Informatie » The Million Paw March for Justice

The Million Paw March for Justice

Hier leest u een aantal updates van het Facebook-evenement The Million Paw March for Justice. Een evenement dat is opgezet om bewustwording te creëren voor het lot van de Galgo's en Podenco's in Spanje. Het evenement heeft vier maanden geduurd (van november 2014 tot en met maart 2015) en in die tijd hebben bijna 42.000 mensen uit 66 landen over de hele wereld zich aangesloten. Op 20 maart was het evenement volgens Facebookregels afgelopen, maar er is een nieuwe permanente pagina opgestart. Voor iedereen die dit leest: je kunt je nog steeds aanmelden. Doe mee, wees een stem voor hen die geen stem hebben. WE ARE THEIR VOICE!

Update 19-03-2015 Status: 41.922 deelnemers uit 66 landen

Morgen is de laatste dag van het evenement The Million Paw March for Justice. Zoals iedereen heeft kunnen lezen, gaat de strijd verder op de permanente pagina van The March. Wij sluiten deze pagina af met onderstaand bericht en we vragen nog een keer aan jullie allen om mee te marcheren voor de Galgo's en Podenco's van Spanje. Voor een beter leven voor hen die geen stem hebben. Deze hele pagina krijgt een vaste plek op de Informatiepagina, zodat iedereen het kan teruglezen en zich wellicht alsnog kan aanmelden. Wij stoppen nu met de berichtgeving en we willen iedereen bedanken die meemarcheert! 

EEN GIGANTISCH “DANKJEWEL” AAN IEDEREEN!!! WAAROM IK MARCHEER
Omdat het evenement The Million Paw March gaat sluiten, is het erg belangrijk om jullie allen, die onze zaak hebben gesteund, te bedanken. Ik kan niet elk van jullie, die zulke onzelfzuchtige bijdragen hebben geleverd aan de Mars, benoemen, zonder het risico te lopen iemand per ongeluk te vergeten, maar ik weet hoeveel offers en tijd jullie allemaal hebben gegeven en ik kan jullie nooit genoeg bedanken. Ik moet wel mijn administratieve assistent Sabine bedanken, die graag aan boord kwam, toen duidelijk werd dat we zo’n grote Europese basis van steun hadden en haar taalvaardigheden waren van onschatbare waarde om mij verbonden te houden met zoveel geweldige mensen, die de aanval leiden. Zonder haar hulp zou ik verloren zijn. De laatste keer dat ik een andere taal probeerde te spreken, een taal die ik op school studeerde (Russisch), dacht ik dat ik aan mijn nieuwe vriend vroeg: “Waar woon je?” Na te hebben gepeinsd over de vreemde blik die ik kreeg, besefte ik dat ik eigenlijk had gezegd: “Ik hou van jou.” Dankjewel Sabine en alle anderen, dat jullie mij hebben geholpen alles te begrijpen.
Waarom ik Marcheer? Een van de redenen is deze kleine Galga. Zij heet Maira en zoals zovelen, was ze zwaar getraumatiseerd. Met amper 1 ½ jaar oud werd ze opgepakt en ze was al onvoorstelbaar emotioneel beschadigd. Ze zocht de veiligste plek om zich te verstoppen en ze trilde onbeheersbaar als er een mens in de buurt was. Ze is als opvanghond nu 7 maanden bij ons en ze vertrouwt mijn vrouw en mij nu voldoende om liefde en genegenheid te kunnen accepteren. De rest van de wereld is nog veel te erg voor haar om aan te kunnen. Ik hou van dit meisje en het is verkeerd dat haar leven zo moeilijk moest beginnen. Velen van jullie kennen dit soort verhalen, DAT is waarom we marcheren.
Het doel van de Mars is om bewustwording te creëren bij diegenen die dit niet weten. Van de bijna 42.000 Marcheerders die meededen, waren er velen die het verhaal voor de eerste keer hoorden. Meer dan 250.000 mensen werden uitgenodigd door mede-marcheerders en ik weet zeker dat tienduizenden de pagina bezochten en hoewel ze geen lid werden, hebben ze wel het verhaal van de Galgo en Podenco van Spanje gelezen en ze weten nu meer dan voordat de Mars begon. Sommigen beweren dat de echte verandering niet door de Mars kwam. Het maakt niet uit. Mijn antwoord aan hen is: open je ogen en haal diep adem. We bestaan nog maar 4 maanden. 
WE BEGINNEN NOG MAAR NET!! Deze slag en deze strijd zijn een marathon, en geen sprint. Toegewijde mensen die al tientallen jaren vechten en vooruitgang hebben geboekt, lang niet zo snel als iedereen wil, maar ze houden vol en dat zullen wij ook doen! Wij zijn hier niet om groepen te vervangen die de weg hebben gewezen en het goede gevecht zijn aangegaan. Wij zijn hier om te helpen en om hopelijk een laboratorium te zijn voor nieuwe ideeën, nieuwe methodes en tactieken en een luide stem om het tij te keren voor de honden en niet voor de politici en de jagers. Heb alsjeblieft geduld. Vele waardige doelen zijn gestrand omdat mensen opgaven, als de verandering niet snel genoeg kwam. WIJ ZULLEN DEZE STRIJD WINNEN!!! Het zijn 4 dankbare maanden geweest op deze evenementsreis. Ik, net als zovelen, heb vele geweldige nieuwe vrienden gemaakt en mijn vertrouwen in de aangeboren goedheid van de mensheid, versterkt door de wil van zovelen om goede en vriendelijke dingen te doen om de missie van de Mars te promoten. Wij Marcheren Voort!!! Als je dit nog niet hebt gedaan, meld je alsjeblieft aan bij de permanente pagina van de Mars, zodat we de missie Bewustwording-Handelen-Oplossingen-Ondersteuning kunnen voortzetten. Dank jullie allen, lieve vrienden!!! 
https://www.facebook.com/groups/438183899673543/

