Nieuws

In het zonnetje

Bij de KBO Sevenum zit een handwerkgroep, die 1x per week bij elkaar komt om te haken, breien, borduren etc. Om ideeën en tips uit te wisselen maar vooral voor de gezelligheid. Onder het genot van een kopje thee/koffie en met veel geklets en gelach samen creatief bezig zijn. Mijn moeder is coördinator bij deze groep, zij haakt en breit ook in haar vrije tijd. Ze had bij mij de gehaakte collen gezien voor de Galgo’s en was deze thuis ook aan het breien. Tijdens de KBO handwerkmiddagen neemt zij haar eigen handwerk mee. Zo dus ook de in de maak zijnde col. De dames van het KBO waren meteen geïnteresseerd in zowel de collen als ook de Galgo en stichting GINN. Omdat ze vaak niet wisten wat te breien of te haken werd er volop gevraagd naar het “patroon” en begonnen de dames te breien en te haken. Je zag de stapel collen groeien in allerlei kleuren en motieven: “Om de arme honden een warm nekske te bezorgen”. Het werd zelfs bijna een wedstrijd wie de meeste collen had gemaakt! Tijdens het breien en haken werd er veel over de honden gepraat. De dames zouden het leuk vinden om een foto te krijgen van een hond met een colletje. Die hebben ze gekregen.
Door Gina Stegmeijer

Verder zijn er meer mensen die collen breien en al lang! Honderden collen zijn van de hand van deze dames naar verschillende shelters gegaan. Jill en haar breiclubje Margriet, Miep en Trudy, een hele familie die zich inzet om de Galgo’s, Greyhounds en Podenco’s in verschillende shelters een warm nekje bezorgen. Zo af en toe gaat de telefoon: “We hebben weer veel collen gebreid!” Dan komen Jill en haar vader gezellig op de fiets alles brengen en vaak nemen ze weer gekregen wol mee naar huis en gaan met z’n allen weer aan de slag.
Ook Hesper Weirauch en Dénise van Spingelen breien en haken vele collen!
Nadat ik een oproep plaatste op Facebook, of iemand brei- of haakgaren over had, kreeg ik werkelijk 3 dozen vol! Deze werden verdeeld over verschillende dames. Hierbij mijn grote dank aan alle “woldonateurs”. Alle dames super bedankt voor jullie geweldige inzet, namens al die koukleumpjes!

Groetjes,
Tania

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 25 mei 2024
Vanwege verwachte files en het ontzettend slechte weer...
Geplaatst op: 3 mei 2024
Zaterdag 27 april was er een klein transport...
Geplaatst op: 29 april 2024
Het was alweer 2 jaar geleden dat we...