Nieuws

BaasGalgo Transport 16-09-2021

Woensdagavond begon voor drie BaasGalgo puppy’s hun grote avontuur: ze mochten het asiel verlaten en hun laatste nacht in Spanje doorbrengen bij een vrijwilliger thuis. Om vijf uur de volgende ochtend verzamelden ze zich op het vliegveld in Madrid om hun avontuur te vervolgen.

Twee broertjes en een zusje mochten gezellig samen in één vliegtuigbench de grote reis maken. Voor GINN waren de 2 puppy’s Mandarina en Melocotón gereserveerd. Eva, vrijwilliger van BaasGalgo vloog naar Nederland en begeleidde de hondjes. Samen met de adoptanten hebben wij ze op Schiphol vanmorgen verwelkomd en wat is het toch elke keer weer een feest! Op een veilige plek hebben we de hondjes één voor één uit de vliegtuigbench gehaald en direct voorzien van veiligheidstuigje en dubbele lijn. De ah’s en oh’s bij zoveel schattigheid waren niet van de lucht en de kleintjes lieten zich alles welgevallen, zodat ze vlot gereed waren om aan hun nieuwe leven te beginnen met hun nieuwe familie.

Het moment dat de BaasGalgo vrijwilliger (in dit geval Eva) afscheid moet nemen is altijd moeilijk. Zij hebben de hondjes in erbarmelijke toestand zien binnenkomen, begeleid en geholpen met hun socialisatie en ze dan laten gaan is altijd even moeilijk. Maar zien hoe welkom de puppy’s waren bij hun nieuwe familie maakt het makkelijker en vol vertrouwen liet ze de kleintjes “los”. En als dan de eerste foto’s komen van Mandarina en Melocotón in hun nieuwe huis dan is het helemaal goed! Melocotón wist het zachte kussen in de tuin wel te waarderen om alle indrukken te verwerken. Mandarina heeft kennis gemaakt met haar grote broer en daarna ook een heerlijk plekje op de bank gevonden.

Iedereen die op zijn of haar manier in Spanje of Nederland heeft bijgedragen aan deze twee geslaagde adopties, hartelijk dank!

Elsbeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 15 april 2024
Vrijdagavond stonden Mara en Galleta klaar voor hun...
Geplaatst op: 20 maart 2024
Beste donateurs, Inmiddels is het bijna april, de...
Geplaatst op: 25 februari 2024
Wat een geluk, het was droog! Koud, maar...