Update 15-03-2015

HUP HOLLAND HUP, LAAT DE LEEUW NIET IN ZIJN HEMPIE STAAN!!
AAN ALLEN DIE VOOR NEDERLAND MARCHEREN: Zoals jullie ongetwijfeld gezien hebben loopt het evenement The Million Paw March for Justice af op 20 maart. Maar de Mars gaat DOOR!! De Mars heeft een nieuwe permanente pagina gekregen op onderstaande link: https://www.facebook.com/groups/438183899673543/?fref=ts.
Nederlanders, maak de overstap met je huisdieren en marcheer met ons mee om recht te vragen voor de Galgo’s en Podenco’s! 
DOE MEE EN VOEG JE VRIENDEN TOE!!

Update 11-03-2015
De overgang van de evenementspagina naar de permanente pagina is in volle gang. In de eerste twee dagen zijn er al meer dan 2000 Marcheerders meeverhuisd. Als jij Marcheerder bent, ga je dan ook mee? Ben je nog geen Marcheerder, meld je dan aan via onderstaande link. Voor de Galgo's en Podenco's!!!

"GRAAG JULLIE AANDACHT! 
Hier spreekt jullie tante Sinnie - We hoeven niet ver te wandelen, maar we moeten NU wel voort gaan maken. Dus pak je spullen, geen getreuzel, niet dringen en volg mij! Ik zal de proviand voor onderweg dragen."
https://www.facebook.com/groups/438183899673543/

Update 09-03-2015

DIT IS GEEN EINDE – WE BEGINNEN PAS NET! 
Er WAS het evenement als een begin – het zal binnen een paar dagen eindigen. NU ZIJN WE HIER OM TE BLIJVEN!! Voor zo lang het nodig is.

Iedereen, pak je dieren op, je tassen en wat je maar nodig hebt en volg ons naar ons nieuwe thuis. De pemanente Groepspagina van DE MILJOEN POTEN MARS VOOR GERECHTIGHEID (link hieronder). 
Trek aan onze bel door op de knop “Gaat” te klikken alsjeblieft, en we zullen de deur opendoen om je te verwelkomen! 
Je vindt Jack’s gedetailleerde beschrijving van wie we zijn in het vastgezette bericht bovenaan en wat regels aan de rechterkant van de pagina. Het huis is net klaar, niet alles zal het meteen vanaf het begin perfect doen, we zullen wat meubels moeten verschuiven, wat gordijnen ophangen om het gezellig te maken of wat meer kussens voor de huisdieren neerleggen, maar we komen er wel!!
https://www.facebook.com/groups/438183899673543/

Ook wij van GINN roepen iedereen op die lid is van deze groep, om zich opnieuw aan te melden bij TMPMFJ. We gaan verder op deze nieuwe permanente pagina. Ben je nog geen lid? Marcheer dan met ons mee voor een betere toekomst van "onze" langneuzen in Spanje! Klik op de link hierboven en dan op de knop "Gaat".

Update 06-03-2015 - Status 41.905 deelnemers uit 66 landen

LATEN WE EENS FLINK WAT HERRIE SCHOPPEN!
Terugdenkend aan het begin van de mars, was mijn hoop dat een paar honderd mede-liefhebbers van de Galgo en Podenco zouden aansluiten en misschien zouden een paar nieuwe mensen voor de eerste keer kennisnemen van het lot van deze honden. Ik kon niet vermoeden dat we na 3 maanden met 42.000 man sterk zouden zijn en 66 landen van uit de hele wereld vertegenwoordigen. De hoop en het doel van de bewustwording van degenen die dit verhaal niet kenden, heeft mijn stoutste dromen overschreden en ik kan iedereen hier niet genoeg bedanken voor niet alleen het toetreden, maar ook voor het breed en ver delen van dit verhaal over de hele planeet. Hoe kan ik zo veel mensen bedanken, die hebben bijgedragen op zoveel manieren door het crossposten, videowerk, vertalingen, ons fysiek vertegenwoordigen op demonstraties, zorgen voor berichtgeving in de media enzovoorts, enzovoorts. Jullie zijn geweldige, betrokken en gemotiveerde mensen!

Maar zoals Sabine kortgeleden al meldde, het evenement-deel van de Mars zal eindigen op 20 maart, maar de Miljoen Poten Mars voor Gerechtigheid zal voortbestaan! Binnenkort zullen we onze link naar de permanente Mars-pagina publiceren. Ons belangrijkste doel blijft om dit verhaal te vertellen om wijd en zijd bewustwording te creëren bij mensen die dit niet kennen, maar wij willen ook flink wat herrie schoppen en de boel opschudden waar en wanneer het maar impact kan hebben om verandering te brengen voor deze zachte, liefdevolle rassen die onze hulp nodig hebben. Dus blijf gefocused en help ons onze vrienden te helpen, de toegewijde Spaanse vrijwilligers die deze strijd al jaren hebben gevochten. Zij hebben onze steun nodig, de Galgo’s en Podenco’s hebben onze stem nodig en degenen met de macht en het gezag om verandering door te voeren, hebben ons nodig om ze een schop onder hun kont te geven. MARCHEER VOORWAARTS en DANKJEWEL!

