Nieuws

FBM Transport 18-06-2022

Zaterdag was het zover, een transport van FBM. Voor mij een bijzondere ervaring: mijn eerste transport als transportcoördinator voor FBM. Best wel spannend. Voor GINN brachten ze 7 hondjes naar Maastricht. Wegens het extreem warme weer was het transport gepland in de vroege ochtend. Uiteindelijk iets na 08.00 uur kwam de bus aangereden. Iedereen vol spanning toen de deuren van de bus openingen.

Als eerste werd Rafosco uitgeladen, een mooie blonde Galgo die bij grote zus Pompa mag gaan wonen, die 3 maanden geleden naar Nederland kwam.
Het tweede hondje was de leuke Podenco Carry die de bus mocht verlaten. Wat een vrolijke meid is Carry toch.
Daarna was het de beurt aan het pikzwarte meisje Dorinda. Wat verlegen keek ze rond, maar dit verdween al snel.
Toen mocht stoere black beauty Filemon de bus verlaten. Een stevige reu die samen met Nordico geadopteerd is. Nordico een prachtige brindle, maar oh zo bang. Deze lieverd wilde het liefst weer terug de bus in.
Dan was het de beurt aan Piero, een zwarte reu met een vertederend grijs snoetje en dito billen. Piero gaat naar een opvanggezin en is nog ter adoptie.
Uiteindelijk kwam Marisela aan de beurt, het kleine, oh zo lieve Podencootje met een flinke wonde op haar snoetje. Iedereen was onder de indruk van haar, maar al snel had ze ieders hart veroverd.

Het was vertederend om te zien hoe de chauffeurs omgaan met ‘hun’ hondjes. Toen de gedoneerde spullen ingeladen waren, vertrokken de chauffeurs naar hun volgende stopplaats.

Nadat de adoptanten even met hun hondjes konden kennismaken, kon elk op zijn beurt de nodige spulletjes voor hun hondje aanschaffen in het winkeltje. Een mooie sierlijke halsband, een kleurrijk veilig harnasje, een leiband of een mooie jas, voor elk wat wils. Na de nodige paperassen afgehandeld te hebben, konden de adoptanten huiswaarts vertrekken.

Ik wil alle GINN-ers en vrijwilligers bedanken die elk op hun eigen manier bijgedragen hebben aan deze adopties. Ook dank aan de chauffeurs van FBM voor het veilig naar Nederland brengen van deze lieverds.
Al snel na de middag kwamen de eerste fotootjes binnen van de hondjes in hun nieuwe thuisomgeving. Fijn om te zien, daar krijg je een warm gevoel van, dit is waar ik me nu elke dag 100% voor inzet met veel liefde. Hopelijk mogen er nog veel van deze transporten volgen…

Veel liefs,
Chantal en Erwin

2 reacties

  1. Het was een geweldige dag. Jullie hebben het goed gedaan voor de eerste keer. Tot het volgende transport. De poortwachter in Maastricht Carla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 16 juni 2024
De aankomst van het transport was gepland om...
Geplaatst op: 8 juni 2024
Aan alle Nederlandse GINN-adoptanten: Jouw hond staat geregistreerd...
Geplaatst op: 3 juni 2024
Bij GINN zijn we de zomermaanden vrolijk begonnen:...