Informatie » Windhondenjassen en truien

Windhondenjassen en truien

Windhonden hebben een dunne huid, een korte dunne vacht, geen onderwol en geen onderhuidse vetlaag. In koudere jaargetijden is het dan ook belangrijk om je hond te beschermen tegen de kou en warmteverlies. Veel mensen gebruiken daarom een winterjas voor buiten en een pyjama of trui in huis of voor de nacht.

Onze vrijwilliger Margriet Hartman maakt zelf jassen en truien die te koop zijn. Margriet doneert de opbrengst (= verkoopprijs minus de materiaalkosten) aan GINN. De jassen en truien zijn bestemd voor verkoop aan de GINN-kraam tijdens evenementen. Deze kunnen daar gepast en gekocht worden.

Margriet maakt jasjes en truitjes voor galgo’s, greyhounds en voor whippets.

Galgo's/greyhounds
Er zit een kraag of col op de jas. De jassen met kraag sluiten met een buikband.
De jassen met een col hebben een borstflap die op de rug sluit. Hiervan is de buitenkant van zwart kunststof, wind-en waterdicht, met warme fleece aan de binnenkant.
De jassen maat M kosten € 22,- en maat L kosten € 25,-.

De truien zijn van enkel of dubbel fleece. De dubbel fleece truien kunnen ook als voorjaars- of herfstjasjes buiten worden gebruikt.
De enkel fleece truien kosten € 11,- en de dubbel fleece kosten € 18,- euro, dit is afhankelijk van de prijs van de fleece.

Whippetjasjes maak ik in verschillende materialen en kleuren. Prijzen variërend van € 14,- tot € 17,-.

Alle jassen en truien zijn verkrijgbaar aan de GINN-kraam tijdens evenementen.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M

Enkele van onze honden

S S S S S S