Update 02-03-20215: FACEBOOKBERICHT VOOR ALLE DEELNEMERS AAN THE MILLION PAW MARCH FOR JUSTICE

DE MARS GAAT VERDER!! 
Op dit moment bevind je je op de evenementenpagina van The Million Paw March for Justice. Een “evenement” zoals een concert of een tentoonstelling heeft een levensduur van 4 maanden op Facebook, dat zijn de regels. Daarom zie je de datum “20 maart” bovenaan staan. Je krijgt een bericht van Facebook waarin het einde van het evenement wordt aangekondigd. ECHTER, DIT IS NIET HET EINDE VAN DE MARS!! 
In dit bericht vind je een button waarmee je automatisch wordt gewijzigd naar lid van de PERMANENTE pagina van de Mars. Wij verzoeken jullie ALLEN om - zodra je het bericht ontvangt - deze button te activeren om ons te kunnen blijven volgen en met ons mee te marcheren. 
EN DEEL ALSJEBLIEFT DIT BERICHT – ZOVEEL EN ZO VAAK ALS JE KAN - ZODAT IEDEREEN DIT NIEUWS LEEST, ZELFS ALS ZE ONZE PAGINA NIET ELKE DAG BEZOEKEN. DANKJEWEL!!

 Update 01-03-2015 - STATUS: 41.733 DEELNEMERS UIT 64 LANDEN!

WOORDSPELLETJES... 
Degenen die de Galgo en Podenco gebruiken in Spanje, worden algemeen geclassificeerd als galguero’s of jagers. De term "Galguero" leidt tot meningsverschillen als het gaat om wie verantwoordelijk is voor het misbruik en de verwaarlozing die deze rassen moeten ondergaan. De galguerofederatie beweert dat zij het niet zijn. Zij houden van en zorgen voor hun honden. Zelfs sommigen die gered zijn, zijn gekocht binnen deze claim. 

Het is waar dat Galguero’s die lid van de Federatie zijn, concurreren op het hoogste niveau van de sport. Het fokken is bijna een wetenschap en Galgo’s kunnen een behoorlijke som geld kosten. Het is dan ook logisch dat op dit niveau de honden over het algemeen goed verzorgd en getraind worden om hun investering te behouden en te beschermen. Op dit niveau van concurrentie en investeringen zou het roekeloos zijn om de galgo te misbruiken, zolang de galgo nog steeds in competitie is. 
DIT BETEKENT ECHTER NIET DAT ZE NOG STEEDS DIE ZORG GEVEN, ALS DE CARRIÈRE VAN DE HONDEN VOORBIJ IS: Ik volg hun handelen al sedert jaren en ik kan zeggen dat de zij de titel van "Galguero" gebruiken als exclusieve Federatie-leden wanneer dit voor hen voordelig uitkomt en op andere momenten is “iedereen", die van de sport houdt en deelneemt aan de jacht of de competitie, een "galguero”. Ik geef u in hun eigen woorden voorbeelden van wat ik bedoel. Terwijl de geschatte 11.000 Federatieleden beweren onschuldig te zijn aan enig vergrijp, hebben Federatie¬ambtenaren er geen moeite mee publiekelijk een beroep doen op "ALLE" 250.000 galguero’s in Spanje die houden van de hazenjacht in het veld, om een miljoen handtekeningen te verzamelen voor een verzoekschrift ter bescherming van hun sport... Dus ik denk dat als het gaat om het misbruik, zij niet zijn gekoppeld zijn aan de andere 200.000+ niet-Federatieleden die gebruikmaken van de Galgo en Podenco. ZIJ zijn de schuldigen als het gaat om misbruik, maar als het gaat om vragen om steun voor de bescherming van hun sport, dan ze zijn "allen" collega-galguero’s. 
LAAT JE NIET IN DE MALING NEMEN DOOR HUN WOORDSPELLETJES. 

Ze willen dat de term "Galguero" betekent: eerbaar, respectabel en beschermd. Maar volgens Oscar Hernández Zarzuelo, omschreven als een grote Galguero en ambtenaar van de Federatie van Galgo’s: "Staat het woord galguero niet in het woordenboek van de "Real Academia de la Lengua". "Sinds het begin van de twintigste eeuw begonnen we het woord Galguero te gebruiken in Spanje, voor personen die Galgo’s opvoeden, voor ze zorgen en ze trainen voor de hazenjacht in het veld." FEIT is dat het woord Galguero niet echt bestaat in de officiële Spaanse taal en daarom wordt gebruikt en als passend gezien door degenen die willen vechten voor hun zaak. Het woord werd niet gecreëerd door de Federaties om alleen Federatie-leden aan te duiden, maar iedereen die de Galgo gebruikt voor de hazenjacht in het veld. Ik speel daarom niet het spel van wie is wel en wie is niet een officiële galguero. Het zou zijn alsof je de term "voetballer" gebruikt om alleen de leden van de Nationale voetbalteams aan te duiden, in plaats van iemand die geniet van en deelneemt aan de algemene sport van het voetbal. 

