Nieuws

BaasGalgo Transport 30-10-2021

Het was een regenachtige dag en de bus vanuit Spanje had door het slechte weer wat vertraging opgelopen. Het was al donker toen de bus eindelijk tegen half zeven in de avond arriveerde. In het gastvrije Oss werd het wachten echter een gezellig samenzijn en toen de bus uiteindelijk de oprit opreed, brak figuurlijk de zon door op deze verder zo druilerige dag.

Nadat de poorten weer stevig waren gesloten, haalden de chauffeurs zoals altijd liefdevol en met zorg de honden één voor één uit hun bench en uit de bus. Eerst kleine Kira, die stond met grote ogen te kijken waar ze nu weer beland was. Daarna werd Primorosa uit de bus getild en zodra zij vaste grond onder haar voeten voelde, dook ze de bosjes in voor een grote plas, dat luchtte op!

Kira en Primorosa lieten geduldig toe dat ze direct veiligheidstuigjes aangemeten kregen en vervolgens mochten ze dubbel aangelijnd even een rondwandelingetje maken in de grote omheinde tuin. Pootjes strekken en wat sanitaire stops is altijd fijn na zo’n lange rit!
De regen werd helaas niet zo erg op prijs gesteld door de Spaanse dametjes. Gelukkig was er gelegenheid om te schuilen en konden wij rustig de papieren en paspoorten even uitzoeken terwijl Kira en Primorosa elkaars gezelschap zochten in een droog hoekje. Daarna het laatste stukje van hun reis, richting zacht warm mandje of hoekje van de bank.

Ik wil iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan dit happy end. Te beginnen met de vrijwilligers in Spanje, die de moeilijke taak op zich nemen van het redden, het verzorgen, socialiseren en vertrouwen geven, om ze vervolgens uit handen te geven aan diegenen in Nederland die hun uiterste best doen deze hondjes een goed leven te geven.
Samen sterk!

Groeten,
Elsbeth

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 25 mei 2024
Vanwege verwachte files en het ontzettend slechte weer...
Geplaatst op: 3 mei 2024
Zaterdag 27 april was er een klein transport...
Geplaatst op: 29 april 2024
Het was alweer 2 jaar geleden dat we...