Nieuws

BaasGalgo Transport 01-05-2021

Eind van de zaterdagmiddag kwamen we aan in een zonovergoten Tricht om 5 honden van BaasGalgo in onze armen te sluiten: Duque, Lolo, Lili, Silke en Dosel.

Tijdens het wachten was er goed vermaak door de honden van Anneke; er werd volop gespeeld en gerend. Een genot om naar te kijken en ondertussen een beetje opletten dat je niet in de renroute stond, want tenslotte ben je dan toch maar te gast en moet je even vakkundig opzij springen. En Anneke stond op dat moment een eind verderop vanaf 15.30 uur de bus op te wachten om ze naar haar huis te begeleiden. Dat werd dus iets na 17.00 uur.

De adoptanten waren allemaal weer super verliefd en blij om hun nieuwe lieverd mee te kunnen nemen. Halsbanden werden uitgezocht en omgedaan, tuigen en riemen voor aan het lijf gecombineerd (beetje matching is tenslotte wel zo leuk), polsbandje voor erbij en dan de check of alles goed op maat is voordat hond en adoptanten werden uitgezwaaid.

Natuurlijk zijn alle honden mooi en bijzonder, maar we willen toch even Lolo apart benoemen. Deze kleine jongen (qua formaat) is geboren met een misvormde rug en ook al zie je dat op foto’s, hem in het echt zien maakte indruk. En dan zo mooi hoe zijn adoptanten hem nu al de mooiste en liefste hond van de wereld vinden. Er is tijdens de adoptieprocedure goed besproken wat Lolo wel en niet mag/kan met zijn rug. Zo mag hij geen tuigje om en is hij dus met 2 halsbanden, 2 riemen en een polsbandje aan die riemen weggegaan. Ondertussen liet Lolo zien een heerlijk vrolijk blij en knuffelig mannetje te zijn. Hij heeft in Spanje in een opvanggezin gezeten en dat heeft wel een traantje gelaten met het afscheid. Ze hadden een heel lief kaartje aan zijn halsband gedaan en zijn adoptanten gaan Lolo zijn Spaanse opvanggezin op de hoogte houden.

Knappe Duque en mooie Lili mochten ook meteen mee naar hun nieuwe thuis. Veel geluk en liefde in jullie nieuwe leven hier! De sierlijke Silke en bink Dosel zijn meegegaan ieder met hun eigen opvanggezin.

Anneke en Joop bedankt voor de gastvrijheid, Dominique bedankt voor je hulp. Dikke bedankt voor de chauffeurs en de vrijwilligers van BaasGalgo. En natuurlijk bedankt aan alle mensen binnen GINN die geholpen hebben met deze 5 honden hier te krijgen!

We hebben al goede berichten ontvangen na de eerste dag/nacht en ze hebben allemaal de bank al uitgeprobeerd en goedgekeurd.

Elsbeth, Kiki en Carin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 15 april 2024
Vrijdagavond stonden Mara en Galleta klaar voor hun...
Geplaatst op: 20 maart 2024
Beste donateurs, Inmiddels is het bijna april, de...
Geplaatst op: 25 februari 2024
Wat een geluk, het was droog! Koud, maar...