Of je nu de term Galguero, Jager, Galgo-eigenaar gebruikt of wat dan ook, FEIT blijft overeind dat geen van hen opstaat tegen diegenen die duizenden Galgo’s en Podenco’s elk jaar misbruiken en doden. Niemand promoot de adoptiemogelijkheden en niemand moedigt sterilisatie aan om het massale overfokken te vertragen, gevolgd door de massale achterlating en de dodentallen elk jaar. In feite hechten zelfs de zogenaamde officiële Federatie-Galgueros geen waarde aan een hondenleven na hun actieve jaren en dat ligt goed vastgelegd. Als dat niet zo is, dan is dat heel eenvoudig te bewijzen. Toon ons waar alle gepensioneerde Galgo’s zijn uit de diverse afgelopen seizoenen! 

Uit een artikel getiteld "De goede Galguero en de Haas" van een paar jaar geleden, werd de zogenaamde "goede Galguero" geciteerd, na de volgende vraag: "Wat is de levensduur van de Galgo?" Antwoord: "Zij rennen actief gedurende maximaal vijf jaar vanaf hun geboorte. Niet allen zijn de moeite waard, maar velen wel en als ze goede renners zijn, dan houd ik hen om te fokken. Zo niet, dan breng ik ze naar de perrera, OMDAT IK ZE NIET ALLEMAAL KAN HOUDEN." En dat komt van een Federatielid, beschreven als een "goede" Galguero. De ENIGE mensen die werken voor de verandering en het geven van kansen aan deze honden om een volledig natuurlijk leven te leiden, zijn de toegewijde Spaanse vrijwilligers en de burgers die er genoeg van hebben. Wij zijn hier om HEN te steunen en niet om woordspelletjes te spelen of te debatteren over semantiek!!!

Update 22-01-2015 Bericht door Sabine Ludowigs

DE MAAT IS VOL! 
2 dagen geleden, brak iemand in, in de finca van een dierenasiel en doodde 4 Galgo’s, die dachten een veilige haven gevonden te hebben. Vier. De autopsie, gedaan door een dierenarts, bracht aan het licht, dat er een soort slakkengif was gebruikt en dat het een pijnlijke dood moet zijn geweest . WAAROM??? 
Iemand vroeg ons de andere dag "Waar zijn de "goede" Galgueros waar we steeds over horen?" 

Toen ik begon te marcheren meldde ik mijn 12 poten aan - en besloot te blijven. Ik was niet goed geïnformeerd en behoorlijk naïef enkele maanden geleden. Ik hoorde deze verhalen en kon niet geloven dat er zoveel onmenselijke, zinloze, wrede en sadistische slachtingen zou zijn van deze zachte, nobele reuzen en hun lieve, grappige en slimme tegenhangers, de Podenco’s. Ik begon te leren. Ik zag de foto's, video's, de artikelen. Ik vroeg, ik heb geluisterd. En toen kwam er die prachtige dag toen een vrouw contact met ons opnam, en vroeg om hulp bij het redden van een hond. Haar partner: een "goede" Galguero die, natuurlijk van zijn honden hield en goed voor ze zorgde. Ze hadden een reu van 7 jaar, die plotseling agressief werd, beweerden zij en dus moest hij vertrekken. Ik was in de wolken... ze WAREN daar ergens – er was hoop! We moesten contact leggen en anderen zoeken zoals hij, om ons te steunen bij het veranderen van de gedachten van hun vrienden en collega's. Jack pakte het op en vond een shelter die de hond zou opnemen. Ik vroeg me af waarom hij zo weinig zei - en dat hij het alleen deed om de hond te redden – hij leek veel minder opgetogen dan sommigen van ons waren. Nu begrijp ik waarom. Honden begraven in ondiepe graven. Honden in grote plastic zakken ergens in het veld achtergelaten, in putten gegooid, gebleekte botten overal verspreid. Honden die dood liggen in sloten naast de weg. Vergiftigd, neergeschoten, verbrand. Lieve Penny, met 70 kogels verwijderd uit haar hoofd, nek en schouder, die haar blind gemaakt hebben. Angeles, ernstig gewond, maar levend gevonden in een vuilniscontainer, de lijst gaat maar door, we hebben het allemaal gehoord en gezien. 

Er is veel te veel bewijs daar, veel te veel goed gedocumenteerde sadistische handelingen van puur kwaad en wreedheid, om ook maar enige ruimte voor twijfel te laten. Waarom niet gewoon één kogel gebruiken in plaats van ondraaglijke pijn en volkomen onnodig lijden veroorzaken? Ziek, verwrongen en onmenselijk, het schuim van de mensheid. Er zijn teveel van deze afschuwelijke gevallen - wie ter wereld kan dit zien en nog steeds geloven, dat er slechts een "paar" rotte appels onder hen zijn. En ik heb de leugens gehoord en gelezen - uit hun eigen mond. Ze zijn altijd hetzelfde en jullie kennen ze ook. Ik stond te popelen om te debatteren, hen te confronteren, proberen hen te overtuigen. MAAR NU NIET MEER. De gebeurtenissen van 2 dagen geleden hebben het voor DEZE Marcher gedaan. Genoeg! 
Het "alibi" dat honden soms worden overhandigd aan een shelter, is bedoeld om ons zand in de ogen te strooien - een zwakke poging om ons te laten denken dat ze zorgdragen voor hun honden en daarmee de groeiende oppositie te sussen. Deze "alibi"-honden vertegenwoordigen een microscopisch kleine fractie van het totaal aantal honden dat elk jaar op brute wijze wordt vermoord, op manieren die een normaal persoon zich in zijn wildste verbeelding niet kan voorstellen. 

