Nieuws

Wijziging transportregels per nov. 2021

In april 2021 is er een nieuwe Europese diergezondheidsverordening (2016/429) aangenomen. Dit houdt in dat er vanaf 1 november 2021 een aantal nieuwe regels geldt voor stichtingen die honden (en katten) vanuit het buitenland naar Nederland importeren.

Een van die regels is, dat jij als adoptant bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) een Uniek Bedrijfs Nummer (UBN) moet aanvragen. Dit nummer moet in jouw bezit zijn voordat je een buitenlandse hond kunt adopteren. Dit nummer is alleen bedoeld voor het adopteren van een buitenlandse hond en is verder niet van belang voor de Belastingdienst of andere overheidsorganisaties.

Het nummer is aan te vragen via deze link: https://mijn.rvo.nl/bedrijfsmatig-huisdieren-houden en dan bij de tab ‘Huisdierlocatie’. Zodra je het UBN-nummer in je bezit hebt, moet dit doorgegeven worden aan de GINN-consulente. Het wordt dan opgenomen in de officiële transportdocumenten.

Het kan zijn dat er na adoptie controle komt door de officiële instanties, om te zien of de hond ook daadwerkelijk op het opgegeven adres is aangekomen en daar minimaal 48 uur verblijft.

GINN zorgt ervoor dat de hond in een chipregistratie-databank wordt geregistreerd als ‘import’, je bent als adoptant verplicht om binnen 2 weken de chip van de hond op je eigen naam te registreren. Dit kan via internet of bij een dierenarts.

Deze tekst kun je altijd weer terugvinden op onze pagina Adoptievoorwaarden:
https://greyhoundsinnood.nl/informatie/adoptieprocedure-en-voorwaarden/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 3 =

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 19 januari 2022
Sinds oktober hebben wij, Ben en Annemieke, in...
Geplaatst op: 11 januari 2022
Beste allemaal, We hebben er al eerder aandacht...
Geplaatst op: 10 januari 2022
Eindelijk was het dan zover: het eerste transport...