Nieuws

Petitie bescherming galgo’s!

Beste allemaal,
We hebben er al eerder aandacht aan besteed, maar er is meer actie nodig!
Zoals jullie hebben kunnen lezen heeft de jagerslobby het voor elkaar gekregen om een wetsvoorstel te doen waarbij de galgo’s en podenco’s worden uitgesloten van bescherming. Deze door ons gekoesterde rassen worden hiermee vogelvrij verklaard.
Laten we met elkaar een grote vuist maken. Teken svp vóór 2 februari a.s. in grote getalen deze petitie.
Deze petitie komt direct op het juiste Spaanse ministerie terecht. Al bijna 70.000 liefhebbers gingen jullie voor. Alleen je naam en emailadres invullen. Wie volgt?

Vertaling van de petitie:
Sara Rodriguez startte deze petitie aan het Ministerie van Landbouw en Visserij, Voedsel en Milieu

Spanje is het land in Europa dat de meeste honden in de steek laat . Met name de jachthonden die er het meest onder lijden worden massaal gefokt, mishandeld en achtergelaten. Het ministerie van Landbouw wil jachthonden onderscheiden van andere honden wat betreft de verplichtingen van hun eigenaren. Vanaf hier willen we deze petitie starten die pleit voor geen onderscheid maken.

Dat alle honden dezelfde rechten hebben, zou impliceren dat jagers zich zouden moeten houden aan de regels die van de rest van de eigenaren van die dieren worden verlangd.

Dingen zoals:

  1. Een individu kan niet meer dan vijf jongen hebben om mee te jagen of ze te verkopen.
  2. Hun offer (euthanasie) moet altijd worden gerechtvaardigd door ongeneeslijke verwondingen en worden uitgevoerd door een collegiale dierenarts die het “in humane omstandigheden” uitvoert om het bekende schouwspel van honden te vermijden die worden opgehangen of gedood door geweerschoten of stenen.
  3. Het is verboden om honden 24 uur aaneengesloten zonder toezicht achter te laten op terrassen, bergingen, kelders of voertuigen
  4. In geval van verlies wordt dit binnen een maximale termijn van 48 uur doorgegeven, zodat het niet als achterlating wordt beschouwd , een praktijk met een boete tot 100.000 euro.

Jagers die hun honden niet mishandelen, hebben geen probleem met het naleven van deze regels en de wet, ook voor hun honden. Het argument dat wordt gebruikt door degenen die onderscheid willen maken tussen jachthonden en de rest, is dat het geen gezelschapsdieren zijn – iets dat mensen die met honden, windhonden of mastiffs leven, kunnen ontkennen. Dit toont aan dat een deel van deze groep jachthonden ziet als objecten van praktisch nut, niet als levende wezens. Honden zijn honden en ze verdienen dezelfde aandacht, ongeacht welke rol ze spelen. Daarom vragen wij om geen onderscheid te maken tussen jachthonden en de rest .

Teken deze petitie om de regering en de bevoegde administraties te vragen om de situatie van alle honden gelijk te maken, zodat jachthonden niet het slachtoffer worden van het verlaten dat hen hulpeloos maakt.

3 reacties

  1. Inderdaad, de galgo’s worden als inkomsten beschouwd, en afgedaan als wegwerpartikel. Maar waarom ze dan nog eens zwaar mishandelen ? Frustratie bij criminelen ? Hoogtijd dat hier tegen opgekomen wordt, net als de stiergevechten in de arena’s en de stierenrennen in Pamplona. Folklore met dodelijke, onmenselijke afloop.

  2. Ik heb gelijk getekend . Omdat deze dieren elke dag bang zijn voor slaag en afranseling . En ik was zelf in mijn jeugd daar ook bang voor . Dus ik weet wat deze lieve dieren voelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 26 november 2023
We zitten momenteel wat krap in de opvanggezinnen...
Geplaatst op: 13 november 2023
Op de dag waarop het carnavalsseizoen van start...
Geplaatst op: 11 november 2023
GINN organiseert de WINTERVEILING 2023! De opbrengst van...