Nieuws

BaasGalgo Transport 19-03-2022

Wat was het weer een feestje, de aankomst van 2 galgo’s in het zonnige Oss!

Het transport vertrok vrijdag uit Spanje en wij vermoeden dat de chauffeurs in training waren voor de Formule 1 races. Al snel kregen we namelijk bericht dat ze een uur voor lagen op het tijdschema, dat werd twee uur voor op schema en na elke stop kwam er weer een bericht dat ze 10 minuten, of een kwartier of weer een half uur extra hadden gewonnen. Ze hadden er duidelijk flink de vaart in en in plaats van de geplande aankomst zaterdag begin van de avond, werd het een aankomstfeestje midden op de middag in een zonovergoten Oss. Gelukkig konden de adoptanten en opvanggezin ook snel hun dagplanning omgooien en was iedereen op tijd aanwezig om de deuren van de bus open te zien gaan. En daar waren ze dan, twee mooie jongens, Fenix en Rumbo.

Fenix, een prachtige grote reu die al vrij snel ontspannen met zijn nieuwe familie het terrein verkende en heel tevreden leek met zijn nieuwe baasjes. Gelukkig kwam de liefde van twee kanten, ook de adoptanten waren erg blij met hun nieuwe huisgenoot. Fenix had van zijn opvangfamilie uit Spanje meneer de Egel meegekregen, zijn speelknuffel, en een hele lieve brief. Rumbo, een wat tenger gebouwde reu, die open en onbevangen zijn nieuwe leven tegemoet trad, liep ook al vlot gezellig in het rond met zijn nieuwe opvangmama.

De honden vonden het heerlijk de pootjes te strekken na hun (toch wel) lange reis en alle aanwezige mensen konden in het zonnetje genieten van de warmte en de gezelligheid. Na de nodige plasjes en snuffeltjes in de grote tuin was het tijd om de heren de veiligheidstuigjes aan te doen en als lammetjes zo mak lieten ze zich “inpakken”.

De papieren waren ondertussen ingevuld en na een laatste check van tuigjes en lijnen mochten Fenix en Rumbo nog een keer in de auto stappen voor de laatste etappe van hun lange reis. Naar huis! Naar die zachte mand! Naar het leven dat ze verdienen!

Ik wil iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan dit happy end. Te beginnen met de vrijwilligers in Spanje die de moeilijke taak op zich nemen van het redden, het verzorgen, socialiseren en ze daarna vol vertrouwen weer uit handen geven aan diegenen in Nederland die hun uiterste best doen deze hondjes een goed leven te geven. Samen sterk!

Elsbeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 25 mei 2024
Vanwege verwachte files en het ontzettend slechte weer...
Geplaatst op: 3 mei 2024
Zaterdag 27 april was er een klein transport...
Geplaatst op: 29 april 2024
Het was alweer 2 jaar geleden dat we...