ZE ZIJN NIET TE VERTROUWEN. Ze zijn onwetend, ongevoelig en wreed en ze zijn de onbetwiste meesters van wezens die precies het tegenovergestelde zijn. 
ZE MOETEN WORDEN GESTOPT. Ons sterkste wapen: bewustwording, het werven van meer demonstranten. De oppositie in Spanje groeit. Negen van de tien Spanjaarden beweren dat ze niet houden van de jacht met honden. Links en rechts worden nieuwe groepen opgericht. En 'zij' worden steeds nerveuzer en bezorgd, misschien wel voor de eerste keer. Deels omdat ze zien en weten, dat hun landgenoten niet langer alleen staan. De wereld kijkt toe en ze hebben geen antwoorden voor de mensen uit het buitenland, geen middelen ter verdediging. Wij van buiten het land kunnen niet worden gepest, geïntimideerd, aangevallen. 
MARCHEER VOORWAARTS, GELOOF HUN LEUGENS NIET - HUN ACTIES BEWIJZEN DE WAARHEID!

Update 18-02-2015

DE KOSTEN VAN VERWAARLOZING EN MISBRUIK. ER IS EEN PRIJS DIE MOET WORDEN BETAALD EN IEMAND MOET DIT BETALEN.

Onze harten breken bij de wetenschap van de behandeling waaraan de Galgo en Podenco zijn onderworpen, met name aan het einde van elk jachtseizoen. De egoïstische daad van het weggooien van deze honden is een expliciete wreedheid die de eigenaar vrijwaart van elke verdere verantwoordelijkheid, maar in feite is dit slechts het begin van de overdracht van de verantwoordelijkheid en de kosten aan anderen. De toegewijde shelters in heel Spanje nemen deze honden op. De meesten hebben onmiddellijke medische zorg nodig, ze moeten worden gevoed en gehuisvest en zijn nog niet gereed of hebben nog niet de kans om te worden geadopteerd gedurende een aantal maanden. Wie betaalt hiervoor? De galgueros en de jagers hebben hun handen van het probleem afgetrokken. De Spaanse regering betaalt er niet voor. De kosten komen voor rekening van de shelters en zij rekenen op de vrijgevigheid van betrokken mensen uit de wereld voor ondersteuning.

Nu acceptatie van de Galgo en Podenco als een gewaardeerd huisdier binnen de Spaanse samenleving groeit, zo groeit ook hun steun, maar het feit is dat een overweldigend percentage van zowel financiële steun als adopties voor veel shelters uit andere Europese landen en Noord-Amerika komt... Veel van de shelters zijn opgericht door expats en hun banden met de EU-landen zijn van vitaal belang voor het openhouden van shelters.

We hebben allemaal een belang hierin plus het recht om aan de Spaanse regering te vragen waarom zij niet een meer actieve rol nemen in het oppakken van de kosten, veroorzaakt door een segment van hun burgers, die beweren dat de tradities van de jacht met de Galgo en Podenco moeten worden beschermd. Is het leggen van de last van de reddingen en de daaraan verbonden kosten op de ruggen van Spaanse vrijwilligers en anderen van buiten Spanje ook beschermd? Abraham Corpa Martinez, woordvoerder van de federaties, beweert dat er alleen al 500.000 galgos zijn die deelnemen aan wedstrijden en de jacht elk jaar. Waarom stelt de heer Martinez niet voor dat voor elke van die 500.000 geregistreerde galgo’s elk jaar een extra 10-20 euro wordt betaald ter ondersteuning van het onvermijdelijke reddingswerk dat zal moeten gebeuren aan het einde van elk seizoen? Misschien zou je dan beginnen om anderen binnen je gelederen op te voeden over de te nemen verantwoordelijkheid voor het langetermijn-welzijn van hun honden en zware sancties ondersteunen voor het in de steek laten van de ongewenste honden. Misschien zou je dan mensen aanmoedigen om honden te steriliseren om het massale overfokken te stoppen, gevolgd door de massale afdanking van hen.

STA OP EN BEWIJS DE WERELD JE BEWERING HOEVEEL JE VAN DEZE WINDHONDEN HOUDT EN VAN JE ZORG VOOR HEN.  ALS DAT NIET HET GEVAL IS, KUNNEN WIJ DE REKENING DAN BIJ JOU INDIENEN??

Update 16-02-2015

GALGUERO REKENKUNDE, Als 2 + 2 = 0
In een net gepubliceerd artikel van El Mundo blijkt dat galguero’s en jagers niet kunnen rekenen. Zij halen de statistieken 2013 aan van de SEPRONA, dat er maar 62 galgo’s als vermist waren gerapporteerd. Daarnaast zeggen ze dat gepensioneerde galgo’s door hun eigenaars als huisdier worden gehouden, of aan vrienden gegeven, of naar kennels gebracht ter adoptie.
HET IS TIJD OM HEN AAN DE KAAK TE STELLEN ALS DE LEUGENAARS, DIE ZE ZIJN!!!

