Nieuws

Scooby Transport 19-06-2021

Na maandenlang afwachten wanneer het weer kon plaatsvinden, was het zaterdag 19 juni gelukkig zover: de Scooby-bus kwam 10 honden voor ons brengen, 5 galgo’s en 5 podenco’s! Er was nog wel wat oponthoud onderweg: de bus was in Spanje door de grenspolitie aangehouden voor controle, er blijken namelijk ook uit die richting nogal wat illegale transporten te vertrekken… Hoewel een beetje gedoe altijd, toch maar koesteren die controles, en Scooby heeft alles op orde uiteraard! Baas Fermín verwijst er ook nog even naar in zijn filmpje op hun Facebookpagina, de politie mag zien waar ze aankwamen.

En dat zag er goed uit! We mochten gebruik maken van de tuin van Anneke van Greyhoundfriends, waar genoeg plaats was voor iedereen. Het was fijn dat we de adoptanten weer tegelijk konden ontvangen. Zeker met zo’n grote groep honden helpen al die handen en ogen enorm om ze veilig de pootjes te laten strekken na de lange rit. Het vraagt wellicht ook wat extra geduld, want er moet nou eenmaal wat noodzakelijk papierwerk afgehandeld worden en we kunnen de honden niet laten gaan zonder een goed passend tuig en dubbele aanlijning.

Het allermeeste geduld hebben de adoptanten van Canela (nu Aya) moeten opbrengen: zij werden november 2020 verliefd toen het 2 weken oude hummeltje samen met haar moeder en broertjes en zusjes bij Scooby binnenkwam en op hun FB-pagina werd gezet. In verband met alle vaccinatie-verplichtingen mogen pups pas vanaf 4 maanden internationaal vervoerd worden en dan is het afwachten tot een transport gepland wordt. Gisteren konden ze eindelijk hun 7 maanden oude prachtige grijze galga-meisje in de armen sluiten… het was het wachten waard geweest!

Lieve Favorita kon niet meer zo onbevangen een nieuw leven induiken, gelukkig mag zij gaan opbloeien bij zeer ervaren adoptanten. Diana, de andere ruwharige dame was rustig, nog niet wetend dat ze het asiel heeft verruild voor een warm huis dichtbij een bos!
Podenca’s Linda en Alma mogen samen hun nieuwe omgeving gaan verkennen, zo leuk. Energieke Noa komt in een sportieve roedel terecht, waar hij zich lekker kan uitleven. En lieve Leo liet zien hoe makkelijk hij harten kan stelen!
Galga’s Chocolatina en Mindy en podenco-opa Lucas zijn in opvang gekomen. Als ze een beetje geland zijn in hun nieuwe leven, vertellen we meer over ze op onze website.

Veel dank aan onze Scooby-helden Fermín en Zacharias voor de lange rit. En we zijn blij dat we ze nog gedoneerde spullen en voer konden meegeven.
Grote dank ook aan Anneke en haar gezin voor de gastvrijheid, het was erg gezellig!
Bedankt alle betrokken vrijwilligers van GINN, ter plekke en in het voor- en natraject.
En super bedankt alle adoptanten en opvanggezinnen, dat jullie ervoor kiezen deze lieverds het warme thuis te geven dat ze verdienen, veel geluk met elkaar!

Valerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 16 juni 2024
De aankomst van het transport was gepland om...
Geplaatst op: 8 juni 2024
Aan alle Nederlandse GINN-adoptanten: Jouw hond staat geregistreerd...
Geplaatst op: 3 juni 2024
Bij GINN zijn we de zomermaanden vrolijk begonnen:...