegende dingen aan.

M
M

Enkele van onze honden

S S S S S S