Volgens Abraham Corpa Martinez, die naar voren is gekomen als woordvoerder voor de Federaties, in zijn eigen woorden, zijn er ongeveer 200.000 galgueros en jagers die elk jaar met de galgo jagen. Het is in hun eigen woorden duidelijk vastgelegd dat een galgo-carriere meestal eindigt bij het vierde levensjaar, zo niet eerder. Het is ook vastgelegd, dat nieuwe, jonge, verse galgo’s elk jaar worden getraind om degenen die niet meer gewenst zijn, te vervangen. Er zijn ontelbare uitspraken uit eerste hand van jagers, dat zij gewoonlijk 6 tot 7 honden vervangen, die aan het eind van het seizoen naar de shelters worden gebracht om te worden afgemaakt. Als de geschatte 200.000 galgueros en jagers slechts EEN hond per jaar zouden vervangen (en dat is een belachelijk lage schatting), dan zouden de Galgo’s die nog in leven zouden moeten zijn, 1 ½ MILJOEN bedragen!! Dat zou volgens hen ook betekenen dat iedere galguero of jager, of hun familie, 7-8-10 gepensioneerde galgo’s bij zich zouden moeten hebben als huisdier, hen moeten voeden, medische zorg geven en onderdak. WAAR ZIJN ZE??? BEWIJS HET!!! Dit is onmogelijk en het is enorm cynisch om te verwachten dat mensen geloven dat zij zo welwillend zijn en dat ze op lange termijn voor deze honden willen zorgen.
Er is GEEN adoptie-ondersteuningsprogramma voor deze honden. Er zijn alleen de shelters die deze honden REDDEN van de straat. Er zijn GEEN richtlijnen noch wordt er advies gegeven wat te doen met de gepensioneerde, ongewenste honden. Het FEIT is, en dat is ook altijd zo geweest, dat de Galgo en Podenco als gereedschap worden gezien, het eigendom van hun eigenaars, behandeld en weggegooid zoals de baas het belieft en dat wordt ook geaccepteerd door iedereen. De enige honden die niet met pensioen gaan, zijn degenen die voor fokken worden gebruikt. Het wordt tijd dat de woordvoerder van de galgueros en de jagers leert rekenen en ophoudt zich te verstoppen achter leugen na leugen. Het is tijd dat we het hele plaatje tonen en de waarheid laten zien zoals het in werkelijkheid is.
HET IS TIJD OM DE HONDEN TE GAAN BESCHERMEN EN NIET HUN EIGENAARS!!!!

Update 15-02-2015

NIET GELUKKIG ALS HUISDIER??
Ongelooflijk, tijdens een lezing voor regeringsfunctionarissen over waarom de tradities van het jagen en het wedstrijd-element met de galgo beschermd zouden moeten worden, hebben de galgueros een dierenarts een verklaring laten afleggen en wat hij zei was niet te geloven. Hij verklaarde dat de Galgo geen huisdier-kwaliteit hond is, dat ze vreselijk ongelukkig en gespannen raken als ze niet in het veld bij hun galguero zijn en dat het beter is dat ze geen huisdier worden. Hier is Lehto vanochtend, een verschrikkelijk ongelukkig leven leidend. Hij werd gevonden in een rioolbuis nadat zijn zwangere moeder in de steek was gelaten, vlak voordat ze moest bevallen. Jullie allemaal hebben geweldig mooie foto’s laten zien van jullie galgo’s en podenco’s. Geen enkele zag er naar mijn mening gespannen of ongelukkig uit omdat ze nu huisdier zijn geworden.
DEEL JULLIE GELUKKIGE FOTO’S. DE GALGUEROS KIJKEN OP ONZE PAGINA.
Ze moeten hun dierenarts ontslaan.

De foto's van "ongelukkige" en "gestresste" galgo's als huisdier stromen nu binnen. Ben je deelnemer aan The Million Paw March for Justice, post dan ook foto's van je "ongelukkige" galgo's als huisdier :) 

Update 10-02-2015 - STATUS: 40.312 DEELNEMERS UIT 64 LANDEN!

EEN ONTWAKENDE REUS
In de afgelopen 24 uur zijn de galguero- en jagers Facebookpagina’s en chatrooms opgelicht als een kerstboom. De Manifestatie in Madrid heeft diegenen in de jagersgemeenschap een flinke dosis realiteit opgedrongen. Ze maken zich zorgen en ze beginnen zich te realiseren dat een slapende reus wakker is geworden, die zich nu focust op hen. Ze waren gealarmeerd door het aantal demonstranten, de grote hoeveelheid media-aandacht en de vele nieuwe organisaties, zoals die van ons, die deelnamen. Ze hebben reden om zich zorgen te maken, want het geluid dat ze horen wordt harder en harder en is het geluid van 40.000 Marcheerders uit 64 landen die in hun richting marcheren en we zullen niet stoppen tot we ons doel hebben bereikt. MARCHEER VERDER!! DE WERELD KIJKT TOE!!
Hieronder een foto van onze banner, genomen door een galguero

 

Update 08-02-2015

Leden van The Million Paw March for Justice hebben vandaag in Madrid meegedaan aan een grote demonstratie "NO a la Caza con Perros de Caza" (NEE tegen de jacht met jachthonden). Zie op de foto de banner midden-achteraan. Er komt in Spanje zelf, maar ook in de wereld daarbuiten steeds meer protest tegen de jacht met galgo's. Wil je ook je stem laten horen? Neem deel aan The Million Paw March for Justice. Zie onderaan dit bericht hoe je meedoet aan deze virtuele mars.

