Nieuws

Verslag Windhondendag 18-09-2021

EINDELIJK!!! Daar was hij dan: de Windhondendag! YES!! Al vroeg reden de diverse kraamhouders het nog kale terrein van de Geffense Plas op en het was fijn om elkaar daar weer te treffen. Na snel bijbabbelen moesten we aan de bak: de kramen werden opgebouwd en Joop liet de muziek weer ouderwets over het terrein klinken. Altijd gezellig!

De eerste bezoekers arriveerden ook al bijtijds en zij hadden er duidelijk zin in. Volgens ons hebben we het nog nooit zo druk gezien. Wat veel mensen en wat veel honden. Er werd bijgekletst, gelachen, geshopt, elkaars honden werden bewonderd, gezamenlijk werd een frietje gegeten op het terras. Dierenarts Janneke entte stug door en heeft tussendoor ook nog wat kleine ‘gaatjes’ kunnen hechten. Twee keer konden een paar honden laten zien hoe mooi en lief zij wel niet zijn op de Doggywalk.

Richting het einde van de dag zagen we mensen met hun honden vertrekken met nieuwe halsbanden, manden, kussens en zakken kluiven. Rond 16.00 uur werden alle kramen weer afgebroken en zaten we na afloop met rode wangen, vuile voeten en enigszins moe maar zéér voldaan met elkaar aan een ijskoud drankje. Dat smaakte goed!

Dank aan allen die deze dag zo geslaagd hebben gemaakt!!
Jetteke van Gorkom

16 reacties

 1. een unieke ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is. Met het mooie weer erbij was de dag zowiezo al voor 50% geslaagd. Tot de volgende keer.

 2. Oh, wat ging de tijd toch snel. Een uur hekdienst gedaan. En de andere 3 uren onze ogen uitgekeken. Veel praatjes gemaakt, adoptanten met hun hond(en) getroffen, zó leuk ze gezien te hebben! Op de valreep nog wat lekkere kluiven gekocht, wij niks gedronken of gegeten-níet aan gedacht! Volgende keer hoop ik de hele dag er te kunnen zijn! Wat een feest om er geweest te zijn!

 3. GINN & Greyhound Friends.
  Ik heb genoten van deze zonnig Windhondendag. Wat een geweldige organisatie… leuke kraampjes, vele schatten van Windhonden met hun baasjes waren erbij. Heerlijk rennen over het strand en genieten van de Geffense Plas….toppers.
  Dank aan allemaal. Tot volgend jaar.
  Irene Janknegt

 4. Wij waren voor de eerste keer op de Geffense Plas windhondendag met Laura en Jacob en werden onmiddellijk gegrepen door de uitbundige, feestelijke sfeer.
  Wat een massa honden, zeg! Een schilderachtig plaatje van de mooiste vachtkleuren…..een ware uitdaging voor een kunstschilder, een verblindend feest voor het oog…….
  En al die ontroerende verhalen die ons naar de keel grepen en overliepen van een allesoverheersende liefde voor de vele geadopteerde, wondermooie galgo’s, greyhounds, podenco’s, soms zwaar getraumatiseerd en nog herstellend van lichamelijk leed.
  Laura en Jacob hebben zich rot geamuseerd en gingen ook voor de allereerste keer het water in; Laura werd helemaal zottekes van het rondrennen in het zand en Jacob maakte er een formule-1 feestje van met vele galgo’s.
  Het was voor hen duidelijk één van de mooiste, plezantste dagen in hun leven.
  Wij hebben enorm veel bewondering voor alle medewerkers met de gezellige kraampjes en vooral Tania, die net als Jurgen een warm plekje in ons hart heeft veroverd, hielp ons uit de nood met een jasje voor Jacob ter bescherming van zijn tere huid, nadat Janneke een bijtwondje hechtte bij hem.
  Onze lieverds hebben zich voorbeeldig gedragen met hun soortgenootjes en daar zijn wij, baasjes, héél trots op, maar op het eind werden zij toch vreselijk moe en hadden er even genoeg van.
  Op ons logeeradresje in Schaijk konden Laura en Jacob heerlijk nagenieten van een weldadige, nachtenlange droom over een geslaagde, onvergetelijke windhondenfeestdag.
  Van de gastvrouw kregen wij complimentjes over hun onberispelijke gedrag, ondanks de twee katten die zij onmiddellijk hadden gespot.
  ‘s Anderendaags, tijdens het naar huis rijden, Laura en Jacob tegen elkaar aan diep in slaap op de achterbank, praatten wij nog de hele terugweg over alle beelden die op ons netvlies gegrift staan van een gigantisch mooie, uitbundige en feestelijke dag
  voor onze hondjes en alle baasjes.
  Diepe, welgemeende dank aan alle organisatoren en medewerkers.
  Volgend jaar zijn wij er weer !
  Anne-Marie, Daniël, Laura en Jacob uit België

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 25 mei 2024
Vanwege verwachte files en het ontzettend slechte weer...
Geplaatst op: 3 mei 2024
Zaterdag 27 april was er een klein transport...
Geplaatst op: 29 april 2024
Het was alweer 2 jaar geleden dat we...