Over ons » Transportcoördinator

Transportcoördinator

Al sinds mijn jeugd in Papendrecht hadden wij windhonden, in dit geval whippets, we hadden Spencer, Tenderfoot en Bucky. Toen ik 15 was verhuisden we naar Spanje en na de whippets kwamen de galgo’s. Mijn moeder "verzamelde" alle zielige gevallen die aan kwamen lopen en al snel was dat bekend en zelfs de politie kwam af en toe een "probleemgeval"  bij haar brengen.

Ik ben teruggekeerd naar Nederland toen ik 23 was. In 2011 is mijn moeder overleden in Spanje en inmiddels had ze 16 honden. Die moesten op stel en sprong weg dus heb ik Scooby en Greyhounds in Nood aangeschreven. Ik kwam in contact met Jetteke en ik was verrast door de lieve mailtjes en de bereidheid ons te willen helpen. GINN zou de 3 Galgodames opnemen en de rest,  Podenco's, 4 Mopshondjes, een Shi tzu, een Yorkshire en een paar vuilnisbakjes, zou mijn zus in de bus meenemen naar Scooby op haar weg naar Holland. In Februari 2012 zijn Spencer en Cameron aangekomen in Balkbrug, Sandy was helaas overleden aan een borstinfectie in Scooby, een dag vóór vertrek naar Nederland. Na een tijdje de honden gevolgd te hebben, heb ik contact opgenomen met Arla en een afspraak gemaakt om ze nog eens te zien. Bij Arla raakten we in gesprek over Spanje. Ze vroeg of ik het leuk vond om af en toe eens wat te vertalen voor GINN. Ja, natuurlijk vond ik dat leuk. Tijdens dat gesprek kwam ook naar voren dat er een aantal vrijwilligers naar Scooby zou gaan en dat stond ook op mijn lijstje. Ik heb geboekt en toen was het hek van de dam. Lieve Guss, Jorge, Janda, een paar Galgo’s die ik niet uit mijn hoofd kreeg na Scooby werden door GINN op de site gezet zodat ze een eigen familie kregen. Een tijdje daarna kreeg ik weer een telefoontje van Arla of ik misschien interesse had om transportcoordinator van GINN te worden. Ja, natuurlijk helemaal te gek. Ik werk 3 dagen bij een groot baggerbedrijf dus kon ik dit wel combineren.

Ik doe dit werk met zoveel plezier, ik kan hier helemaal mijn ei in kwijt. Ik heb de contacten met de Spaanse shelters, wij zoeken gezamenlijk de honden uit die naar Nederland komen.

Alle mails in het Spaans, zo blijf ik up to date, leer veel en voor de mensen daar is het ook erg prettig om in hun eigen taal te communiceren.  Ik sta in contact met alle consulentes om de vragen die zij hebben via Spanje te beantwoorden en de honden te reserveren om ze daarna naar Nederland te laten komen.

Sinds 14 december 2013 had ik ook mijn eerste opvanger, Kahim. Helaas moest hij een complexe operatie ondergaan en die is uitgevoerd door dr. Rasenberg (Orthopeed) en daar is hij van hersteld. Zijn achterpoot is iets korter, maar hij is gelukkig en wij ook. Hij is heel erg actief en een deugniet. We hebben hem geadopteerd. Een paar maanden daarna hebben wij zwarte Galgo reu Apolo uit Spanje meegenomen, deze combinatie zwart en reu heeft weinig kans dus hij moest het worden.

Mijn werk voor Greyhounds in Nood neemt heel veel tijd in beslag, maar het is een werk uit duizenden, zo dankbaar. Die hondensnoetjes, als ze uit de bus komen, angstige grote ogen, niet wetende wat er nu weer gaat gebeuren en dan de vrijheid, zo mooi. Gelukkige mensen, blije honden.

Sinds Juli 2016 doe ik ook de transporten van ex racebaan Greyhounds en Lurchers uit Ierland, Wow, wat een imposante honden. Ook dat geeft zo veel voldoening want je wilt niet weten wat er in die wereld omgaat.

Zo fijn als je een bijdrage kunt leveren om deze honden uit de ellende te halen en misschien de mensen wakker te schudden wat een lieve huisgenoot de windhond is. Zo fijn om te kunnen samenwerken met mensen die daar hetzelfde over denken. En wat een mooie groep mensen heeft GINN. Ik hoop dit nog jaren te mogen doen.

Mocht één van jullie meer willen weten over het vrijwilligerswerk bij GINN, neem gerust contact op, we kunnen regelmatig hulp gebruiken.

Groetjes Silvia van Zalingen

 

M
M
M
M
M
M
M
M

Enkele van onze honden

S S S S S S