Update 07-02-2015

En nog meer geweldig nieuws: het lot van de Galgo's op de Amerikaanse televisie bij ABC News:

DE KRACHT VAN EEN MARCHEERDER!!!
Toen Susan Aceves een paar maanden geleden vrijwilligerswerk deed bij Fundacion Benjamin Mehnert, werd zij "Lid" van de Mars en gedeelde groeten en foto's van Spanje op onze pagina. Zoals zo veel van u werd het verspreiden van het woord en het vertellen van het verhaal van deze honden een missie. Door haar contacten in de mediawereld te gebruiken, pakte een groot marktonderzoek- en journalistiek team in San Francisco, Californië, dit verhaal op, deed onderzoek en verzamelde informatie en heeft nu onze Mars in de huizen van verscheidene miljoenen kijkers gebracht. Bijna niemand wist iets over de Galgo of Podenco van Spanje.
Ons hoofddoel is bewustmaking van degenen die niets weten. Deze inspanning was een grote stap voorwaarts afgelopen nacht dankzij de kracht van een Marcheerder. Heel erg bedankt, Susan. Dank aan Dan Noyes, ABC televisie, San Francisco Californië, en zijn onderzoeksteam en aan iedereen die informatie heeft bijgedragen. Susan heeft onze "missie" perfect samengevat met haar laatste opmerking in de video.
WE MARCHEREN OM DIT VERHAAL WERELDWIJD TE VERSPREIDEN ZODAT HET LIJDEN NIET LANGER KAN WORDEN GENEGEERD DOOR SPANJE. DE WERELD KIJKT NU TOE! Link naar ABC News

Mediamensen stellen het altijd erg op prijs als je laat weten dat je hun artikel hebt gewaardeerd. Voor de Facebookers onder u, ga naar de facebookpagina van Dan Noyes en geef hem een like voor zijn reportage of laat een reactie achter.

Update 06-02-2015

Bericht van The Million Paw March-organisatoren:

We zijn opgewonden en trots om te kunnen aankondigen dat de SUR, een Engelstalige krant voor de provincie Málaga en met name de Costa del Sol, vandaag een uitgebreid artikel heeft gepubliceerd over The Million Paw March for Justice en al onze gezamenlijke inspanningen! 
Dit is de juiste plaats en tijd om twee van onze mede-marcheerders in het bijzonder bedanken: Jenny Russell en Christiane Evert Wood - die het contact tot stand hebben gebracht en opgevolgd hebben op spectaculaire wijze! Dit is precies wat de Mars betekent: bewustwording - iedereen vertellen dat we hier blijven en vechten - en waarom. VOOR HEN. WE ZIJN HUN STEM EN WE WORDEN GEHOORD! 

Update 31-01-2015 - STATUS: 37.105 DEELNEMERS uit 64 LANDEN!

Morgen is het 1 februari 2015: Wereld Galgo Dag en de dag waarop het Spaanse jachtseizoen eindigt. In de komende tijd zullen tienduizenden Galgo's, Podenco's en andere jachthonden geloosd worden door de galgueros, omdat ze niet meer bruikbaar zijn. Niet snel genoeg, onvoldoende jachtinstinct, te oud of noem maar op. Tienduizenden die zullen worden opgehangen, in brand gestoken, in diepe putten gegooid of achtergelaten en de poten gebroken zodat ze niet meer kunnen jagen om zichzelf in leven te houden. Of afgevoerd naar de dodingsstations, waar ze dagen, weken zonder voer en drinken moeten wachten op hun beurt voor de injectienaald.

1 Februari is ook de dag waarop twee deelneemsters aan The Million Paw March for Justice een echte "live" Mars hebben georganiseerd in Malaga. De deelneemsters, Christiane Evert Wood en Carmen Cerrone, zullen een banner met zich meedragen en zij hebben uiteraard vele mensen, die maar enigszins in de buurt van Malaga zijn, gevraagd om mee te lopen met hun honden. Iedereen in zwarte kleding en de honden met een zwart lint. Op 8 februari zal een tweede Mars plaatsvinden met dezelfde opzet en dan in Madrid. Wat een prachtig initiatief van deze twee dappere Marchers.

Ben je ook deelnemer aan The Million Paw March? Maak dan een foto van je hond(en) met een zwart lint om en betuig met deze foto je support aan de marcheerders in Malaga op Facebook-The Million Paw March!

En dan nog een anders nieuwsbericht: Wij zijn benaderd door Hans Jansen, die graag een radio-interview wilde gaan doen over de situatie in Spanje, de nieuwe jachtwet in Castilla-La Mancha en ook aan het wereldwijde Facebook-evenement The Million Paw March. RTV Roermond Radio zal a.s. zondag hier aandacht aan besteden tussen tussen 11.00 en 12.00. Resy Haanen zal het radio-interview doen.

Update 16-01-2015

Op dit moment zijn er 35.340 deelnemers aan The Million Paw March for Justice, uit 58 verschillende landen. Er is een schatting gedaan hoeveel voeten en poten er mee marcheren om aandacht te vragen voor het lot van de Galgo’s, Podenco’s en andere jachthonden in Spanje. De schatting is gebaseerd op het dagelijks aantal nieuwe deelnemers en de grootte van hun huisdierenfamilie:

Naar schatting bedraagt het aantal bijna 900.000 poten en voeten! En dat in slechts twee maanden tijd. Nog 100.000 te gaan en dan zitten we op 1 miljoen! Mensen en hun dieren vanuit de hele wereld spreken zich uit tegen de barbaarse methoden van de galgueros om jaarlijks aan het eind van het jachtseizoen van hun overtollige honden af te komen…

Het evenement loopt niet af op 31 januari (einde jachtseizoen) zoals eerst de bedoeling was, maar zal nu net zo lang blijven doorlopen tot de Spaanse autoriteiten stappen hebben ondernomen ter bescherming van de Galgo’s, Podenco’s en andere jachthonden van Spanje. We zullen doorgaan!! Doe mee met je honden, je poezen, je kanarie of je paarden, maakt niet uit welke dieren. Elke voet en elke poot telt mee!!

