Valerie Geuskens

Mijn naam is Valerie Geuskens, ik kom oorspronkelijk uit Zuid-Limburg (NL), opgegroeid in Belgisch Limburg in een gezin van 6, en inmiddels al jaren wonend in Haarlem. Vanaf mijn wieg zijn er windhonden in mijn leven geweest, tot voor kort altijd whippets, 5 bij mijn ouders en 1 bij mijn grootouders. Zes heel verschillende karakters, elk met zijn of haar eigen prachtige bijzonderheden. Van 2 moesten we tot groot verdriet voortijdig afscheid nemen door ziekte, de anderen werden 14-16 jaar oud. En de paar maanden tussendoor zonder hond waren altijd zo raar, het hoorde niet. Enkele maanden nadat we van onze laatste whippet afscheid hadden genomen, hebben we dit voorjaar voor het eerst een galga geadopteerd, Reina, vanuit FBM. De whippets waren als pup of 'puber' bij ons gekomen en waren veilig gehecht aan mensen. Hoe anders was het met Reina, ze kwam op 2,5-jarige leeftijd en kon zo schrikken en in elkaar krimpen van angst, heel pijnlijk om te zien. Met geduld, rust en veel liefde is ze in 6 maanden tijd ongelooflijk open gebloeid en komt er een prachtig lief en ondernemend karakter onder de angst vandaan!

Sinds ik het ouderlijk huis uit ben, heb ik nooit zelf een hond kunnen hebben omdat het niet te combineren was met werk, maar gelukkig kom ik geregeld bij mijn ouders, dus voor mij bleven het altijd 'onze' honden.

In het dagelijks leven ben ik arts bij de internationale alarmcentrale Eurocross. Ik spreek Engels en Spaans, en vanuit mijn internationale achtergrond vroeg ik me af of ik een praktisch steentje bij kon dragen bij GINN. Aanvankelijk ben ik gestart als (inval-)adoptieconsulente, en nu neem ik de taak over van transportcoördinator voor Scooby in Spanje. Hopelijk mag ik een hele hoop lieverds hiernaartoe halen om ook (eindelijk) open te kunnen bloeien!

 

M
M
M

Enkele van onze honden

S S S S S S