Nieuws

Scooby Transport 21-05-2022

Zaterdag 21-05-2022 was het weer zover: Scooby Transport en dit keer in het zonnige Maastricht!

Het was tot vrijdagmiddag behoorlijk spannend geweest, konden alle gereserveerde honden mee? Sinds november 2021 zijn de Europese transportregels aangescherpt, wat een hoop meer papierwerk met zich meebrengt. Voor ons, maar vooral ook voor de shelters. Scooby mag maximaal 48 uur voor vertrek alles indienen bij de overheid ter controle. En het moet tiptop: 1 klein dingetje vergeten en het transport van dat dier kan afgekeurd worden. Daarnaast blijkt het in de praktijk voor elk bestemmingsland toch ook net weer wat anders te werken. En dan maar hopen dat bij het ophalen van de documenten op vrijdag alles is goedgekeurd, ook voor hen spannend! Het kwam gelukkig goed.

Dus zaterdagochtend tegen 09.30 uur konden we Fermín en Christina met open armen, koffie en vlaai verwelkomen! Poort van het terrein dicht, iedereen uitkijkend naar het moment dat de bus open gaat en we de lieverds eindelijk in het echt te zien krijgen.
Lieve oude Podencoheer Sátiro, die de rest van zijn dagen met 2 andere reuen ‘van een zekere leeftijd’ in alle rust mag gaan delen. En die zag het gelijk helemaal zitten in Limburg, blaffend om het stukje vlaai van zijn nieuwe bazin.
Ruwharige Aire vond ook alles prima, ze wordt graag geknuffeld en was gelijk op haar gemak, net als Claudia. Bovendien mogen de 2 dames in hun nieuwe families de kneepjes van het huiselijke leven van een ervaren Galgo afkijken.
Voor Clarabella was het spannender, die houdt liever nog even wat afstand, maar ze is gelukkig wel nieuwsgierig. En als de brokjes heel lekker zijn, durfde ze deze zelfs al uit een hand te pakken. Ook zij krijgt een hondenmaatje.
Op de drempel van de bus gelijk een veiligheidstuig aan, al die mensen… Vilma was er even beduusd van, maar ze was later al een stuk bijgetrokken. Over een tijdje zal haar opvangfamilie hun ervaringen met ons delen.
Lunic gaat ook eerst bijkomen in zijn opvangfamilie. Die had het gister het zwaarst en was het liefst in zijn kooi in de bus blijven liggen. Tja, wat heeft hij in de eerste 8 jaar van zijn leven meegemaakt? Maar je bent nu gelukkig in goede handen, jongen.

We zijn blij dat deze 6 een goed thuis hebben kunnen vinden en we hebben genoten: wat een gezelligheid!
Dank in de eerste plaats aan de adoptie- en opvanggezinnen, heel veel plezier en geluk met de honden! In de tweede plaats aan de vrijwilligers van dienst: Kiki, Tania, Pedro, Christel, Ursula, Carla, en aan Yvonne voor de prachtige foto’s! En tot slot aan Fermín en Christina voor het zwaarste gedeelte: de meeste mensen zouden vakantie willen tussen de heen- en terugrit. We zijn blij dat we jullie een hoop gedoneerde spullen konden meegeven.

Fijne zomer en tot het volgende transport!

Veel liefs,
Valerie

3 reacties

  1. Wat geweldig weer om te lezen!
    Weer zo’n mooie honden…op weg naar hun gouden mandje.
    Geweldig bedankt allemaal en veel geluk samen!

  2. Het was een mooie dag. Op naar Maastricht op om de lieve Satiro op te halen. lang naar uit gezien. Mooie ontvang met koffie thee en vla.. Eindelijk de bus en och wat waren ze zonder uitzondering allemaal lief.
    Uiteraard Satiro voor ons de liefste. Maar een druk kereltje, maar ja wat wil je .Uren in de bench in de bus en dan in een paradijs van geuren. Hij werd er een beetje high van.
    Nog genoten van een stukje lekkere vla waar ze Satiro ook van wilde proeven maar uiteraard niet door ging ,in de auto en op weg naar huis. Op naar een gelukkig leven bij twee andere Spaanse senioren. Bedankt aan de vrijwilligers het was geweldig En diep respect voor Fermin en Christina. .Het was een dag met een gouden randje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 16 juni 2024
De aankomst van het transport was gepland om...
Geplaatst op: 8 juni 2024
Aan alle Nederlandse GINN-adoptanten: Jouw hond staat geregistreerd...
Geplaatst op: 3 juni 2024
Bij GINN zijn we de zomermaanden vrolijk begonnen:...