Zoals iedereen wel begrepen zal hebben, hoef je niet echt mee te lopen, het is een virtuele mars. Je hoeft alleen maar via de button “Gaat” aan te geven dat je deelneemt. Doe mee voor de Spaanse wind- en jachthonden. Laat ze niet in de steek!

Naast mensen oproepen om mee te doen aan de mars wordt er ook regelmatig aandacht besteed aan zaken die met de jacht met galgo’s te maken hebben, bijvoorbeeld de trainingsmethode van de honden. Veel galgueros binden de honden in grote groepen achter een auto, een trike of een brommer en zelfs achter een paard en wagen. Dit om de galgo’s uithoudingsvermogen te laten opbouwen. Totaal onveilig natuurlijk, zoveel honden bij elkaar. Als er een struikelt en valt, dan wordt hij aan de halsband voortgesleept over de grond en moet hij maar zien hoe hij weer overeind komt. Of niet…. met alle gevolgen van dien. Hiernaast een paar foto’s van die trainingsmethoden. (Geen gewonde honden.)

Update 05-01-2015

Op dit moment doen er 28.557 mensen mee uit 59(!) verschillende landen. 28.557 Marchers die hun stem laten horen tegen het jaarlijkse leed voor de Galgo's, Podenco's en andere jachthonden.

Afgelopen week is er een nieuw pad ingeslagen en zijn alle Marchers opgeroepen om een protest te laten horen aan de leidende dame van de Raad van Bestuur van Castilla-La Mancha, tegen de nieuwe wet die loslopende honden en katten vogelvrij verklaart. (Zie ons bericht hierover: http://www.greyhoundsinnood.nl/articles/vogelvrij). Vele mensen hebben hun persoonlijke reactie op de Facebookpagina geplaatst van de dame in kwestie, Maria Dolores de Cospedal. Vervolgens zijn de Marchers opgeroepen om nog een bericht van protest te plaatsen op de Facebookpagina van Leandro Esteban, Minister van het voorzitterschap en de regeringsleiders, woordvoerder van de regering van Castilla-La Mancha. Wederom hebben vele mensen hieraan gehoor gegeven. Binnenkort zullen in de Spaanse media de berichten verschijnen over Het Spaans Nationaal Kampioenschap Galgo's. Aan de Marchers zal dan gevraagd worden om die media te overspoelen met de vraag om het hele verhaal van de Galgo te publiceren, dus niet alleen de glorieuze momenten van de top-galgo's, maar ook wat er is gebeurd met de tienduizenden galgo's die niet goed genoeg waren...

Dit zijn uitgelezen kansen voor alle mensen wereldwijd die tegen het galgoleed strijden, om daar, op de plek waar het galgoleed zich allemaal afspeelt, hun stem te laten horen en zich uit te spreken tegen dit jaren durende dierenleed.

Ook meedoen? Ook je stem laten horen daar waar het dierenleed veroorzaakt wordt? Neem dan deel aan The Million Paw March for Justice! Lees hieronder hoe je meedoet. Tienduizenden mishandelde, afgedankte en in de steek gelaten honden hebben jouw steun nodig!

* * *

Facebook actie The Million Paw March
Er is een grote internationale actie gaande op Facebook, “The Million Paw March for Justice”. Een virtuele mars van 1 miljoen pootjes oftewel 250.000 honden, die protesteren tegen het vreselijke lot van de Spaanse Galgo’s, Podenco’s en andere jachthonden in Spanje. En het is ook een verzoek aan de UNESCO om “NEE” te zeggen tegen de galgueros die de jacht met de Galgo’s tot cultureel erfgoed willen laten verklaren.

Hoe doe je mee?
Je hoeft geen petitie te ondertekenen, geen geld te doneren, alleen maar aan te geven dat je meedoet aan deze virtuele mars, door te klikken op de button “Gaat” op de betreffende Facebookpagina. Na je aanmelding kun je een foto uploaden van je hond (liefst van al je honden natuurlijk) en daarbij vermelden hoeveel pootjes er mee doen (4 honden is dus 16 pootjes) en uit welk land je honden komen. Er zijn al zoveel deelnemers uit verschillende landen in Europa en zelfs uit Amerika. Honden van elk ras, kleur en grootte kunnen meedoen, het hoeven niet speciaal windhonden te zijn, er doen zelfs poezen en paarden mee.

De actie duurt tot 31 januari 2015. Hiermee beoogt de organisator van deze actie (Jack Leonard uit Amerika) recht en bescherming te krijgen voor de Spaanse honden. Jack Leonard is de echtgenoot van onze oud-vrijwilliger Petra Postma.

Facebook link
Doe alsjeblieft zoveel mogelijk mee met jouw honden en/of andere huisdieren, hier is de link.

 

 

Enkele van onze honden

S S S S S S