Nieuws

BaasGalgo Transport 31-07-2021

Een klein maar fijn transport, met één hond voor GINN,  kwam 31 juli aan in het prachtige zonnige Tricht. Daar werd vol spanning op Melek gewacht door de adoptanten.

Door grote verkeersdrukte kwam de bus pas om 20.00 uur aan, drie uur later dan gepland. Desondanks kwamen de chauffeurs vrolijk, en als altijd lief en geduldig met de honden, het terrein oprijden waarna de hekken direct weer stevig op slot gingen. Wanneer vervolgens de deur van de bus op een kier opengaat en er een klein hoofdje om de hoek komt kijken, met samengeknepen oogjes tegen al dat felle licht na zo lang in een donkere bus: altijd weer een kippenvelmomentje!
En dan moet je zoooooooo nodig plassen na zo’n lange rit, hehe, dat lucht op. En wat een belangstelling, weten jullie niet meer hoe een plas vers uit Spanje ruikt? Het veiligheidstuig werd vervolgens nauwkeurig op de goede maat afgesteld en Melek mocht  op verkenningstoer in de grote en veilig omheinde tuin met haar adoptante. Elke keer ben ik ontroerd om te zien hoe dapper deze honden alle grote veranderingen in hun leven ondergaan.

Nadat Melek voldoende de kans had gekregen de pootjes te strekken na haar lange reis, het Hollandse gras en de Hollandse lucht had goedgekeurd, was het tijd voor haar om nogmaals op een reisje te gaan naar haar eigen gouden mandje. Met veiligheidstuig en dubbel aangelijnd met 1 lijn rond het lijf van adoptant liepen we naar de auto waar ze meteen in sprong, zodra deze openging.
En om dan ’s avonds een foto te krijgen van Melek in haar eigen mandje, met een lekker kauwstaafje, is de kers op de taart! Melek, met je prachtige naam die koningin betekent, je bent thuis! Nu snel je vorige leven vergeten en gaan genieten!

Ik wil de vrijwilligers van BaasGalgo bedanken voor hun nimmer aflatende inzet voor de galgo’s. Ik wil Anneke van Greyhound Friends hartelijk bedanken dat de aankomst bij haar mocht plaatsvinden. Het was weer geweldig!

Elsbeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 25 mei 2024
Vanwege verwachte files en het ontzettend slechte weer...
Geplaatst op: 3 mei 2024
Zaterdag 27 april was er een klein transport...
Geplaatst op: 29 april 2024
Het was alweer 2 jaar geleden dat we...