Nieuws

BaasGalgo Transport 29 -01-2022

In het altijd gezellige Oss werd om 15.15 uur de bus uit Spanje verwacht, maar door vertragingen onderweg werd het half zes voor ze arriveerden. Niet getreurd, het was droog, de koffie was lekker, contractjes konden vast worden ingevuld en de spulletjes klaargelegd. Er was genoeg bij te praten en de van huis meegebrachte honden konden heerlijk spelen en rennen in de grote tuin.

Toen de bus eindelijk verscheen met aan boord Troya, Pimienta en Noa, schaarden we ons om de bus want die eerste glimp, dat speciale moment, wil niemand missen. Als eerste kwam kleine Troya uit de bus, een prachtig fijngebouwd meisje met zware littekens op haar snuit en lijfje. Een hondje dat het niet makkelijk heeft gehad, maar we hebben het vermoeden dat ze snel zal wennen aan het vertroetelen dat haar wacht. Een beetje verdwaasd maakte ze kennis met haar nieuwe hondenzusjes en kreeg direct een warme jas aan.
Als tweede mocht Pimienta haar bench in de bus verlaten, ze kwam een beetje verlegen haar nieuwe wereld binnen. Maar die verlegenheid verdween al snel. Op haar gemak liep ze rond met haar nieuwe (opvang)familie. Jas en tuigje liet ze zich rustig aandoen en heel tevreden  leek ze haar nieuwe situatie te aanvaarden.
De laatste die uit de bus kwam was Noa. Aanvankelijk wilde ze haar bench niet uit, maar de twee lieve chauffeuses hebben haar rustig en met geduld uit de bench getild en haar in haar nieuwe wereld neergezet. De kennismaking met haar nieuwe broer verliep vlot, even snuffelen en het was goed. Thuis wachtten haar nog 4 nieuwe hondenbroers- en zusjes, maar inmiddels hebben we gehoord dat die de nieuweling ook zonder problemen hebben verwelkomd.

Heel aandoenlijk was het moment van afscheid. Noa nam persoonlijk afscheid van één van de chauffeuses door het raampje van de bus toen deze weer vertrok voor hun lange terugreis. Troya, Pimienta en Noa gingen vervolgens met hun nieuwe families mee naar huis en uit de foto’s die we al snel kregen bleek dat ze alle drie diezelfde avond al een fijn plekje hadden gevonden om uit te rusten van de lange reis en te dromen van hun nieuwe toekomst. Wij hebben er alle vertrouwen in dat het een goede toekomst zal zijn!

Iedereen die heeft bijgedragen aan dit happy end en zich zowel in Spanje als in Nederland inzet om deze hondjes het leven te geven dat ze verdienen, dank ik hartelijk!

Elsbeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 25 mei 2024
Vanwege verwachte files en het ontzettend slechte weer...
Geplaatst op: 3 mei 2024
Zaterdag 27 april was er een klein transport...
Geplaatst op: 29 april 2024
Het was alweer 2 jaar geleden dat we...